2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsát” is színre vinnék – Új távlatok a Kalocsai Thália Társulat előtt

2017. 07. 11., 20:22

Mint megtudtuk, az ez idáig két bemutatóval előrukkolt, és jelenleg a harmadikon gőzerővel dolgozó Kalocsai Thália Társulat egyesületté alakul. A cél az, hogy az előadásokhoz szükséges díszletek előállításának, illetve a fellépések költségeinek a mérséklésére találjanak hatékony működési formát.

Bneu László társulatvezető elmondta, hogy bár az egyszázalékos felajánlások befogadásáig hosszú út áll még előttük, egyesületként más lehetőségek, új távlatok nyílnak meg számukra. Elérhetővé válnak többek között olyan művészeti pályázatok kiírásai, amelyek például az említett célokra biztosítanak forrásokat a Tháliához hasonlóan működő szervezetek számára. Azt is elárulta, hogy ezek többségét nem sikerült időben elcsípni, hiszen az egyesületté válás, a szükséges bejegyzések és ennek adminisztrációs háttere nem egyszerű, de a jövőben folyamatosan figyelni fogják a különböző kiírásokat, bízva abban, hogy a már bezárult ablakok, vagy azok helyett másikak rövidesen újranyílnak.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat / Facebook

Emlékeztetett, hogy jelenleg a csapat nagy erőkkel dolgozik a „Csak kétszer vagy fiatal” című vígjáték színpadra állításán, amelyre a tervek szerint ősszel sor kerülhet. Mint emlékezetes, ez lesz a csapathoz „A nadrág” című komédiára csatlakozott Mészáros Máté ifjú színjátszó rendezői debütálása is.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat / Facebook

Ezzel párhuzamosan folynak az előkészületei egy másik feldolgozandó drámának, amelynek egyik érdekessége, hogy egy kortárs játék, pontosabban egy verses dráma, amelyet a Vígszínház felkérésére írt meg Erdős Virág, a darab címe pedig „Kalocsa”. Bneu László annyit árult el a darab kapcsán, hogy bár sci-fi jellegű előadásról beszélünk, az akár ma is játszódhatna, és egy vidéki lányról szól, aki Budapestre kerül. Hogy mi történik vele, és miért éppen „Kalocsa” a darab címe, azt könnyedén kiderítheti bárki, hiszen a „gugli jó barát”, de mi nem lőnénk le semmilyen poént az előadásból, mert csattanóban nincs hiány.

Ahhoz viszont, hogy akár ezt, akár más darabot biztonsággal színre tudjanak vinni, illetve a már meglévő és a környékben nagy sikerrel bemutatott „Acélmagnóliákat” és „A nadrágot” is tovább tudják játszani még mindig várnak lelkes jelentkezőket, akik kipróbálnák magukat a színpadon – kacsint ki talán éppen Önre Bneu László!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK