2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutató órák, élménybeszámolók és eszmecsere - Nyílt nap a Kalocsai Szent István Gimnáziumban

2018. 12. 05., 15:47

A december 1-i, szombati munkanap számos érdekes, tartalmas programot kínált azoknak a hetedikes és nyolcadikos általános iskolás tanulóknak, akik szüleikkel együtt ellátogattak hozzánk a nyílt napra.

Elsőként Perity Lajos intézményvezető köszöntötte a vendégeket és röviden vázolta az iskola célkitűzéseit, eredményeit, valamint a bejutás követelményeit. Ezt követően Mészáros-Hegedűs Anna és Ruzsinkó Zsolt 12. B osztályos tanulók mutatták be a diákélet legfontosabb pillanatait néhány fotó segítségével. Színjátszóink ebben az évben a Fame (Hírnév) című musical színpadra állításával foglalkoznak. Ebből a darabból is láthatott egy részletet a közönség. A produkció nagyon ígéretes, alig várjuk a főbemutatót.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

A délelőtt további programja bemutató órák megtekintéséből állt.  Négy helyszínen négy különböző szakterület képviseltette magát. Do you speak english? Sprichst du Deutsch? Ты говоришь по-русски?” címet adtuk a nyelvi képzés bemutatását szolgáló „órának”. Itt a gimnáziumban folyó nyelvtanulásról Póli Matilda és Dobler Kitti tájékoztatta az általános iskolásokat.

Horváth Bence és Mészáros-Hegedűs Anna a németországi Ritter Sport gyárban tett látogatásról tartott „ízletes” élménybeszámolót. „Finnországban jártunk” címmel Szász Boglárka és Busa Barbara számolt be arról, milyen nagy dolog, ha az ember beszél nyelveket egy külföldi nyelvi táborban. Arról pedig, hogy miért és hogyan tanulnak oroszul a gimnazisták, Horváth Bence, Ruzsinkó Zsolt, Szettele Maja és Jagicza Marcell állított össze egy kiselőadást. Látványos fizikai, kémiai és biológiai kísérletekkel készültek a természettudmányos munkaközösség tanárai, akik az érdeklődő kisiskolások aktív közreműködésére is számítottak.

Horváthné Kokovai Judit és legügyesebb tanítványai segítségével mindenki belekóstolhatott a „Kódolás órájába”. Akiket pedig a humán tárgyak érdekeltek jobban, aktívan bekapcsolódhattak a játékos tanulás „Homo ludens” elnevezésű foglalkozásába, ahol Bedő Lénárd, Horváth Csaba és Torgyik Tamás a 10. osztályos diákok közreműködésével bemutatták, mitől lehetnek érdekesebbek a magyar, a történelem és a dráma tanórák.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

A nyílt napi program utolsó felvonása a díszterem falai közé vezérelte az összesen 178 diákot és több mint száz felnőttet: a szakirányok szerinti általános tájékoztató inkább jó hangulatú közös eszmecserévé alakult át. Mivel a nyílt nap része volt az EFOP 3.1.5- 16-2016-00001 azonosítószámú „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című projektnek, alkalmunk nyílt egy szerény büfével is megvendégelni a diákokat és szülőket.

Kalocsai Szent István Gimnázium tanárai és diákjai remélik, hogy a megjelent hetedikesek és nyolcadikosok megerősítést kaptak a nyílt napon arra, hogy a jövőben nálunk folytassák tanulmányaikat.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés