2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Izmos testben derűs lélek! – Kihívás napja a gimnáziumban

2017. 06. 01., 19:14

Az idei hagyományos István napok hetében április elején a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a sportnap. Ezt pótoltuk május 31-én, a Kihívás napján. Ezúttal nem kizárólag iskolán belüli programot képzeltünk el: a sporton kívül jelentős hangsúlyt kapott a környezetvédelem, az egészséges életmód, a közösségépítés, a kreativitás és ügyesség, a balesetvédelem, gyárlátogatás és számos más terület is.

A nap az osztályok útnak indulásával kezdődött. Osztályonként egy-egy kerékpáros, gyalogos és főzős csapat indult útnak a meszesi hajókikötő felé. Az ebédkészítők kihívása egy egészséges ételrecept elkészítése volt osztályuk minden tagja számára.
A 10 fős gyalogos csapatnak 4 állomáson kellett teljesítenie. Először a Kubikus parkban forgópingpong játékban gyűjtöttek pontokat, majd plakátokat készítettek egészségvédelmi témákról. Egy egészség-totó kitöltése után kötélugrálás feladat várt rájuk, majd gyalogosan folytatták a célig tartó útszakaszt.


Forrás: Szent István Gimnázium

A kerékpárosokat szintén a Kubikus parkban várta az első akadály: a rendőrség munkatársainak segítségével ügyességi pályán mutatták be, mit tudnak, a többiek pedig egy kresz-tesztet töltöttek ki. A legjobban felszerelt bringákat szintén a szakemberek pontozták. A csapat ezután egy térkép segítségével közelítette meg a foktői Glencore gyárat, ahol az üzem munkatársainak segítségével játékos formában érdekes tájékoztatást kaptak az ott folyó munkáról, valamint frissítővel, gyümölcsökkel is megkínálták a nagy melegben kimelegedett diákokat, tanárokat. Ők ezután a meszesi gáton tekertek ki a célállomásra.


Forrás: Szent István Gimnázium

Minden osztályhoz kísérők csatlakoztak, akik hozzájárultak csapatuk sikeréhez, a legidősebb résztvevőnk egy nagypapa volt, aki a 9. C osztály kerékpárosait erősítette.

A táborhelyre érve mindenki megebédelt, majd kezdődtek az ügyességi feladatok: szivacslabda ütögetés, gyűrűhúzás, judo- és evezős bemutató, tollaslabda, foci, a Dunáról készített ún. „szellemi termék” bemutatója és egyéb kellemes tevékenységek, amiket még a nagy meleg sem zavart túlságosan.


Forrás: Szent István Gimnázium

A sok-sok feladatért járó pontszámok összeszámolása után került sor az eredményhirdetésre:

a kihívásokat a 10. C osztály teljesítette legjobban, második helyen a 9.C, harmadik helyen pedig a 10. B osztály végzett.


Forrás: Szent István Gimnázium

A nagyszabású rendezvény nem jöhetett volna létre az alábbi segítők nélkül: Glencore növényolajgyártó Kft, a rendőrség közlekedési osztálya, Bálint Sándorné védőnő, Rados Diána dietetikus, a Makk-Egészség Biobolt, a Kalocsai Uszoda, Ambrus Attila judo-edző és tanítványai, Lázár Dániel evezős, Kübler László, iskolánk összes tanára és minden dolgozója, akik emlékezetessé tették 300 diákunk számára ezt a napot. Mindenkinek ezúton szeretnénk megköszönni a közreműködést.

Izmos testben derűs lélek! - ezzel a csatakiáltással köszöntünk minden állomáson és ennek jegyében kezdünk gondolkozni a jövő évi sportnap megvalósításán.

Szent István Gimnázium

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei