2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsára került a SÉTA-program Aranytolla – A Szent István Gimnázium a legjobb iskola diákújságíró-csapata

Kalocsára került a SÉTA-program Aranytolla – A Szent István Gimnázium a legjobb iskola diákújságíró-csapata
2020. 01. 13., 11:19

A Mediaworks által meghirdetett Sajtó és Tanulás (SÉTA) program díjátadóján vehettek részt a napokban a verseny díjazottjai. A Petőfi Népe szerkesztőségében tartották meg a megyei középiskolás diákok között meghirdetett vetélkedő ünnepélyes díjátadóját. A versenyzők egy hónapon keresztül írhatták cikkeiket, melyek a Petőfi Népében és weboldalukon, a baon.hu-n jelentek meg – kezdi beszámolóját a verseny győztese, Farkas Anna, akinek a díjátadóról szóló tudósítása folytatását az alábbiakban közöljük (kiemelések tőlünk!)

A DÍJÁTADÓN ÖKRÖS CSABA FŐSZERKESZTŐ ADTA ÁT A HÁROM LEGJOBB DIÁKÚJSÁGÍRÓNAK JÁRÓ DÍJAT, VALAMINT A LEGJOBB ISKOLÁNAK JÁRÓ 150 EZER FORINTOS EDENRED AJÁNDÉKUTALVÁNYT. EZ UTÓBBIT A KALOCSAI SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUM CSAPATA VEHETTE ÁT.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


Az egyéni megmérettetésben a harmadik helyen Balla Anita végzett, a második Noszkó Dóra lett.

AZ ELSŐ HELYEZETTNEK JÁRÓ OKLEVELET, AZ ARANYTOLLAT ÉS A 25 EZER FORINTOS LIBRI KÖNYVUTALVÁNYT ÉN NYERTEM EL (FARKAS ANNA A KALOCSAI SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUM TANULÓJA).

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a versenyt. Örömmel vetettem bele magam ősszel az írásba. Igyekeztem a vetélkedő egy hónapos időtartama alatt olyan témákat választani, amelyek nem csak engem, a korosztályomat, de lehetőség szerint a felnőtteket is érdeklik. A visszajelzések szerint ez sikerült is. A program ideje alatt rengeteget tanultam a szakemberektől. Igyekeztem megfogadni Zsámbóki Dóra, a Petőfi Népe szerkesztője tanácsait. Sok segítséget kaptam Torgyik Tamástól, a gimnázium tanárától, aki a kalocsai SÉTA csoport vezetője volt.

Nagyon nagy elismerés és megerősítés az aranytoll-díj. De természetesen komoly kihívás is, hiszen a tavasszal folytatódó versengésben szintén szeretnék részt venni és jó témákat találni, olvasmányos, érdekes cikkeket írni.” Az őszi forduló első három helyezett diákja a tanév befejezése után részt vehet a nyári Séta táborban. A pihenés mellett a média elismert képviselőitől is tanulhatunk majd.

A díjátadó után megnézhettük a kiadót, és betekintést nyerhettünk a szerkesztők munkájába is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A program valamennyi résztvevője. Az első sorban a kalocsai csapat egy része, balról: Argat, Bagó, Farkas.

A SÉTA PROGRAM ÚJABB VERSENYT RENDEZ, EZÚTTAL TAVASSZAL, AMIKOR MÉG TÖBB DIÁK MUTATHATJA MEG TEHETSÉGÉT.


Farkas Anna

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei