2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron

Nehéz, mégis sikeres évet zártak Szakmáron
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 01., 08:51

Szakmár Község Önkormányzata tavalyi fejlesztései részeként elkészült a harkányi üdülő felújítása, átadták a műfüves pályát, és jelenleg is tart a művelődési ház és a fogorvosi rendelő megújítása. András Gábor polgármester szerint ezeknek a beruházásoknak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány ellenére ha mérsékelten is, de sikeres évet zárt az önkormányzat.

Mint minden településre, Szakmárra is nagy terhet rótt a koronavírus járvány a 2020. évben. Több programot és rendezvényt elhalasztottak, egyedül a falunapot sikerült megtartani.
Ám a nehéz, járványterhes időszakban még inkább összefogott a település, és a rászorulók megsegítésére siettek.

Az önkormányzat részéről megpróbáltunk mindenkinek segítséget nyújtani, aki kérte. Leginkább az idősebb korosztályok mindennapjait könnyítettük meg a bevásárlásokkal, gyógyszerek kiváltásával, élelmiszerek, ebéd hordásával. Ez a tevékenységünk leginkább a járvány első hullámában volt jellemző. A második hullámban már kevesebben igényelték a támogatásunkat.” – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Hozzátette: „Szerencsére egyetlen fejlesztést sem kellett a járvány miatt elhalasztanunk. Ugyan volt olyan pályázat, amelyen elgondolkodtunk a magas önerő miatt, azonban mégis éltünk a kínálkozó lehetőséggel, és a megvalósítás mellett döntöttünk. Így többek közt befejeződött a régóta húzódó harkányi üdülő felújítása, és műfüves pályával is gazdagodott a település. A pálya közel 40 millió forintból valósult meg, amelyet azóta már használatba is vettek a szakmáriak, és előszeretettel használják a legkülönbözőbb sportcélokra.” – összegezte a polgármester, aki a továbbiakban kiemelte: „A művelődési ház belső felújítása már korábban elkezdődött, ezért ott a vége felé járunk a pályázat megvalósításának. A következő lépés a fogorvosi rendelő megújítása lesz, ennél a pályázatnál egyelőre csak a kivitelezőt sikerült kiválasztani. Itt úgy kell az építkezést megoldanunk, hogy az a fogorvosi rendelést a legkevésbé zavarja. A hamarosan induló fogorvosi rendelő megújítására 24 millió forintot, még a művelődési ház belső újítására 18 millió forintot fordíthatunk, mindkettőt a Magyar Falu Programnak köszönhetően” – zárta mondanivalóját András Gábor, Szakmár Község polgármestere.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés