2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Vidám feladatok, kihívások, mosolygó diákok a gimnázium sportnapján – Tavasszal folytatják!

Vidám feladatok, kihívások, mosolygó diákok a gimnázium sportnapján – Tavasszal folytatják!
2018. 10. 02., 19:22

Mozduljunk együtt! mottóval sportnapot tartott múlt pénteken a Szent István Gimnázium. Beszámolójukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Mozduljunk együtt! – ezt a mottót adtuk a múlt pénteken lezajlott sportrendezvényünknek, amelyet az Európai Diáksport Napja és az EFOP 3.3.2. „Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” elnevezésű pályázat keretében valósítottunk meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár támogatásával.

A közös bemelegítést Bodnár Erika fitness-edző irányításával [ezúton is köszönjük neki] végezték a diákok. Ezután sorversenyek következtek: Osztályonként öten álltak rajthoz: volt papírlapos csókverseny, kerékben futás, vízibomba dobálás, zsámolyfoglalás és hasonló vicces feladatok.

A továbbiakban a Kubikus park több pontján várták a diákokat a kihívások:

A kétszemélyes sprinthez a Kalocsai Gerillakertészek vezetője, Bolvári Ferdinánd nyújtott segítséget abban, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől tulajdonát képező, és a helyi önkormányzat által használt kenukat, mentőmellényeket és evezőket megkaphassuk. Sok diák próbálta ki ezt a sportágat, akik közül többen már a nyári evezős táborban szereztek kellő rutint.

Osztályok közötti sakkpartit szerveztünk azok számára, akik inkább a szellemi sportokat kedvelik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

A páros ping-pong versenyen osztályonként egy fiú és egy lány vett részt, kieséses küzdelemben küzdöttek meg egymással.

Népszerűsítettük a waveboard, magyarul lábgép használatát szlalomverseny formájában. Bizony, voltak profi jelöltek is, akik lábletétel nélkül vették az akadályt.

Az Európai Diáksportnap fő feladatként a 2018 méteres futást tűzte ki: 5 fős vegyes csapatok indultak osztályonként, a legjobb és a leggyengébb idő összege volt a rangsor kialakításának alapja.

A tavalyi évben Regnum-győztes 12. C osztály futballmérkőzésre hívta ki a férfi tanárok csapatát. A küzdelemből utóbbiak kerültek ki győztesen.

Szólt a zene, vidám volt a hangulat, verőfényes őszi napsütéssel állt mellénk az időjárás. Köszönjük a szervezőknek és a segítőknek, akik velünk voltak.


Kalocsai Szent István Gimnázium


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK