2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai Thália Társulat bemutatja: Egy éjszaka a színházban

Helyszín: Városi Galéria, Kalocsa, Szent Istvány király út 1
Dátum: 2019. október 11., péntek 20:00
A Kalocsai Thália Társulat bemutatja: Egy éjszaka a színházban

Egyéjszakás kalandra csábított múlt szombaton a Kalocsai Thália Társulat a Városi Színházba. Az idén másodszor csatlakozott ugyanis a város amatőr társulata az országosan is újkeletűnek számító (2012. óta rendszeresen megrendezett) kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy a nagyérdemű a teátrumok kevésbé ismert zegzugaiba is bepillantást nyerjen.

Egy sodró darabot a nézőtérről szemlélve (tegye a szívére a kezét!) ki ne érezte volna már azt, hogy bár ott állna a ragyogó díva, fess főhős, a tűzrőlpattant menyecske, vagy a jobb sorsra érdemes hősszerelmes oldalán a világot jelentő deszkákon? Többek között ezt az elemi vágyat engedett felszabadítani múlt szerdán a Kalocsai Színházban megrendezett Színházak éjszakájának programja, amely interaktív előadás mellett bepillantást nyújtott a kulisszák mögé, sőt, néhány mondat, jelenet erejéig a néző ki is próbálhatta magát egy Molnár Ferenc klasszikus-darab egyes karaktereinek a bőrében, később pedig a tévéből jól ismert Beugró játékban.

Ilyen programelemekkel színesítette ugyanis a házigazda Kalocsai Thália Társulat az esti „Ibolya” előadást, valamint az azt követő „színházjárást” és játékos estét. Emellett színházi totóval, képkirakó játékkal és nyelvtörő-versennyel is készültek a vállalkozóbb szellemű látogatók számára.
Torgyik Tamás, a Kalocsai Szent István Gimnázium pedagógusa pedig az iskola volt- és jelenlegi színjátszóinak közreműködésével szólította „beugrójátékra” a tisztelt publikum bevállalósabb tagjait.


Forrás: Torgyik Tamás

Jambrik Ibolya, a programfelelős társulat vezetője örömmel jelentette, hogy a tavalyinál többen voltak kíváncsiak a rendezvényre és bízik abban, hogy jövőre még szélesebb közönséget sikerül megszólítania a programnak. Merthogy már most készülnek a folytatásra – mondta. Az idei kínálatot ugyanis idő szűkében, a lehető leggyorsabban igyekeztek összeállítani, a harmadik kalocsai Színházak éjszakájára viszont szóba került más kulturális szervezetek (mint például a Kalocsa Kamarakórus) bevonása, de erről egyelőre korainak vélt többet elárulni.


Kérdésünkre ugyanakkor elmondta, hogy társulatuk jelenleg is rendszeresen próbál és készülnek egy nagyobb lélegzetű olvasópróbára is, amelyen eldől, hogy mi lesz a soron következő darab, amelynek feldolgozásával a nagyérdemű elé állhatnak. Addig is lázasan készülnek október 11-re, amikor is este nyolc órai kezdéssel pótolják a Múzeumok éjszakáján lezúduló eső által elmosott előadásukat és eljátszák Dunai Ferenc: A nadrág című komédiáját. A programra a belépés ingyenes.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés