2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb jelentős JETA támogatás Solt Önkormányzatának – Két év alatt 90 millió fejlesztési forráshoz jutott a város

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 17., 10:27

Dunaföldváron, a várban szeptember 11-én, szerdán tartotta ülését az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) Kuratóriuma. Mint emlékezetes, a települések részére mintegy kétmilliárd forintnyi támogatást a 2019. április végi, dusnoki ülésén már oda ítélt a grémium. Ekkor Solt Város Önkormányzata a 2018. évi, már folyamatban lévő beruházásokkal együtt 60 millió forint támogatási összeget tudhatott megáénak. A mostani ülésen további egymilliárd forint összegértékű, a 2019. év második fordulójában nyertes pályázatokat hirdették ki.

Mint az ismertetéskor elhangzott, Solt város újabb 30 millió forint támogatásban részesült a kissolti melegtő-tálaló konyha második ütemének megvalósítására. Az eredményhirdetésen jelen volt Kalmár Pál, Solt város polgármestere és Krausz Henrikné dr. jegyző. Kalmár Pált a JETA támogatások hasznosságáról, a támogatási összegek felhasználásáról kérdeztük.


Forrás: Illés György Cinó

Kalmár Pál fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a JETA pályázati rendszere mind a pályázatok benyújtását, mind azok elszámolását tekintve önkormányzatbarát. Egyik legnagyobb érdeme, hogy figyelembe veszi a helyi igényeket, sajátosságokat, és azokra a fejlesztésekre koncentrál, amelyek a lakosság számára valóban fontosak, gyakran más pályázati lehetőségek híján a JETA nélkül nem lennének megvalósíthatók.

A polgármester emlékeztetett, közel két év alatt a Kórház-telep belvízelvezető rendszere kiépítése első ütemére, 9,5 millió forint önerő mellett 30 millió, a Petőfi-telepi közösségi ház energetikai korszerűsítésére húsz, a Vécsey kastély kiszolgáló létesítményeinek tervezésére öt, a most kihirdetett kissolti melegítő-tálaló konyha kialakítására, 8,8 millió forint önrész mellett, 30 millió JETA pályázati összeget nyert a város.


Forrás: Illés György Cinó

A következő ciklusban minden bizonnyal zöld utat kaphat a Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde tetőszerkezet cseréjének ötmillió forint támogatási összegből történő megtervezése – mondta Kalmár Pál, aki szerint a tervezés tartaléklistára kerülése már azt jelzi, hogy a JETA Kuratóriuma befogadta ezt a pályázatot is, és számol ezzel a támogatási összeggel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK