2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt a Diótörő– Teltházas gyermekelőadást tartott a Nektár Színház

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 22., 08:25

December 20-án délelőtt újból elvarázsolta a Nektár Színház Diótörője a kalocsai gyerekeket a Városi Színházban. A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében megtartott, ingyenes előadást klasszikus zenei és balett betétek színesítették, ami így Karácsony közeledtével igazi ajándék volt a város legifjabb generációi számára.

A történet Karácsony estéjén játszódik, amikor is a testvérpár - Marika és Frici - izgatottan várják az ajándékokat. Legfőképp keresztapjuk meglepetésére kíváncsiak, hiszen ő minden évben valami különlegességgel kedveskedik. Most sincs ez másképp, hiszen megérkezik a Diótörő.

A 20 éve alakult Nektár Színház ragyogó, népes közönséget vonzó előadását már többször láthattuk a Városi Színházban, és mint korábban, a társulat a mesén keresztül ezúttal is igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a színpadra.

Borbély Viktória, a Nektár Színház társulatának tagja az előadás előtt elmondta:

Hasonló tematikával, mint a most bemutatandó Diótörő, 11 előadásunk van. Klasszikus darabokat játszunk, klasszikus zenével. Maga a mese feldolgozása is klasszikusnak mondható, mert szeretnénk, hogy azok az értékek még képviselnék magukat a mai rohanó világban, amelyek egy gyermeki lelket fel tudnak emelni. Mivel ez a 423. előadásunk, így a kezdetek kezdete óta megváltozott a műsor. Miután a kollégáknak a társulatban megszülettek a gyermekeik és látták, mi mindennel játszik a kicsi, az beépült az előadásba, és aztán a következő kolléga, aki átvette a szerepet, az megtartotta azt a karaktert is, sőt, még ő maga is hozzátett, amitől az ő Fricije vagy Marikája már a saját személyiségét is tükrözte.”

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megttekintéséhez kattints a képre!


Mint láthattuk, a bábu a mese koreográfiája szerint ezúttal is életre kelt és Marika képzeletében álmai Hercegévé vált, aki megküzd az Egérkirállyal, majd a fináléban Ferdinánd személyében belép az ajtón.

Ha röviden szeretném megfogalmazni a darab üzenetét így Karácsony közeledtével, az az, ha hiszünk valamiben, az csodaként meg is történhet. Ha felnőttként gondolkodom, és esetleg még spirituálisan is, akkor azt jelenti, hogy bevonzhatom azt, amire koncentrálok, amit szeretnék, hogy megvalósuljon az életemben. Marika csak azt szerette volna, hogy a Diótörő életre keljen, és láss csodát, sikerült! Miért ne sikerülhetne ez a csoda minden ember életében? Csak hinnünk kell saját magunkban!"– mondta a művésznő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megttekintéséhez kattints a képre!


A Diótörő meséjét –Csajkovszkij csodálatos balettja révén– szinte mindenki ismeri, így természetes volt, hogy a Nektár Színház darabjában helyet kapott a balett is.

A kalocsai volt az utolsó bemutatónk ebben az évadban, és nagyon hálásak vagyunk, hogy egyáltalán ezt a több mint 10 előadást meg tudtuk tartani, habár ebben az időszakban sokkal többet szoktunk a Diótörőből játszani, de a mai helyzetben azt kell, hogy mondjam, hálásak vagyunk a saját sorsunknak, hogy ennyiszer is színpadra állhattunk.”- mondta Borbély Viktória.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés