2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Két év kihagyás után a Kalocsai Szent István Gimnáziumban újra megrendezték a gólyahetet

2022. 11. 13., 10:00

73 kilencedikes diák számára a végzős évfolyam változatos programot tervezett.

Ennek első feladataként a kilencedikes diákoknak nem táskában, hanem valami más módon kellett taneszközeiket az iskolába hozniuk. Ötletes és merész megoldásokat láthattunk tőlük. Láttunk pálinkás hordót, karkosarat, kartondobozt, selyemzsákot, játék dömpert. Szinte kifogyhatatlanok voltak az ötletekből a gólyák. Jutalmul a folyosón gyakorolhatták a békaugrást és a talicskázást. A "nagyok" azt is ellenőrizték, viselik-e az új tanulók a gólyajelvényt.

Másnap a manapság oly népszerű dallamok kíséretében ("Ki ez a lány?", "Reptér", "Utcára nyílik..." ) mutathatták be brilliáns koreográfiájukat és tánctudásukat. Akik pedig elfeledkeztek a kitűzőről, azok a Gólya, gólya, gilice kezdetű dal eléneklésével kárpótolták a 12. osztályos szervezőket.

A harmadik napi kihívást a „kicsik” ismét lelkesen teljesítették: ezúttal filmhősöknek öltöztek be mindannyian. Azt is feladatul kapták, hogy el kellett csípniük egy-egy tizenkettedikest, hogy velük közös szelfiket készítsenek.

A gólyaavatás utolsó napjáig minden kisgólya sikeresen kiállta próbákat, teljesítették a vetélkedő feladatait. Fekvőtámasz verseny, szupermen póz kitartása, különböző nehezített táncolás, zenefelismerés és ügyességi feladatok alapján gyűltek a pontok.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: SZIG


Remek színpadi jeleneteket láttunk az Üvegtigris, az Indul a bakterház és A mi kis falunk című filmek ötleteiből.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: SZIG


A diákok tánctudásukról, színészi tehetségükről és humorukról tettek tanúbizonyságot. A gólyaesküben megfogalmazott számtalan ígéretük után kihirdettük az eredményeket: A gólyabál királya Máté Árpád Vilmos, királynője Matos Jázmin lett. A 9. évfolyam versenyében a C-sek lettek az elsők, de tőlük csak egy hajszálnyira maradtak le a B-sek és az A-sok. Valójában azonban mindannyian nyertesek voltunk. Hosszú idő után végre igazi volt a gólyabál. Jó hangulat, vidámság, sok-sok tánc jellemezte az estét. Köszönjük a szervező 12. évfolyamnak a gólyahét ötleteit, az est előkészítését és lebonyolítását és gratulálunk a kilencedikeseknek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK