2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Virtuális séta az új atomerőmű területén

2022. 03. 06., 08:59

Új eszközzel, az új atomerőművet és környezetét bemutató VR-alkalmazással bővült a Paks II. Zrt. kommunikációs eszköztára. Elsőként Simontornyán próbálhatták ki az érdeklődők az új paksi blokkokat bemutató virtuálisvalóság-alkalmazást.

 

A paksi székhelyű Paks FM rádió Simontornyáról bejelentkező Szomszédoló műsorában debütált az új paksi blokkokat és azok környezetét bemutató, VR-szemüveggel működő applikáció. Az új eszköz segítségével a maga nemében egyedülálló módon bejárható az új atomerőmű és az építési-szerelési bázis.

A virtuálisvalóság-alkalmazás segít érzékeltetni, milyen óriási léptékekről van szó a paksi beruházásban."– mondta el Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, hozzátéve: a VR-szettet kipróbálókra mély benyomás tett az épülő mű komplexitása, kiváltképp a virtuális túra utolsó állomása, ahol madártávlatból tekinthetünk végig a területen.

Igyekszünk új, korszerű eszközökkel bővíteni a tájékoztató tevékenységünket, ezért készült ez a virtuálisvalóság-alkalmazás."– mutatott rá Mittler István. Az alkalmazással egy virtuális túrán vehetünk részt az új blokkok és a felvonulási épületek között, nyolc túraponton „megállva” ismerkedhetünk a létesítménnyel. Az új blokkok mellett többek közt az évi 300 ezer köbméter igényt kiszolgáló betonüzemről és a melegvíz-csatorna mellett sorakozó, a szigorú környezetvédelmi előírások betartását szavatoló hűtőcellákról hallhatunk információt magyar vagy angol nyelvű audioguide segítségével.

Ez egy új dimenzió, teljesen ismeretlen világ. Kiváló lehetőség arra, hogy a tervezett létesítményről képet alkothassunk."– értékelte Torma József polgármester. Mint mondta, nagyon jó, hogy nemcsak az épületeket lehet látni közvetlen közelről, illetve madártávlatból a virtuális séta során, hanem az „idegenvezető” jóvoltából arról is lehet tájékozódni, hogy mi mire szolgál. Hozzáfűzte, várják az új atomerőmű építését is, mert úgy gondolják, hogy pozitív gazdasági hatást gyakorol a településre, térségre.

Nagyon nehéz szavakba önteni. Ezt látni kell!"– fogalmazta meg első gondolatait Asztalos Norbert. A Paks FM műsorvezetője szerint a VR-alkalmazás kitűnően szemlélteti a beruházás monumentalitását.  Véleménye szerint egy „civil” embernek fogalma sincs arról, hogy milyen nagyszabású létesítmény lesz ez, különösen, ha még nem látta a működő atomerőművet.

Egy igazán modern, környezetbarát létesítmény lesz, a séta során csicseregtek a madarak."– fűzte hozzá.

A VR-alkalmazással a jövőben a nagyobb rendezvényeken találkozhatnak majd az érdeklődők.
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés