2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az MSZP és Szövetségben Városunkért Egyesület közleménye a választásról

2019. 10. 14., 10:37

Az alábbi, a választási eredményeket értékelő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz az MSZP és Szövetségben Városunkért Egyesület.

Az egyesület közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Mindenek előtt gratulálunk a győztes polgármesternek és a képviselő testületbe bejutóknak! Az elkövetkezőkben sikeres és eredményes munkát kívánunk, elsősorban a város lakóinak javára.

Az elért eredmények a választók a akaratának megnyilvánulása volt! Tudomásul vesszük a választók döntését. A okok, annak következményei részletes és alapos elemzést igényelnek, nagyon sok tényező figyelembe vételét tükrözik a jövőre vonatkozóan. Ez a tagságunk és az egyesület részéről meg történik az elkövetkezendő időben. Jelen pillanatban az összefogás hiánya csak részben vezetett ilyen eredményhez! Hangsúlyozzuk, hogy nem az MSZP miatt nem történt meg az összefogás!
Idén március hónapban kezdődött tárgyalás sorozat megszakadását elsősorban a Békés Kalocsáért Egyesület elnökének állásfoglalása, az egyesület  polgármester jelöltjének személyes kitételei, mérhetetlen egója, hatalom vágya eredménye. Egy baloldali párt nem egyezhetett bele azokban a feltételekbe (A pártok teljes kizárása a kampány során, pártlogók tilalma, az ellenzékiség hansúlyozásának hiánya, a NER lebontása, annak gyengítésére való törekvés, az elmúlt kilenc év kritikus megítélése stb.)

Az együttműködés egyéb feltételeinek hiánya mely a Jobbik helyi szervezetének elnöke részéről történt (személyek teljes kizárása, civil szervezetek kizárása a tárgyalások során). Az egész kampány során csak a mindenáron való alkalmasságának igazolása, a hatalom és a velejáró előnyök megszerzésére való törekvés jellemezte.


Véleményünk szerint ezenkívül közrejátszott a sikertelenségben a harmadik egyesület megjelenése, teljes önállóságának hangsúlyozása is. Az eredmények matematikai összeadása esetén születhetett volna jóval szorosabb illetve más eredmény!

Az élet megy tovább a jövöben tovább kell dolgoznunk városunkért, gyermekeink és unokáink jövőjéért!

Ehhez kívánunk valamennyi polgárunknak sok sikert, eredményes munkát, jó egészséget!”
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei