2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bankrabló, rendőr, festőbrigád, takarítónő is beszállt a zenélésbe

2017. 01. 11., 17:10

Tizenkettedik alkalommal adott koncertet a Solti Ifjúsági Fúvószenekar, megidézve a bécsi újévi koncertek hangulatát.

Kitelepült bankfiók, biztonsági őr, komplett festőbrigád is szerepet kapott a Solti Ifjúsági Fúvószenekar ide újévi koncertjén vasárnap, a Vécsey Károly Művelődési Központban. A nézők is aktív részesei voltak a műsornak, közülük egy szerencsést a karmesteri pulpitusra is meginvitált Fuchs Attila zenekarvezető. Szűcs Imre önkormányzati képviselőnek volt alkalma „élesben” is megtapasztalnia, milyen érzés nagyzenekart dirigálni, háttal állva az ütemesen tapsoló közönségnek – írja a Baon.hu.

Klasszikus zeneművek, Strauss-keringő, legendás slágerek, filmzenék, indulók csendültek fel a koncerten. Johann Strauss: Festmarscha nyitotta a műsort, Nagy Máté vezényletével. Újévi jókívánságokkal üdvözölte a közönséget Kalmár Pál, Solt polgármestere, egyben megköszönte a helyi művészeti iskola hangszeres növendékeinek a sok fellépést a városi rendezvényeken, valamint a felkészítő tanárok áldozatos munkáját.


Forrás: Popovics Zsuzsanna / Baon.hu

Jakob Pazeller: Herkulesfürdői emlék című keringőjét már Fuchs Attila zenekarvezető dirigálta. Indokolt volt a helycsere, mivel Nagy Mátét is elszólította táncparkett. Vele együtt Velok Cintia, Busi Ágnes és Molnár Pál adtak elő hamisítatlan, szmokingos – báli ruhás keringőt – részletezi a portál.

Zongorán és harsonán egy-egy szólista közreműködött, a zenekar néhány tagjáról pedig kiderült, hogy akár kézi csiszolóval is képesek „zenélni”. A bohóckodásból Fuchs Attila zenekarvezető sem maradt ki. A karmester a műsor felénél átavanzsált brigádvezetővé, és festőoverallban, fején papírcsákóval vezényelte a „smirgli szekcióval” kibővült zenekart. A zeneszám végére támadt némi rendetlenség. De nyomban megérkezett Gizi néni, a takarítónő, aki gondosan letörölte a festéknyomokat a zongoráról.

Advent utolsó hétvégéjén, a szombat esti mise után kedveskedett közönségének karácsonyi dallamokkal a Betlenné Dajkó Ágnes vezette fúvós együttes. A koncert során meglepetésként a templom orgonájának hangja is fölcsendült.
bővebben ...

A közönségnek elárulta, hogy a főpróbán látta és hallotta, milyen bonyolult a zongoraművészt és a zenekart is összhangba hozni, amit a smirglis/simlis festők biztosan nem tudnának megoldani. Megfelelő gázsiért ő viszont bármire képes, még arra is, hogy fuvolahangokat csalogasson elő egy közönséges seprűnyélből. A továbbiakban elhangzott még az Éhezők viadala, egy lábmozgató Beatles-válogatás, és a fináléban az elmaradhatatlan Radetzky-induló.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK