2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt a Diótörő– Teltházas gyermekelőadást tartott a Nektár Színház

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 22., 08:25

December 20-án délelőtt újból elvarázsolta a Nektár Színház Diótörője a kalocsai gyerekeket a Városi Színházban. A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében megtartott, ingyenes előadást klasszikus zenei és balett betétek színesítették, ami így Karácsony közeledtével igazi ajándék volt a város legifjabb generációi számára.

A történet Karácsony estéjén játszódik, amikor is a testvérpár - Marika és Frici - izgatottan várják az ajándékokat. Legfőképp keresztapjuk meglepetésére kíváncsiak, hiszen ő minden évben valami különlegességgel kedveskedik. Most sincs ez másképp, hiszen megérkezik a Diótörő.

A 20 éve alakult Nektár Színház ragyogó, népes közönséget vonzó előadását már többször láthattuk a Városi Színházban, és mint korábban, a társulat a mesén keresztül ezúttal is igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a színpadra.

Borbély Viktória, a Nektár Színház társulatának tagja az előadás előtt elmondta:

Hasonló tematikával, mint a most bemutatandó Diótörő, 11 előadásunk van. Klasszikus darabokat játszunk, klasszikus zenével. Maga a mese feldolgozása is klasszikusnak mondható, mert szeretnénk, hogy azok az értékek még képviselnék magukat a mai rohanó világban, amelyek egy gyermeki lelket fel tudnak emelni. Mivel ez a 423. előadásunk, így a kezdetek kezdete óta megváltozott a műsor. Miután a kollégáknak a társulatban megszülettek a gyermekeik és látták, mi mindennel játszik a kicsi, az beépült az előadásba, és aztán a következő kolléga, aki átvette a szerepet, az megtartotta azt a karaktert is, sőt, még ő maga is hozzátett, amitől az ő Fricije vagy Marikája már a saját személyiségét is tükrözte.”

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megttekintéséhez kattints a képre!


Mint láthattuk, a bábu a mese koreográfiája szerint ezúttal is életre kelt és Marika képzeletében álmai Hercegévé vált, aki megküzd az Egérkirállyal, majd a fináléban Ferdinánd személyében belép az ajtón.

Ha röviden szeretném megfogalmazni a darab üzenetét így Karácsony közeledtével, az az, ha hiszünk valamiben, az csodaként meg is történhet. Ha felnőttként gondolkodom, és esetleg még spirituálisan is, akkor azt jelenti, hogy bevonzhatom azt, amire koncentrálok, amit szeretnék, hogy megvalósuljon az életemben. Marika csak azt szerette volna, hogy a Diótörő életre keljen, és láss csodát, sikerült! Miért ne sikerülhetne ez a csoda minden ember életében? Csak hinnünk kell saját magunkban!"– mondta a művésznő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megttekintéséhez kattints a képre!


A Diótörő meséjét –Csajkovszkij csodálatos balettja révén– szinte mindenki ismeri, így természetes volt, hogy a Nektár Színház darabjában helyet kapott a balett is.

A kalocsai volt az utolsó bemutatónk ebben az évadban, és nagyon hálásak vagyunk, hogy egyáltalán ezt a több mint 10 előadást meg tudtuk tartani, habár ebben az időszakban sokkal többet szoktunk a Diótörőből játszani, de a mai helyzetben azt kell, hogy mondjam, hálásak vagyunk a saját sorsunknak, hogy ennyiszer is színpadra állhattunk.”- mondta Borbély Viktória.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK