2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új kormányablak nyílt Solton

2015. 10. 07., 11:02

Font Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Kalmár Pál, Solt város polgármestere 2015. október 6-án adta át a kalocsai járás második, új típusú, az okmányirodai szolgáltatásokat is ellátó kormányablakát, az eseményen együtt vágták át a Kormányablak megnyitását jelképező nemzetiszínű szalagot – közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal portálunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében, amelyet az alábbiakban változatlan formában közlünk.

A megye járási hivatalainak vezetőit, a solti társadalmi szervezetek és egyházak képviselőit, a kormánytisztviselőket elsőként Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntötte, aki elmondta: múlt év márciusában Kalocsán nyílt a megye első kormányablaka, a kalocsai járás második kormányablakának, a soltinak a megnyitása annak az átadás-sorozatnak a része, melynek kertében idén 10 új kormányablak nyílik Bács-Kiskun megyében. Október végétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen, úgynevezett új típusú integrált ügyfélfogadási térben fogadják és szolgálják ki az ügyfeleket a kormányhivatal munkatársai. Mint elhangzott, a solti kormányablak átadásával kerek számhoz érkeztek, országosan a 160. kormányablak kezdte meg működését a keddi naptól. Ebből az alkalomból a kormánymegbízott Baltay Tímea helyettes államtitkár üdvözletét is tolmácsolta, aki sok sikert kívánt a megye további kormányablakainak megnyitásához.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kovács Ernő arra is rámutatott, hogy a kormányhivatal az új kormányablakok megnyitásával nagy lépést tesz a közigazgatás korszerűsítése cél megvalósítása érdekében, az ügyintézés során immár Solt vonzáskörzetében is korszerű, érdemi szolgáltatást tudnak nyújtani. Az ügyek intézéséhez már nem kell az ügyfeleknek több hivatalt felkeresniük, elég elmenni a kormányablakba, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellett, egy helyen intézhetik ügyeiket. Amennyiben az adott ügytípus még nem intézhető a kormányablaknál, az ügyfél egyértelmű útbaigazítást kaphat.

Kovács Ernő kormánymegbízott mindazok munkáját megköszönte, akik részt vettek a kormányablak kialakításában, külön kiemelte Kalmár Pál, Solt város polgármestere hatékony segítségét.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal


Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője elismerését fejezte ki a Kormányablakok, így a solti kormányablak kialakításában részt vevőknek és annak a véleményének adott hangot, hogy a járási hivatali rendszer kialakítása beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A képviselő az itt élők komfortérzetének javítása, a környék gazdaságának fejlődése szempontjából is fontos tényezőként értékelte az új kormányablakot, hiszen a gyors és szakszerű ügyintézés nagy segítségére lesz a már működő, vagy a jövőben alakuló vállalkozásoknak is. Mint emlékeztetett, a solti kormányablak megnyitása mellett Kiskőrösön az elmúlt pénteken, majd Topmán, Jánoshalmán, Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Tiszakécskén, Kiskunfélegyházán, és a már meglévőn túl további egy kormányablak nyílik majd Kecskeméten. A képviselő szólt arról is, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatási államtitkár azért nem tudott részt venni a solti ünnepségen, mert az Országgyűlés az olcsóbb közigazgatás érdekében vette tárgysorozatba az egyes eljárási illetékek megszüntetését, illetve azok jelentős csökkentését. Font Sándor végül sikeres munkát, elégedetten távozó ügyfeleket kívánt a kormányablakban dolgozó munkatársaknak.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal


Kalmár Pál, Solt város polgármestere a városi lét további fejlődésének nevezte az új kormányablak megnyitását, és arról számolt be, hogy a város és vonzáskörzetének lakossága megelégedéssel fogadja, hogy utazás nélkül, az ügyintézésre kevesebb időt szánva, helyben tudja intézni a számára fontos ügyeket.

A solti új kormányablak 7 munkaállomáson, hétfőn már reggel 7 órától fogadja a hozzá fordulókat, csütörtökön 18 óráig állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az új kormányablak épületében intézik továbbra is a gyámhivatali, szociális és hatósági ügyeket.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal


Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban, így a solti kormányablakban is 423 ügytípusban kezdeményezhető eljárás, tehát közel négyszer annyi ügy intézhető egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. század igényeinek megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével. A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan meghaladja az ezret.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK