2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Solt egyik leglátogatottabb helye a megújult Közösségi Ház

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 12., 16:06

Solt város a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatain a 2019-es évben a város összes fejlesztési forrását tekintve is jelentős, összesen 85 millió forint támogatást kapott olyan célokra, amelyeket e nélkül a közeljövőben nehezen, vagy nem tudtunk volna megvalósítani – mondta látogatásunk alkalmával Németh István, a város október 13-án megválasztott új polgármestere.

A városvezető arról tájékoztatott, jelenleg 80 százalékos készültségi fokon áll annak a Kórháztelepi, mintegy 2 kilométer hosszú belvízelvezető árokrendszernek a kiépítése, amelyekből a megújuló, helyben Pásztor-tónak nevezett fogadóba gravitációs bevezetéssel kerül az árkokban összegyűlő csapadékvíz. A közeli tavak a vízmegtartás jegyében egymással is össze lesznek kötve,hogy valamennyit ökológiai és városképi okokból, vízutánpótlással is életben lehessen tartani.

Legfontosabb szempont természetesen, hogy a városrészben különösen nagy intenzitású esők esetén felgyülemlő vizet biztonságosan el tudjuk vezetni. Ennek a beruházásnak a költsége 30 millió forint – mondta Németh István.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

A polgármester hozzátette, kisebb mértékű építészeti munkákat is magába foglal a kissolti melegítő-tálaló konyha második ütemének befejezése. A melegítő-tálaló konyhának a városon belüli viszonylag nagy távolságok miatt van nagy jelentősége. Jelenleg a közbeszerzés stádiumában vagyunk, hogy színvonalas konyhai eszközökkel, berendezésekkel szereljük fel ezt az ott étkezők szempontjából fontos létesítményt. A beruházás költségigénye 30 millió forint.

Folyamatban van a Vécsey kastély kiszolgáló létesítményének 5 millió forintból megvalósuló tervezése, hogy pályázati lehetőség esetén csak a fiókból kelljen előhúzni a megvalósításhoz szükséges kész terveket – tette hozzá Németh István.

A polgármester beszámolt arról is, hogy Solt talán leglátogatottabb helye a Petőfi telepi Közösségi Ház,

vagy ahogy a helyiek nevezik, nyugdíjas klub, ahová eddig is szívesen jártak, nagyon sok rendezvényt tartottak, tartanak az abban a városrészben élő nyugdíjasok és más közösségek.

A ház teljes körű külső felújítása, beleértve a tető felújítását, a nyílászárók cseréjét, a külső szigetelést, színezést, befejeződött. A 20 millió forintból megvalósult korszerűsítés kedvező hatása a fűtési költséget tekintve várhatóan már az idei téli szezonban érződik. Valamennyi felsorolt beruházásra a JETA pályázatán elnyert források teremtették meg a lehetőséget – zárta gondolatait Németh István, Solt város polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés