2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Százhuszonnegyedszer Kalocsán – Villáminterjú Koltai Róberttel

2015. 11. 05., 10:54

Múlt szombaton a Körúti Színház társulata Koltai Róbert Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész rendezésében és társszereplésével mutatta be az „Én és a kisöcsém” című operettet a Kalocsai Színházban. Az előadásról korábban portálunkon már olvashatott, azonban előtte sikerült néhány mondatot váltanunk a népszerű színész-rendezővel. Mivel Koltai kissé fázósan és betegen állt a mikrofon mögé, nem faggattuk sokáig.

– Mit kell tudnunk az „Én és a kisöcsém” ezen feldolgozásáról?
– Mindenekelőtt azt, hogy ez egy remek operett. Tíz éve a Színművészeti Főiskolán rendeztem meg egy osztálynak. Ők a Körúti Színházban vendégszerepeltek egy ideig. Közben kinőtték magukat, sztárok lettek és folyamatosan változott a szereposztás. Végül magam is bekerültem a színészek közé és a papa szerepét játszom a mai napig. A többit a nézőtérről lehet megtudni, mert egy operettről nem érdemes hosszasan mesélni. Nagyon-nagyon édes darab és rengeteget játsszuk. A kalocsai talán a százhuszonnegyedik előadás.

– Egy korábbi beharangozóban „operett-őrületnek” nevezte a produkciót…
– Igen, akkor Szombathelyen rendeztem ugyanezt a darabot és kérték, hogy a beharangozójához írjak egy pár sort és ezt találtam ki. Akkorra tudtam, hogy működik az előadás, és nem hazudtam azzal, hogy ez valóban egy viharos, jól eső őrület.

– Ha jól emlékszem ugyanez a beharangozó úgy végződött, hogy „szék nem marad szárazon”!
– Így van. Szokás mondani, hogy „szem nem marad szárazon”, amikor valami megható. Hát ebben az esetben a székek nem maradnak szárazon a rengeteg nevetéstől!

– Említette, hogy több mint száz előadást ért meg ez az előadás. Gondolom ennyi év alatt rengeteget formálódott és alakult a produkció. Így van?
– Igazából egy operettet hosszasan, mélyen elemezni nem érdemes, mert annak a műfaji sajátja, hogy nem tudni miért, de boldog emberek támolyognak ki a színházból, pedig józanok. Ezer mély ütést kapnak a nézők humorból és csodálatos a zene.

– Operettet rendezni nehezebb feladat, mint kiállni a színpadra, vagy éppen a kamerák elé?
– Nem mondanám. Mindig arra a dologra kell koncentrálni, ami éppen az ember adott feladata, és mindig ugyanaz a cél, hogy örömet próbáljunk szerezni a nézőknek.

– Van esetleg legkedvesebb emlék, pillanat a próbákról?
– Csak az van, nem tudnék egyet kiemelni. Egy előadás egy élő szervezet és folyamatosan fejlődik. Nem beszélve arról, hogy mára teljesen más csapat játssza, mint amelyikkel elindultunk. Talán az a legnagyobb öröm, hogy velük is ugyanolyan szép és boldog pillanatokat él meg a közönség, mint a kezdet kezdetén.

– Bár nemrég érkeztek, bizonyára szétnézett a színházban, a kulisszák mögött. Első benyomások Kalocsáról?
– Örömmel olvastam, hogy alakult itt színház. Egyszer engem is megkerestek, hogy vendégszerepeljek a „Hyppolit, a lakáj” című előadásban, de sajnos nem tudtuk összeegyeztetni. Maga a színházépület tetszik, csakúgy, mint az a kis cukrászda, ami itt van mellette. Most viszont muszáj szaladnom, ha nem bánja, kicsit sikerült megfáznom és rá kell készülnöm az előadásra.

– Köszönöm, hogy ennek ellenére szakított időt erre a kis beszélgetésre és, hogy eljöttek hozzánk!
– Minden jót a kalocsaiaknak és legyen szép, közös sikerünk ma este!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés