2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vidám feladatok, kihívások, mosolygó diákok a gimnázium sportnapján – Tavasszal folytatják!

Vidám feladatok, kihívások, mosolygó diákok a gimnázium sportnapján – Tavasszal folytatják!
2018. 10. 02., 19:22

Mozduljunk együtt! mottóval sportnapot tartott múlt pénteken a Szent István Gimnázium. Beszámolójukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Mozduljunk együtt! – ezt a mottót adtuk a múlt pénteken lezajlott sportrendezvényünknek, amelyet az Európai Diáksport Napja és az EFOP 3.3.2. „Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” elnevezésű pályázat keretében valósítottunk meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár támogatásával.

A közös bemelegítést Bodnár Erika fitness-edző irányításával [ezúton is köszönjük neki] végezték a diákok. Ezután sorversenyek következtek: Osztályonként öten álltak rajthoz: volt papírlapos csókverseny, kerékben futás, vízibomba dobálás, zsámolyfoglalás és hasonló vicces feladatok.

A továbbiakban a Kubikus park több pontján várták a diákokat a kihívások:

A kétszemélyes sprinthez a Kalocsai Gerillakertészek vezetője, Bolvári Ferdinánd nyújtott segítséget abban, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől tulajdonát képező, és a helyi önkormányzat által használt kenukat, mentőmellényeket és evezőket megkaphassuk. Sok diák próbálta ki ezt a sportágat, akik közül többen már a nyári evezős táborban szereztek kellő rutint.

Osztályok közötti sakkpartit szerveztünk azok számára, akik inkább a szellemi sportokat kedvelik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

A páros ping-pong versenyen osztályonként egy fiú és egy lány vett részt, kieséses küzdelemben küzdöttek meg egymással.

Népszerűsítettük a waveboard, magyarul lábgép használatát szlalomverseny formájában. Bizony, voltak profi jelöltek is, akik lábletétel nélkül vették az akadályt.

Az Európai Diáksportnap fő feladatként a 2018 méteres futást tűzte ki: 5 fős vegyes csapatok indultak osztályonként, a legjobb és a leggyengébb idő összege volt a rangsor kialakításának alapja.

A tavalyi évben Regnum-győztes 12. C osztály futballmérkőzésre hívta ki a férfi tanárok csapatát. A küzdelemből utóbbiak kerültek ki győztesen.

Szólt a zene, vidám volt a hangulat, verőfényes őszi napsütéssel állt mellénk az időjárás. Köszönjük a szervezőknek és a segítőknek, akik velünk voltak.


Kalocsai Szent István Gimnázium


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei