2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Sütiversennyel újított, díszpolgárt ünnepelt Szakmár

Sütiversennyel újított, díszpolgárt ünnepelt Szakmár
2017. 08. 30., 13:15

Pénteken és szombaton falunapot ültek Szakmáron, amelynek palettáján a hagyományos, bevált és megszeretett elemek pont úgy szerepeltek, mint az idén bevezetett futball gálamérkőzés, vagy a házi sütemények versenye. Bár folyamatosan nagy volt a sürgés-forgás a rendezvényhelyszínen, kétségkívül a Balkán Fanatik nagykoncertje vonzotta a legnagyobb tömeget.

András Gábor polgármester értékelte felkeresésünkre az elmúlt hétvége eseményeit. Úgy véli, nagyon jól sikerült a rendezvény, hangsúlyozva, hogy véleménye egybecseng számtalan hozzá visszajutott kritikával és azt is örömmel konstatálta, hogy nem csak a szombati főnapon, hanem a pénteki eseményeken is szép számmal jelentek meg érdeklődők.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Forrás: Facebook/ Szakmár

Természetesen a történések között kiemelt pillanat volt, amikor „földijeiknek” tapsolhattak a színpad előtt összegyűlők, így például a frissen kitüntetett díszpolgárnak, vagy a helyi alapítvány által jutalmazott fiataloknak.

Szakmár Község Díszpolgára a képviselő-testület döntése értelmében, ebben az évben is egy személy lett.Az idén egy volt pedagógusunkat, aki egyébként az iskolánk igazgatói tisztségét is sokáig betöltötte, ítéltük meg az elismerést. Róla tudni kell azt is, hogy az úttörő szövetségnek Szakmáron és megyei viszonylatban is vezetője volt, és rengeteg gyermeknek okozott boldog napokat az általa szervezett táborokkal az évek során, e tekintetben egyébként ma is aktív. Ő Szabadi László.

- méltatta a 2017-ben díszpolgárrá vált kitüntetett érdemeit András Gábor.

A Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítványtól díjazásban részesült Tóth Anasztázia, Dobler Bence, Marosvári Ákos, Szabó Bálint, és Vörös Márk középiskolás diákok, akik kitűnő vagy jeles bizonyítvánnyal fejezték be tanulmányaikat, kiérdemelve az alapítvány jutalmát – mutatta be az ugyancsak nagyközönség által elismert helyi fiatalokat a polgármester.

András Gábort főleg az lelkesítette, hogy a szombati – minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy – bejáratott nap borítékolható sikeréhez és látogatottságához szépen zárkózik fel a péntek is. Az idén először hirdették meg a népünnepély kísérő-rendezvényeként a Házi sütemények versenyét, amelyre rögtön harmincnégyen neveztek is, különlegesnél különlegesebb finomságokkal, így ez minden bizonnyal a falunap állandó elemévé válik a jövőben, ahogy történt ez anno a helyi termelők és termékek bemutatójával.

Ezt 2017-ben is nagy érdeklődés és komoly résztvevői aktivitás övezett, hiszen a különféle mézektől a borokon és pálinkákon át a mézeskalácsig minden terítékre került.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés