2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elektromos autóval szállítják a bejáró diákokat Szakmárra – Jelentősen csökkent az utazási kiadás

Elektromos autóval szállítják a bejáró diákokat Szakmárra – Jelentősen csökkent az utazási kiadás
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 30., 11:13

A környező településekről naponta többször, frissen beszerzett elektromos autóval szállítják a diákokat az egyházi fenntartású szakmári Szent Asztrik Katolikus Általános Iskolába. A hétszemélyes jármű árát a Magyar Falu Program pályázaton nyert 5 millió forintból, és szponzori támogatásokból teremtette elő az iskola alapítványa.

Kapitány Richárd, a szakmári Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola intézményvezetője a pályázatról szólva elmondta:

A Magyar Falu Program falusi civil alapkeretén belül, a civil közösségek tevékenységének támogatására volt kiírva egy pályázat gépjárműbeszerzésre, hogy a hozzánk hasonló helyzetben lévő iskolák meg tudják oldani a szomszédos településekről bejáró diákok szállítását. A Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány ezen a pályázaton indult, és ötmillió forintot nyert gépjárműbeszerzésre. Elsődleges célunk az volt, hogy egy legalább hétszemélyes, a költségek csökkentése miatt lehetőleg elektromos autót vásároljunk.” tájékoztatott az intézményvezető.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Hozzátette:

A pályázat mellett támogatókra is szükség volt, hogy előteremtsük az elektromos autó teljes vételárát, ugyanis az ötmilliós keretből új autót nem tudtunk vásárolni, mivel annak tizenkét millió forint körüli az ára. A járművet mindennap, több alkalommal használjuk, ezzel szállítjuk a homokmégyi gyerekeket Szakmárra, illetve onnan a lakóhelyükre. Ezenkívül napközben beszerzésre és ügyintézésre is igénybe vesszük az autót. Végül egy négyéves, 55 ezer kilométert futott járművet tudtunk beszerezni úgy, hogy a hiányzó összeget önzetlen szponzorok adták össze, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a segítséget.”- nyilatkozta Kapitány Richárd.

Az intézményvezető szólt arról is:

Szakmár Község Önkormányzata felajánlotta, hogy napelemről tölthetjük az autót. Így az iskolánkon lévő napelemről töltjük fel a járművet, ami teljes egészében elég a gépkocsi egész napos használatához. Ez a „zöld” autó napi gyakorisággal Szakmár- Homokmégy –Kalocsa között, mint az elmondottakból kiderül, sok-sok kilométert megtéve, nagyon kis ráfordítással közlekedik, így ezt a pályázati megoldást csak ajánlani tudom valamennyi hasonló helyzetben lévő intézménynek.”

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés