2022. 08. 08. hétfő
László
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Német agárszakmai csoport látogatott a szakmári Szigeti Farmra

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 11., 08:31

A Getreide AG német Profi mezőgazdasági magazin szervezésében és együttműködésével szántóföldi gazdálkodás, gabonatermesztés témában 24 fős német szakmai csoport érkezett a szakmári Szigeti Farmra a közelmúltban. A csoportot Szigeti Tamás tulajdonos, egyben házigazda és Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke fogadta.

A csoportnak két újságíró tagja is a volt: az egyik a német Profi magazin főszerkesztője, a másik a német partner iroda alapítója, aki egyben agrár-és gazdasági újságíró is.

Mint Szigeti Tamás portálunknak beszámolt róla: a csoport tagjai német szakemberek voltak, és az agrárgazdaság különböző i szakterületekről érkeztek: gabonatermesztéssel, kereskedelemmel és logisztikával foglalkoznak. A delegáció tagjainak nagyobbik része erős technikai érdeklődésű volt, így ők az ez irányú szakmai programokon való részvételt helyezték előtérbe.

A német csoport Romániából érkezett, magyarországi első állomásuk a bajai kikötő volt, majd onnan látogattak a Szigeti Farmra.


A vendégek Szigeti Tamás prezentációjából részletesen megismerhették a farm tevékenységét; honnan indult és hova jutott a gazdaság, milyen fejlesztéseken ment keresztül.

A szakmai beszélgetések során kiderült: van hová fejlődnünk, hogy utolérjük, vagy ,megközelítsük a német gazdálkodók fejlettségi szintjét.

A házigazda előadásában szó esett a vidéki szálláshelyek fejlődéséről, a Szigeti Farm falusi szálláshelyének kialakításáról, amit a vállalkozás a diverzifikációs pályázatnak köszönhet. Négy szoba 10 férőhellyel várja a csendes pihenésre vágyókat.

A szakemberek a részletes prezentációt követően bejárták a farmot, nagy hangsúlyt fektetve a szántóföldi gazdálkodásra, gabonatermesztésre, az olajos magvakra, valamint az európai uniós támogatásokra.


A másik színvonalas előadást Sziráki Szilárd iparkamarai alelnök, a Budambil Cargo Kft. ügyvezetője tartotta. A szakemberek ebből megismerhették azokat a legújabban futó projekteket, amelyekkel erőteljesen az agrárszektort célozták meg. Az egyik az intelligens pótkocsi fejlesztése, amiben a szerelvény kommunikálni tud a sofőrrel és a tulajdonossal.

A másik projekt egy extra könnyű pótkocsi fejlesztése, amiben egy android alkalmazás tud jeleket küldeni a felhasználó részére. Mint elhangzott, ezek a kutatás-fejlesztési projektek folyamatban vannak, a cég ezekkel a termékekkel körülbelül másfél év múlva jelenik meg a hazai és nemzetközi piacon.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés