2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Országos Papi Lelkinap Kalocsán – A házas hétvégés párok és papjaik is részt vettek

2018. 02. 08., 10:05

A kalocsai Házas Hétvégés közösséget érte idén az a megtiszteltetés, hogy megszervezhették az Országos Papi Lelkinapot, illetve házigazdái lehettek a rendezvénynek, amelyet a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben tartottak meg szombaton. Az alábbiakban az egyik szervező beszámolójának közreadásával tájékoztatjuk olvasóinkat.

A kalocsai Házas Hétvégés Közösséget nagy öröm érte tavaly, amikor jelezték felénk, hogy az Országos Papi Lelkinap megszervezésében ránk gondoltak. Nagy izgalom és hála volt a szívünkben és igent mondtunk a szervezésre.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

Nagyon nagy félelem lett úrrá rajtunk a héten, amikor a feladatok összetornyosultak, de a 23 team, 23 házaspár és velük együtt munkálkodó 23 atya, jelentkezése lelkesített bennünket. Csodálatos szép napot éltünk át együtt a Kalocsai Iskolanővérek által fenntartott, Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben.

A szép ünnepen, február 3-án, Szent Balázs püspök emléknapján a megajándékozás lelkülete hatotta át a napot. A lelkinap témája a házasság és egyházi rend szentségének szoros kapcsolata volt. A két szentség mélységeit törekedtünk a felszínre hozni a résztvevők lelkében.

A délelőtt folyamán meghallgattuk egy helyi házaspár, Thiesz János és Éva, valamint Retkes Zsolt atya előadását. Előadásukban kitértek arra, hogy személyes élményeik kapcsán a házasság és a papság szentségével hogyan találkoztak, milyen érzéseket keltettek a szívükben. A közös ebéd után Halák Feri és Elza valamint Ruskó Norbi atya lelkesítette a közösséget. Jókedvű, nyílt, őszinte stílusú előadásuk felrázta a jelenlévőket.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Kalocsa Belvárosi Plébánia / Facebook

Csodás szép szentmisén vettünk részt a megújult kalocsai Főszékesegyházban, ahol Szép Attila atya vezette az ünnepi liturgiát, és Nagy József atya szentbeszéde indított bennünket a hétköznapok gyakorlatai felé.
A szép, lelkesítő napot közös agapéval és nagy beszélgetéssel zártuk.

Köszönjük a résztvevőknek a nyitottságot, a szervezőknek a lehetőséget! Jó volt együtt lennünk!

Isten áldása kísérte napunkat!

zsa

További fotók itt >>>

és itt >>>


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK