2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes műfüves pálya-avató Szakmáron – Fergeteges összecsapásokkal tették emlékezetessé

Ünnepélyes műfüves pálya-avató Szakmáron – Fergeteges összecsapásokkal tették emlékezetessé
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 29., 13:52

Sokáig emlékezetes marad augusztus 28-a, péntek a szakmáriak számára, a hétvégére szervezett falunapi programsorozat nyitányaként ünnepélyesen is használatba vették a 39 milliós forrásból megépült, esti mérkőzések megtartására is alkalmas műfüves pályát. A nagy érdeklődéssel kísért esemény alkalom volt arra, hogy Font Sándor országgyűlési képviselő, Losonczi László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatója és András Gábor, a község polgármestere felavassa a példásan karbantartott futballpálya mellett, gyönyörű környezetben megépített műfüves pályát, majd megkezdődjön a létesítményavató labdarúgó torna négy csapat, közte a Bács-Kiskun megyei polgármesterek együttesének részvételével.

András Gábor polgármester ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: a sport nemcsak az egészségünk megőrzésére szolgál, hanem általa barátokra, társakra lelünk, közösséget formálunk. A sport iránymutatást is ad, függetlenül attól, hogy tehetősebb vagy mélyszegénységben élő családból származik valaki, és az sem számít, ki milyen vallású, milyen a bőrszíne, vagy éppen milyen nyelven beszél. A sport megtanít bennünket nyerni és veszíteni, és arra is, hogy nem csak a győzelem számít. A legjobb mégis az, hogy a sportban mindenki egyenlő, a versenypályán mindenkinek egyenlő joga van, ugyan azok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Az eredmények, sikerek azonos megbecsülést élveznek.

Reméljük, ezen a pályán is nagyon sok fiatal fogja megszeretni a sportot, nagy kedvvel fog itt futballozni és amilyen sikereket itt elér, tapasztalatokat megszerez, azokat az életben és a sportban is tovább viszi.”– mondta a polgármester.

Font Sándor országgyűlési képviselő András Gábor gondolatit folytatva leszögezte: nem kérdéses, hogy a kormány minden előző kormánynál többet áldoz sportra. Az erről szóló vélemények között kritika is van, egyesek szerint túlzó a sport ilyen mértékű támogatása. Ám többen vannak azok, akik úgy látják, mint ahogyan a szakmári polgármester is felsorolta: a sport olyan értékeket teremt, amelyek az élet más területein is hasznosulnak.

Ezt a gondolkodást erősíti, hogy egy Szakmár méretű településen is sikerült egy korszerű műfüves pályát megépíteni. A 39 millió forint értékben megvalósult beruházáshoz szükséges forrás 70 százalékát a TAO pályázati rendszer, 20 százalékát az MLSZ, 10 százalékát pedig a község saját erőből biztosította. Nem lebecsülendő az a közel négy millió forint, amelyet az önkormányzat saját erőből adott a kitűzött célok megvalósítása, elérése érdekében.– mondta az országgyűlési képviselő.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: az itt tapasztalt hangulat is azt bizonyítja, hogy a Szakmáron élők egyre jobban azt érezhetik, immár helyben is meg van az a sportolási, szabadidős tevékenységhez szükséges infrastruktúra, ami korábban csak a nagyobb településekre volt jellemző. Font Sándor végezetül sok örömteli napot, sok sportolót, sportsikert kívánt a szakmáriaknak, gratulált a településnek és mindazoknak, akik a létesítmény megvalósításához hozzájárultak.

Losonczi László, az MLSZ megyei igazgatója beszédében mindenekelőtt András Gábor munkáját emelte ki. Mint hangsúlyozta,

a polgármester hathatós érdekérvényesítése, munkája nélkül nem lett volna ilyen zökkenőmentes a pályázat elnyerése és a példás kivitelezés.Az elnök a beszédét, mintegy a következő sportesemény felvezetőjeként, a „Hajra Szakmár!” felkiáltással zárta.

Megkezdődött a futballtorna

A pályaavató labdarúgó torna négy csapat, közte a már több kupán sikeresen szereplő Bács-Kiskun megyei polgármesterek együttesének részvételével zajlott. Az országos média és az MLSZ volt NB-I-es játékosokból álló két csapatával, Szakmár többségében igazolt futballistákból álló együttesével szemben kellett helyt állnia a megye polgármesterei és Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke alkotta csapatnak.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármesterek együttesénél jól érvényesült az a felfogás: a jó rajt mindig fontos, mert hitet és erőt adhat a folytatáshoz, az egyes mérkőzések megharcolásához. Ezt a főszabályt nagyon jól érvényesítették a településvezetők, akik a mentális csapategység, szervezettség, az odaadó, sportszerű játék és küzdeni tudás szép példáját az első meccs megnyerésével, majd a szoros pontkülönbségekkel játszott mérkőzésekkel végig felmutatták. Különösen az első két meccsen érvényesült ez a dominancia, amely sajnálatos módon a két egymást követően játszott mérkőzés, a generációs különbségek miatt jelentkező erőnlét következtében később már kevésbé hatott.

Ugyan a torna a barátságról, a sport szeretetéről szólt, de nem feledkezhetünk meg arról: az ellenfelek között nagy nevű játékosok és jelenleg is aktív, igazolt játékosok voltak.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármesterek csapatának kapufákban, parádés megoldásokban, szép gólokban bővelkedő játékának résztvevői között ott volt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki egykori rutinos balhátvédként higgadtan, ötletekkel, tanácsokkal is szervezete a játékot. Az ellenfelek egyöntetű elismerését is kiváltóan játszott még a csapat kapusa, kulcsembere, Kovács László, Tabdi alpolgármestere és Szabó László, Bugac polgármestere. A játékosokat a pálya széléről a megyei önkormányzatnál dolgozó - ezúttal pom-pom - hölgyek szurkolása is segítette.
Így a sikerre éhes, fiatalokból is verbuválódott csapatok gyakran hiába rohamozták a megye kapuját, azt a felsoroltakon kívül Vén László Tompa, Darabos József Szabadszállás, Fábián Sándor Tabdi, Ábrahám-Furus János Csólyospálos, Kisóczi László Kömpöc, András Gábor szakmári polgármester és Dobler Róbert szakmári alpolgármester jól tudták kontrollálni.
Nagy körbeverések után a helyezések végül úgy alakultak: első lett a Média csapat, második helyen Szakmár, harmadikon az MLSZ, míg a negyediken a Megyei polgármesterek csapata végzett.

A negyedik hely természetesen többet ér, mint amit a helyezés önmagában mutat, mert a csapatban gondolkodást, az egy megyéhez tartozás élményét mélyítette, ami egy újabb tornán egy jó széria kezdetét jelentheti majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK