2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nem indult tűzvizsgálati eljárás a Szakmár, Kárász utcai tűzeset ügyében – Még a vízbázis esetleges szennyeződését is vizsgálta a katasztrófavédelem

Zsiga Ferenc  |  2018. 08. 03., 20:20

Nem indult tűzvizsgálati eljárás a Szakmáron július 29-én, vasárnap reggel a Kárász utcában keletkezett, két melléképület károsodásával járó tűzeset ügyében – tájékoztatta portálunkat a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem. A hatalmas sötét füstfelhőt az okozta, hogy a melléképületben tárolt gázolaj is lángra kapott, de a helyszínre vonuló három tűzoltóautó személyzete gyors beavatkozásának köszönhetően a lángokat mintegy fél óra alatt megfékezték. Ennek következtében a tűz nem terjedt át a keletkezési helye szerinti és a szomszédos ház főépületére. A tűz oltásában a kalocsai mellett, a kiskőrösi tűzoltók egy tűzoltóautóval és annak személyzetével vettek részt.

A helyszínen a rendőrség és a NAV munkatársai is megjelentek, de úgy tudjuk, eljárás részükről sem indult. A hatályos tűzvédelmi törvény értelmében a katasztrófavédelemnek nem minden esetben kell kötelezően vizsgálni a tűz keletkezési okát.

Vasárnap reggel nyolc órakor három tűzoltó- és egy mentőautó felvonulása keltett riadalmat Szakmáron, ahol a Kárász utca egyik legszebb házának melléképülete hatalmas lánggal égett.
bővebben ...

Az eset összes körülményét figyelembe véve ezúttal nem indított tűzvizsgálati eljárás a katasztrófavédelem. Ilyenkor különösen a tűzzel érintett ingatlan tulajdonosának a felelőssége, hogy mindazokat a körülményeket megszüntesse, amelyek esetlegesen egy hasonló helyzethez vezethetnek.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, mint a legtöbb tűz, ez is emberi gondatlanság következménye, de a gondatlanság mértéke még a szabálysértési küszöbhatárt sem éri el. A katasztrófavédelemtől azt is megtudtuk: a felszíni és a föld felszíne alatti vizek esetleges szennyeződése miatt még vízügyi szakembert is küldtek a helyszínre, de annak vizsgálata minden ilyen lehetőséget kizárt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés