2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sportmajálissal ünneplik a május elsejét Solton

Helyszín: Solt, Sportpálya
Dátum: 2022. május 01., vasárnap 13:30
Sportmajálissal ünneplik a május elsejét Solton

A reggel kilenc órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón Németh István, Solt város polgármestere mond köszöntőt, majd megkoszorúzzák Solt neves szülötte, Weisz Árpád emléktábláját. A nemzetközi hírnévre szert tett, az edzők fejedelmének is nevezett sportember emlékére rendezett utánpótlás futballtorna délelőtti versengésének eredményeit délután kettőkor hirdetik ki. Addig is és az után is kísérő programok sora gondoskodik a város apraja-nagyja számára a felhőtlen szórakozásról – már csak arra lesz szükség, hogy a felhőtlenséghez az időjárás is hozzátegye a magáét!

A város hagyományai szerint immár hatodszor kerül megrendezésre a Weisz Árpád U13 Futball Emléktorna, amelynek mérkőzéseit reggel kilenc és délután egy óra között játsszák Solton, a Kecskeméti út 36. szám alatti sportpályán.

Weisz Árpád, a holokauszt áldozataként életének 48. évében Auschwitzban elhunyt, hatszoros magyar válogatott labdarúgó volt, később Olaszország több klubjában játszott, majd aktív futballedzőként tevékenykedett, és ekként még inkább kimagasló érdemeket szerzett – kora egyik legnagyobb edzőjeként tartották számon.

Az emlékére rendezett futballtorna délután két órakor tartandó eredményhirdetésén köszöntőt mond Beer György, a Mazsihisz sporteseményekért felelős tanácsadója.
Előtte,

FÉL KETTŐTŐL LÁTHATJA A KÖZÖNSÉG A SOLTI MAZSORETT EGYESÜLET BEMUTATÓJÁT.

Minden korosztály találhat kedvére valót a kísérőprogramok között is:

  • a Solt Fejedelem Hagyományőrző Egyesület íjász pavilonja
  • a nívó Motorsport Kft versenyautó kiállítása


várja az érdeklődőket.

A kisebbek sem fognak unatkozni: reggel kilenc órától délután háromig ingyenesen igénybe vehető

  • ugrálóvárak
  • trambulin
  • légvár kalandpark
  • kézműves pavilon
  • arcfestés
  • játszóház
  • lufihajtogatás


gondoskodik majd a kellemes időtöltésről.

Egész nap büfé, kirakodóvásár, vattacukor, pattogatott kukorica, lufi, jókedv, móka, kacagás, babgulyás …

BABGULYÁS ÉTELJEGY ELŐVÉTELBEN A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN, ILLETVE A HELYSZÍNEN IS VÁSÁROLHATÓ!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK