2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egyetemek napja a Kalocsai Szent István Gimnáziumban

2020. 11. 27., 14:25

A pályaorientáció mára már a gimnáziumok egyik kiemelt feladatává vált, hiszen a diákok előtt sokféle kapu kinyílhat, számos képzés közül választhatnak egy sikeres érettségi után, a döntés éppen ezért nagyon nehéz is. A Kalocsai Szent István Gimnázium az utóbbi években nagyszabású pályaorientációs napokat rendezett, melyeken az egyetemek képviselői foglalkozások, előadások, illetve a díszteremben rendezett kiállítás alkalmával tájékoztatták a tanulókat a lehetőségeikről.

Az idei tanévben erre nem volt mód, ezért online eseményként szervezte meg ezt a napot az iskola minden évfolyam számára, november 20-án.


Az egyes osztályok az osztályfőnökök vezetésével online foglalkozások keretében olyan bemutatkozó anyagokat tekintettek meg, melyeknek többségét a felsőoktatási intézmények kifejezetten a gimnázium diákjainak rögzítettek erre az alkalomra. Összesen 28 film segítségével tájékozódhattak a tanulók 11 egyetem képzéseiről, három intézmény pedig a végzősök Életvitel projektjébe kapcsolódik majd be november 27-én, hiszen annak egyik fontos témája az életpálya-tervezés lesz.

A tanulók ezen a napon nagyon sok érdekes képzési területtel, szakmával találkoztak. Voltak, akiknek az egyetemi programok ragadták meg a figyelmüket, mások rácsodálkoztak a modern épületekre és eszközökre, a karok sokszínű kínálatára, a felsőbb évesek azonban inkább a felvételi pontszámokat és az esélyeiket latolgatták már az egyes intézmények kapcsán.

A pályaorientációs nap online formáját is sikeresnek tartották a diákok, hiszen betöltötte legfontosabb feladatát: támpontokat mutatott a jövő egyetemistáinak arra nézvést, hogyan érdemes tervezni útjukat a gimnázium után.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés