2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Német agárszakmai csoport látogatott a szakmári Szigeti Farmra

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 11., 08:31

A Getreide AG német Profi mezőgazdasági magazin szervezésében és együttműködésével szántóföldi gazdálkodás, gabonatermesztés témában 24 fős német szakmai csoport érkezett a szakmári Szigeti Farmra a közelmúltban. A csoportot Szigeti Tamás tulajdonos, egyben házigazda és Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke fogadta.

A csoportnak két újságíró tagja is a volt: az egyik a német Profi magazin főszerkesztője, a másik a német partner iroda alapítója, aki egyben agrár-és gazdasági újságíró is.

Mint Szigeti Tamás portálunknak beszámolt róla: a csoport tagjai német szakemberek voltak, és az agrárgazdaság különböző i szakterületekről érkeztek: gabonatermesztéssel, kereskedelemmel és logisztikával foglalkoznak. A delegáció tagjainak nagyobbik része erős technikai érdeklődésű volt, így ők az ez irányú szakmai programokon való részvételt helyezték előtérbe.

A német csoport Romániából érkezett, magyarországi első állomásuk a bajai kikötő volt, majd onnan látogattak a Szigeti Farmra.


A vendégek Szigeti Tamás prezentációjából részletesen megismerhették a farm tevékenységét; honnan indult és hova jutott a gazdaság, milyen fejlesztéseken ment keresztül.

A szakmai beszélgetések során kiderült: van hová fejlődnünk, hogy utolérjük, vagy ,megközelítsük a német gazdálkodók fejlettségi szintjét.

A házigazda előadásában szó esett a vidéki szálláshelyek fejlődéséről, a Szigeti Farm falusi szálláshelyének kialakításáról, amit a vállalkozás a diverzifikációs pályázatnak köszönhet. Négy szoba 10 férőhellyel várja a csendes pihenésre vágyókat.

A szakemberek a részletes prezentációt követően bejárták a farmot, nagy hangsúlyt fektetve a szántóföldi gazdálkodásra, gabonatermesztésre, az olajos magvakra, valamint az európai uniós támogatásokra.


A másik színvonalas előadást Sziráki Szilárd iparkamarai alelnök, a Budambil Cargo Kft. ügyvezetője tartotta. A szakemberek ebből megismerhették azokat a legújabban futó projekteket, amelyekkel erőteljesen az agrárszektort célozták meg. Az egyik az intelligens pótkocsi fejlesztése, amiben a szerelvény kommunikálni tud a sofőrrel és a tulajdonossal.

A másik projekt egy extra könnyű pótkocsi fejlesztése, amiben egy android alkalmazás tud jeleket küldeni a felhasználó részére. Mint elhangzott, ezek a kutatás-fejlesztési projektek folyamatban vannak, a cég ezekkel a termékekkel körülbelül másfél év múlva jelenik meg a hazai és nemzetközi piacon.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK