2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Szalagavató a Kalocsai Szent István Gimnáziumban

2020. 01. 23., 16:30

2020. január 17-én tartotta a Kalocsai Szent István Gimnázium a Szalagavató ünnepséget. A végzős évfolyam 67 tanulójának bevonulását és a Himnusz közös eléneklését követően Gácser Jázmin 12.B osztályos tanuló mondta el ünnepi beszédét.

Visszatekintett a gimnáziumban eddig töltött időszakra, s azt a „felejthetetlen” szóval illette. Mint mondta:” ez mindent magába foglal, amit átéltünk, amit megtapasztaltunk, amit magunkévá tettünk, amit elengedtünk, s ahogyan formálódtunk”. Megfogalmazta azt is, mit jelent számukra a szalag, melyet ünnepélyes keretek között osztályfőnökeik a szívük fölé tűznek:

Felelősségtudatra int, válaszfal gyermeklétünk és a felnőttkor között, ugyanakkor egy erős összekötő kapocs közöttünk, mindazok között, akikkel együtt élhettük át a gimnáziumi évek boldog pillanatait vagy épp nehézségeit."

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


Ezután Perity Lajos intézményvezető köszöntötte a vendégeket, s beszédében arra emlékeztette a 12.-eseket, hogy sok feladat vár rájuk a következő hónapokban: „Van még idő új ismereteket szerezni, a hiányokat pótolni, de lassacskán azért a már meglévő tudásnak le kell tisztulnia, a mozaikdarabkáknak a helyükre kell kerülni ahhoz, hogy eredményes és sikeres legyen a középiskolai tanulmányokat lezáró vizsgátok. Ugyanakkor annak is elérkezett az ideje, hogy bebizonyítsátok a világnak, szűkebb környezeteteknek, és nem utolsósorban magatoknak is, hogy képesek vagytok tartósan, intenzíven akár szellemi, akár fizikai munkát végezni.”


Az osztályfőnököknek: Dr. Raffainé Papp Henriettének, Krausz Edinának és Kiss Zsoltnakaz intézményvezető tűzte fel a kis kék szalagot, ezzel indítva a hagyományos avatást, ezután a pedagógusok egyenként tűzték fel ezt a jelképet a végzősöknek.

Az ünnepi műsorban olyan szövegek és dalok hangzottak el, melyek felölelikazokat az éveket és eseményeket, amelyek a gyerekkortól vezettek idáig. A latin tánccal színesített összeállításban Fricska Katalin, Dr. Deákné Tóth Veronika, valamint az osztályfőnökök, Krausz Edina és Dr. Raffainé Papp Henriette segítették a tanulókat.

A szünetben báli ruhát öltöttek a végzősök, s hagyományainkhoz illően bécsi keringővel zárult a rendezvény, amelyet Farkas Éva tanított be.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK