2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei felzárkóztatási programról értekeztek

Megyei felzárkóztatási programról értekeztek
2020. 07. 18., 13:10

Az EFOP-1.6.3-17-217-0000 A felzárkózás – politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőség programokhoz kapcsolódóan Bács-Kiskun megyében című projekt szakmai fóruma zajlott ma a Hírös Agora Kulturális Központban.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva a megyei felzárkózási stratégia fontosságát, a szakmai kompetenciák, az együttműködések jelentőségét. Mint mondta, minden terv annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle.

Megyénk hosszútávú koncepciója a társadalom perifériájára szorultak felzárkóztatása, melyre átfogó terv készült az érintett csoportokkal foglalkozó szakemberek bevonásával. Bács-Kiskun Megye Felzárkózási Stratégiáját júniusban fogadta el a megyei közgyűlés.

A Felzárkózási Stratégia célkitűzéseit, tartalmi elemeit Csorba Edina felzárkózási referens ismertette. Elmondta, hogy a terv előkészítésében nagy szerepet játszott az érintett területeken dolgozók szakmai partnersége, a munkabizottságok, munkacsoportok véleménye.

A megyénkre vonatkozó stratégia összefoglalja a főbb problémákat, intézkedési csoportokat határoz meg, megfogalmazza a felzárkózás kulcsterületeit, meghatározza a specifikus célokat, a források és a szükséglet szerinti helyi sajátosságokhoz igazodva. Egyben módszereket, javasol, jó gyakorlatokat azonosít, együttműködéseket generál, kijelöli a támogatni kívánt területet. A december végén záruló projekt öt célcsoportot érint: a fogyatékkal élők, a gyermekek, az anyák, a tanyán élők és a roma családok, közösségek körére fókuszál.
Fontos prioritás az együttműködések erősítése, közös programok, rendezvények, pályázatok összehangolása.

A fórumon résztvevő szakemberek egységes véleményeként fogalmazható meg a kommunikáció fontossága, az érdekképviselet és az információk átadása, a kereslet-kínálat harmonizálása. Alapvető szemléletformálásra van szükség a felzárkózás és a felzárkóztatás sikeréhez. Elhangzott, hogy legnagyobb hozadéka a személyes találkozásoknak, szakmai tapasztalatcseréknek van, amire bizonyítékként szolgált a mai fórum, ahol minden jelenlévő kifejtette stratégiával kapcsolatos álláspontját.
Pozitívumként értékelték a jól kidolgozott, minden területet érintő megyei tervet és több új együttműködés is született a problémák enyhítése, megoldása, majd felszámolása érdekében.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK