2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bankrabló, rendőr, festőbrigád, takarítónő is beszállt a zenélésbe

2017. 01. 11., 17:10

Tizenkettedik alkalommal adott koncertet a Solti Ifjúsági Fúvószenekar, megidézve a bécsi újévi koncertek hangulatát.

Kitelepült bankfiók, biztonsági őr, komplett festőbrigád is szerepet kapott a Solti Ifjúsági Fúvószenekar ide újévi koncertjén vasárnap, a Vécsey Károly Művelődési Központban. A nézők is aktív részesei voltak a műsornak, közülük egy szerencsést a karmesteri pulpitusra is meginvitált Fuchs Attila zenekarvezető. Szűcs Imre önkormányzati képviselőnek volt alkalma „élesben” is megtapasztalnia, milyen érzés nagyzenekart dirigálni, háttal állva az ütemesen tapsoló közönségnek – írja a Baon.hu.

Klasszikus zeneművek, Strauss-keringő, legendás slágerek, filmzenék, indulók csendültek fel a koncerten. Johann Strauss: Festmarscha nyitotta a műsort, Nagy Máté vezényletével. Újévi jókívánságokkal üdvözölte a közönséget Kalmár Pál, Solt polgármestere, egyben megköszönte a helyi művészeti iskola hangszeres növendékeinek a sok fellépést a városi rendezvényeken, valamint a felkészítő tanárok áldozatos munkáját.


Forrás: Popovics Zsuzsanna / Baon.hu

Jakob Pazeller: Herkulesfürdői emlék című keringőjét már Fuchs Attila zenekarvezető dirigálta. Indokolt volt a helycsere, mivel Nagy Mátét is elszólította táncparkett. Vele együtt Velok Cintia, Busi Ágnes és Molnár Pál adtak elő hamisítatlan, szmokingos – báli ruhás keringőt – részletezi a portál.

Zongorán és harsonán egy-egy szólista közreműködött, a zenekar néhány tagjáról pedig kiderült, hogy akár kézi csiszolóval is képesek „zenélni”. A bohóckodásból Fuchs Attila zenekarvezető sem maradt ki. A karmester a műsor felénél átavanzsált brigádvezetővé, és festőoverallban, fején papírcsákóval vezényelte a „smirgli szekcióval” kibővült zenekart. A zeneszám végére támadt némi rendetlenség. De nyomban megérkezett Gizi néni, a takarítónő, aki gondosan letörölte a festéknyomokat a zongoráról.

Advent utolsó hétvégéjén, a szombat esti mise után kedveskedett közönségének karácsonyi dallamokkal a Betlenné Dajkó Ágnes vezette fúvós együttes. A koncert során meglepetésként a templom orgonájának hangja is fölcsendült.
bővebben ...

A közönségnek elárulta, hogy a főpróbán látta és hallotta, milyen bonyolult a zongoraművészt és a zenekart is összhangba hozni, amit a smirglis/simlis festők biztosan nem tudnának megoldani. Megfelelő gázsiért ő viszont bármire képes, még arra is, hogy fuvolahangokat csalogasson elő egy közönséges seprűnyélből. A továbbiakban elhangzott még az Éhezők viadala, egy lábmozgató Beatles-válogatás, és a fináléban az elmaradhatatlan Radetzky-induló.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés