2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Papi Lelkinap Kalocsán – A házas hétvégés párok és papjaik is részt vettek

2018. 02. 08., 10:05

A kalocsai Házas Hétvégés közösséget érte idén az a megtiszteltetés, hogy megszervezhették az Országos Papi Lelkinapot, illetve házigazdái lehettek a rendezvénynek, amelyet a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben tartottak meg szombaton. Az alábbiakban az egyik szervező beszámolójának közreadásával tájékoztatjuk olvasóinkat.

A kalocsai Házas Hétvégés Közösséget nagy öröm érte tavaly, amikor jelezték felénk, hogy az Országos Papi Lelkinap megszervezésében ránk gondoltak. Nagy izgalom és hála volt a szívünkben és igent mondtunk a szervezésre.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

Nagyon nagy félelem lett úrrá rajtunk a héten, amikor a feladatok összetornyosultak, de a 23 team, 23 házaspár és velük együtt munkálkodó 23 atya, jelentkezése lelkesített bennünket. Csodálatos szép napot éltünk át együtt a Kalocsai Iskolanővérek által fenntartott, Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben.

A szép ünnepen, február 3-án, Szent Balázs püspök emléknapján a megajándékozás lelkülete hatotta át a napot. A lelkinap témája a házasság és egyházi rend szentségének szoros kapcsolata volt. A két szentség mélységeit törekedtünk a felszínre hozni a résztvevők lelkében.

A délelőtt folyamán meghallgattuk egy helyi házaspár, Thiesz János és Éva, valamint Retkes Zsolt atya előadását. Előadásukban kitértek arra, hogy személyes élményeik kapcsán a házasság és a papság szentségével hogyan találkoztak, milyen érzéseket keltettek a szívükben. A közös ebéd után Halák Feri és Elza valamint Ruskó Norbi atya lelkesítette a közösséget. Jókedvű, nyílt, őszinte stílusú előadásuk felrázta a jelenlévőket.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

Csodás szép szentmisén vettünk részt a megújult kalocsai Főszékesegyházban, ahol Szép Attila atya vezette az ünnepi liturgiát, és Nagy József atya szentbeszéde indított bennünket a hétköznapok gyakorlatai felé.
A szép, lelkesítő napot közös agapéval és nagy beszélgetéssel zártuk.

Köszönjük a résztvevőknek a nyitottságot, a szervezőknek a lehetőséget! Jó volt együtt lennünk!

Isten áldása kísérte napunkat!

zsa

További fotók itt >>>

és itt >>>


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés