2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron

Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 01., 08:51

Szakmár Község Önkormányzata tavalyi fejlesztései részeként elkészült a harkányi üdülő felújítása, átadták a műfüves pályát, és jelenleg is tart a művelődési ház és a fogorvosi rendelő megújítása. András Gábor polgármester szerint ezeknek a beruházásoknak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány ellenére ha mérsékelten is, de sikeres évet zárt az önkormányzat.

Mint minden településre, Szakmárra is nagy terhet rótt a koronavírus járvány a 2020. évben. Több programot és rendezvényt elhalasztottak, egyedül a falunapot sikerült megtartani.
Ám a nehéz, járványterhes időszakban még inkább összefogott a település, és a rászorulók megsegítésére siettek.

Az önkormányzat részéről megpróbáltunk mindenkinek segítséget nyújtani, aki kérte. Leginkább az idősebb korosztályok mindennapjait könnyítettük meg a bevásárlásokkal, gyógyszerek kiváltásával, élelmiszerek, ebéd hordásával. Ez a tevékenységünk leginkább a járvány első hullámában volt jellemző. A második hullámban már kevesebben igényelték a támogatásunkat.” – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Hozzátette: „Szerencsére egyetlen fejlesztést sem kellett a járvány miatt elhalasztanunk. Ugyan volt olyan pályázat, amelyen elgondolkodtunk a magas önerő miatt, azonban mégis éltünk a kínálkozó lehetőséggel, és a megvalósítás mellett döntöttünk. Így többek közt befejeződött a régóta húzódó harkányi üdülő felújítása, és műfüves pályával is gazdagodott a település. A pálya közel 40 millió forintból valósult meg, amelyet azóta már használatba is vettek a szakmáriak, és előszeretettel használják a legkülönbözőbb sportcélokra.” – összegezte a polgármester, aki a továbbiakban kiemelte: „A művelődési ház belső felújítása már korábban elkezdődött, ezért ott a vége felé járunk a pályázat megvalósításának. A következő lépés a fogorvosi rendelő megújítása lesz, ennél a pályázatnál egyelőre csak a kivitelezőt sikerült kiválasztani. Itt úgy kell az építkezést megoldanunk, hogy az a fogorvosi rendelést a legkevésbé zavarja. A hamarosan induló fogorvosi rendelő megújítására 24 millió forintot, még a művelődési ház belső újítására 18 millió forintot fordíthatunk, mindkettőt a Magyar Falu Programnak köszönhetően” – zárta mondanivalóját András Gábor, Szakmár Község polgármestere.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK