2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Befejeződött a járás legkisebb települése, Újsolt községházának korszerűsítése

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 01., 18:40

A kalocsai járás északi szélén elhelyezkedő Újsolt Bács-Kiskun Megye egyik legkisebb, mindössze 200 lelket számláló települése. Nagy öröm az ott élőknek, hogy a legfontosabb, egyben az egyetlen közösségi épület, a községháza korszerűsítése október végén befejeződött.

Egy olyan méretű és adottságokkal rendelkező településen, mint Újsolt, különösen fontos, hogy a közösségi célokat szolgáló épületek is segítsék a helyben maradást. A község négy főből álló képviselő-testület ezt szem előtt tartva döntött úgy, hogy pályázatot nyújt be a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi és Területfejlesztési Operatív Program (TOP-3.2.1-15-BK1) Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívására. A sikeres pályázat eredményeként Újsolt 23 millió 916 ezer forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert a község Petőfi Sándor utca 3. szám alatt található polgármesteri hivatalának energetikai fejlesztésére.


Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Pintér Sándor János polgármester arról számolt be portálunknak, hogy 

a projekt október végén zárult, így már a fűtési szezon kezdetétől karcsúbb fűtési számlára számít az önkormányzat.

A polgármester emlékeztetett, hogy a községháza 1964-ben épült a helyi emberek községfejlesztési hozzájárulásából és társadalmi munkájuknak köszönhetően. Az épület a kezdetek óta a polgármesteri hivatalnak és az orvosi rendelőnek ad otthont. A községházán megépülése óta nem történt felújítás, így igazán nagy örömet jelentett a falu lakói számára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázata kínálta lehetőség. A korszerűsítés elsősorban az létesítmény hőmegtartó képességét növeli, melynek érdekében homlokzati és födémszigetelés történt, de a több mint ötven év alatt korszerűtlenné vált nyílászárókat is modernebbekre cserélték. Az orvosi rendelőben akadálymentes WC és rámpa épült, hogy a rendelő ezeknek az elvárásoknak is megfeleljen.


Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Pintér Sándor János polgármester szerint az épület esztétikus megjelenése, korszerűsítés mellett az is jelentős előrelépés, hogy a fejlesztés következtében a kis költségvetésből gazdálkodó önkormányzat épülete a jövőben gazdaságosabban és költséghatékonyabban tud működni. Mint elhangzott, pontos számokat még nem ismernek, de a felszabaduló pénzt jóléti, közösségi célokra fogják felhasználni.


Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés