2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Német agárszakmai csoport látogatott a szakmári Szigeti Farmra

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 11., 08:31

A Getreide AG német Profi mezőgazdasági magazin szervezésében és együttműködésével szántóföldi gazdálkodás, gabonatermesztés témában 24 fős német szakmai csoport érkezett a szakmári Szigeti Farmra a közelmúltban. A csoportot Szigeti Tamás tulajdonos, egyben házigazda és Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke fogadta.

A csoportnak két újságíró tagja is a volt: az egyik a német Profi magazin főszerkesztője, a másik a német partner iroda alapítója, aki egyben agrár-és gazdasági újságíró is.

Mint Szigeti Tamás portálunknak beszámolt róla: a csoport tagjai német szakemberek voltak, és az agrárgazdaság különböző i szakterületekről érkeztek: gabonatermesztéssel, kereskedelemmel és logisztikával foglalkoznak. A delegáció tagjainak nagyobbik része erős technikai érdeklődésű volt, így ők az ez irányú szakmai programokon való részvételt helyezték előtérbe.

A német csoport Romániából érkezett, magyarországi első állomásuk a bajai kikötő volt, majd onnan látogattak a Szigeti Farmra.


A vendégek Szigeti Tamás prezentációjából részletesen megismerhették a farm tevékenységét; honnan indult és hova jutott a gazdaság, milyen fejlesztéseken ment keresztül.

A szakmai beszélgetések során kiderült: van hová fejlődnünk, hogy utolérjük, vagy ,megközelítsük a német gazdálkodók fejlettségi szintjét.

A házigazda előadásában szó esett a vidéki szálláshelyek fejlődéséről, a Szigeti Farm falusi szálláshelyének kialakításáról, amit a vállalkozás a diverzifikációs pályázatnak köszönhet. Négy szoba 10 férőhellyel várja a csendes pihenésre vágyókat.

A szakemberek a részletes prezentációt követően bejárták a farmot, nagy hangsúlyt fektetve a szántóföldi gazdálkodásra, gabonatermesztésre, az olajos magvakra, valamint az európai uniós támogatásokra.


A másik színvonalas előadást Sziráki Szilárd iparkamarai alelnök, a Budambil Cargo Kft. ügyvezetője tartotta. A szakemberek ebből megismerhették azokat a legújabban futó projekteket, amelyekkel erőteljesen az agrárszektort célozták meg. Az egyik az intelligens pótkocsi fejlesztése, amiben a szerelvény kommunikálni tud a sofőrrel és a tulajdonossal.

A másik projekt egy extra könnyű pótkocsi fejlesztése, amiben egy android alkalmazás tud jeleket küldeni a felhasználó részére. Mint elhangzott, ezek a kutatás-fejlesztési projektek folyamatban vannak, a cég ezekkel a termékekkel körülbelül másfél év múlva jelenik meg a hazai és nemzetközi piacon.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK