2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sportmajálissal ünneplik a május elsejét Solton

Helyszín: Solt, Sportpálya
Dátum: 2022. május 01., vasárnap 13:30
Sportmajálissal ünneplik a május elsejét Solton

A reggel kilenc órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón Németh István, Solt város polgármestere mond köszöntőt, majd megkoszorúzzák Solt neves szülötte, Weisz Árpád emléktábláját. A nemzetközi hírnévre szert tett, az edzők fejedelmének is nevezett sportember emlékére rendezett utánpótlás futballtorna délelőtti versengésének eredményeit délután kettőkor hirdetik ki. Addig is és az után is kísérő programok sora gondoskodik a város apraja-nagyja számára a felhőtlen szórakozásról – már csak arra lesz szükség, hogy a felhőtlenséghez az időjárás is hozzátegye a magáét!

A város hagyományai szerint immár hatodszor kerül megrendezésre a Weisz Árpád U13 Futball Emléktorna, amelynek mérkőzéseit reggel kilenc és délután egy óra között játsszák Solton, a Kecskeméti út 36. szám alatti sportpályán.

Weisz Árpád, a holokauszt áldozataként életének 48. évében Auschwitzban elhunyt, hatszoros magyar válogatott labdarúgó volt, később Olaszország több klubjában játszott, majd aktív futballedzőként tevékenykedett, és ekként még inkább kimagasló érdemeket szerzett – kora egyik legnagyobb edzőjeként tartották számon.

Az emlékére rendezett futballtorna délután két órakor tartandó eredményhirdetésén köszöntőt mond Beer György, a Mazsihisz sporteseményekért felelős tanácsadója.
Előtte,

FÉL KETTŐTŐL LÁTHATJA A KÖZÖNSÉG A SOLTI MAZSORETT EGYESÜLET BEMUTATÓJÁT.

Minden korosztály találhat kedvére valót a kísérőprogramok között is:

  • a Solt Fejedelem Hagyományőrző Egyesület íjász pavilonja
  • a nívó Motorsport Kft versenyautó kiállítása


várja az érdeklődőket.

A kisebbek sem fognak unatkozni: reggel kilenc órától délután háromig ingyenesen igénybe vehető

  • ugrálóvárak
  • trambulin
  • légvár kalandpark
  • kézműves pavilon
  • arcfestés
  • játszóház
  • lufihajtogatás


gondoskodik majd a kellemes időtöltésről.

Egész nap büfé, kirakodóvásár, vattacukor, pattogatott kukorica, lufi, jókedv, móka, kacagás, babgulyás …

BABGULYÁS ÉTELJEGY ELŐVÉTELBEN A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN, ILLETVE A HELYSZÍNEN IS VÁSÁROLHATÓ!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK