2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes műfüves pálya-avató Szakmáron – Fergeteges összecsapásokkal tették emlékezetessé

Ünnepélyes műfüves pálya-avató Szakmáron – Fergeteges összecsapásokkal tették emlékezetessé
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 29., 13:52

Sokáig emlékezetes marad augusztus 28-a, péntek a szakmáriak számára, a hétvégére szervezett falunapi programsorozat nyitányaként ünnepélyesen is használatba vették a 39 milliós forrásból megépült, esti mérkőzések megtartására is alkalmas műfüves pályát. A nagy érdeklődéssel kísért esemény alkalom volt arra, hogy Font Sándor országgyűlési képviselő, Losonczi László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatója és András Gábor, a község polgármestere felavassa a példásan karbantartott futballpálya mellett, gyönyörű környezetben megépített műfüves pályát, majd megkezdődjön a létesítményavató labdarúgó torna négy csapat, közte a Bács-Kiskun megyei polgármesterek együttesének részvételével.

András Gábor polgármester ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: a sport nemcsak az egészségünk megőrzésére szolgál, hanem általa barátokra, társakra lelünk, közösséget formálunk. A sport iránymutatást is ad, függetlenül attól, hogy tehetősebb vagy mélyszegénységben élő családból származik valaki, és az sem számít, ki milyen vallású, milyen a bőrszíne, vagy éppen milyen nyelven beszél. A sport megtanít bennünket nyerni és veszíteni, és arra is, hogy nem csak a győzelem számít. A legjobb mégis az, hogy a sportban mindenki egyenlő, a versenypályán mindenkinek egyenlő joga van, ugyan azok a szabályok vonatkoznak mindenkire. Az eredmények, sikerek azonos megbecsülést élveznek.

Reméljük, ezen a pályán is nagyon sok fiatal fogja megszeretni a sportot, nagy kedvvel fog itt futballozni és amilyen sikereket itt elér, tapasztalatokat megszerez, azokat az életben és a sportban is tovább viszi.”– mondta a polgármester.

Font Sándor országgyűlési képviselő András Gábor gondolatit folytatva leszögezte: nem kérdéses, hogy a kormány minden előző kormánynál többet áldoz sportra. Az erről szóló vélemények között kritika is van, egyesek szerint túlzó a sport ilyen mértékű támogatása. Ám többen vannak azok, akik úgy látják, mint ahogyan a szakmári polgármester is felsorolta: a sport olyan értékeket teremt, amelyek az élet más területein is hasznosulnak.

Ezt a gondolkodást erősíti, hogy egy Szakmár méretű településen is sikerült egy korszerű műfüves pályát megépíteni. A 39 millió forint értékben megvalósult beruházáshoz szükséges forrás 70 százalékát a TAO pályázati rendszer, 20 százalékát az MLSZ, 10 százalékát pedig a község saját erőből biztosította. Nem lebecsülendő az a közel négy millió forint, amelyet az önkormányzat saját erőből adott a kitűzött célok megvalósítása, elérése érdekében.– mondta az országgyűlési képviselő.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: az itt tapasztalt hangulat is azt bizonyítja, hogy a Szakmáron élők egyre jobban azt érezhetik, immár helyben is meg van az a sportolási, szabadidős tevékenységhez szükséges infrastruktúra, ami korábban csak a nagyobb településekre volt jellemző. Font Sándor végezetül sok örömteli napot, sok sportolót, sportsikert kívánt a szakmáriaknak, gratulált a településnek és mindazoknak, akik a létesítmény megvalósításához hozzájárultak.

Losonczi László, az MLSZ megyei igazgatója beszédében mindenekelőtt András Gábor munkáját emelte ki. Mint hangsúlyozta,

a polgármester hathatós érdekérvényesítése, munkája nélkül nem lett volna ilyen zökkenőmentes a pályázat elnyerése és a példás kivitelezés.Az elnök a beszédét, mintegy a következő sportesemény felvezetőjeként, a „Hajra Szakmár!” felkiáltással zárta.

Megkezdődött a futballtorna

A pályaavató labdarúgó torna négy csapat, közte a már több kupán sikeresen szereplő Bács-Kiskun megyei polgármesterek együttesének részvételével zajlott. Az országos média és az MLSZ volt NB-I-es játékosokból álló két csapatával, Szakmár többségében igazolt futballistákból álló együttesével szemben kellett helyt állnia a megye polgármesterei és Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke alkotta csapatnak.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármesterek együttesénél jól érvényesült az a felfogás: a jó rajt mindig fontos, mert hitet és erőt adhat a folytatáshoz, az egyes mérkőzések megharcolásához. Ezt a főszabályt nagyon jól érvényesítették a településvezetők, akik a mentális csapategység, szervezettség, az odaadó, sportszerű játék és küzdeni tudás szép példáját az első meccs megnyerésével, majd a szoros pontkülönbségekkel játszott mérkőzésekkel végig felmutatták. Különösen az első két meccsen érvényesült ez a dominancia, amely sajnálatos módon a két egymást követően játszott mérkőzés, a generációs különbségek miatt jelentkező erőnlét következtében később már kevésbé hatott.

Ugyan a torna a barátságról, a sport szeretetéről szólt, de nem feledkezhetünk meg arról: az ellenfelek között nagy nevű játékosok és jelenleg is aktív, igazolt játékosok voltak.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A polgármesterek csapatának kapufákban, parádés megoldásokban, szép gólokban bővelkedő játékának résztvevői között ott volt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki egykori rutinos balhátvédként higgadtan, ötletekkel, tanácsokkal is szervezete a játékot. Az ellenfelek egyöntetű elismerését is kiváltóan játszott még a csapat kapusa, kulcsembere, Kovács László, Tabdi alpolgármestere és Szabó László, Bugac polgármestere. A játékosokat a pálya széléről a megyei önkormányzatnál dolgozó - ezúttal pom-pom - hölgyek szurkolása is segítette.
Így a sikerre éhes, fiatalokból is verbuválódott csapatok gyakran hiába rohamozták a megye kapuját, azt a felsoroltakon kívül Vén László Tompa, Darabos József Szabadszállás, Fábián Sándor Tabdi, Ábrahám-Furus János Csólyospálos, Kisóczi László Kömpöc, András Gábor szakmári polgármester és Dobler Róbert szakmári alpolgármester jól tudták kontrollálni.
Nagy körbeverések után a helyezések végül úgy alakultak: első lett a Média csapat, második helyen Szakmár, harmadikon az MLSZ, míg a negyediken a Megyei polgármesterek csapata végzett.

A negyedik hely természetesen többet ér, mint amit a helyezés önmagában mutat, mert a csapatban gondolkodást, az egy megyéhez tartozás élményét mélyítette, ami egy újabb tornán egy jó széria kezdetét jelentheti majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK