2022. 01. 29. szombat
Adél
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szombaton felgördül a függöny - Nevetéssel nyit az őszi színházi évad Kalocsán

Szombaton felgördül a függöny - Nevetéssel nyit az őszi színházi évad Kalocsán
2018. 10. 12., 09:28

Szombaton kezdetét veszi a Kalocsai Színház őszi évadja, amelyben elsőként a városunkban lassan „hazajáró” veszprémi Pannon Várszínház „Janika” című vígjátékát tűzte műsorra a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

Szombaton kezdetét veszi a Kalocsai Színház őszi évadja, amelyben elsőként a városunkban lassan „hazajáró” veszprémi Pannon Várszínház „Janika” című vígjátékát tűzte műsorra a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

Az előadást az a Vándorfi László társulatvezető-rendező jegyzi, akinek a nevével legutóbb nyáron találkozhatott a helyi híreket böngészve. Az ő direktorságával fémjelezték ugyanis a „Kalocsai nyár” programsorozat keretében az Érsekkerti szabadtéri színpadon bemutatott, „Egy darabot a szívemből” című musicalt. A Máté Péter-dalokból építkező darabtól most merőben eltérő produkciót hoz a Pannon Várszínház.

A „Janika” rövid leírása szerint ugyanis az alaphelyzet, ahonnan indul a játék, hogy egy népszerű színésznő éppen jelmezben próbálja egy tizennégy éves fiú, Janika szerepét, amikor váratlanul hazaérkezik tizenöt éve külföldre emigrált férje, hogy törvényesen is véget vessen házasságuknak, és feleségül vegye amerikai menyasszonyát. Az író azt hiszi, fia áll előtte. A még mindig szerelmes asszonynak sem kell több: úgy dönt, eljátssza kisfia szerepét...

A humor és a kacagás tehát garantált most szombaton a Kalocsai Színházban, majd október 19-én egy bérleten kívüli előadásra várják a nagyérdeműt. Ezúttal egy zenés, de minden bizonnyal komolyabb hangvételű és hangterjedelmű est várható. A Turay Ida Színház hozza ugyanis „Hamu és gyémánt” címmel „Titkok és érzések Cserháti Zsuzsa dalaival” alcímmel kétfelvonásos előadását.A novemberre időzített két monodrámának már a produkciós irodája garantálja a darabok veretességét is magas művészi értékét. Az Orlai Iroda ugyanis, amely az „Erzsike” és „A mi Józsink” című monodrámákat jegyzi, hazánk „A” kategóriás produkciót jegyzi, „A” kategóriás művészek tolmácsolásában! Garantáltan nem érdemes tehát a novemberi alkalmat sem kihagyni!

Decemberben a VERES1 Színház hozza „Az egérfogó” című kétfelvonásos krimit, ami nem más, mint a műfaj világklasszis kedvencének, Agatha Christie-nek az azonos című regényén alapul.  „A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt játéktérben, a hótorlaszok közé ékelt, bűnügyi laboratóriumban, amelynek az írónő, szokás szerint, még a telefonvezetékét is elvágta”, olvasható a darabról szóló ismertető felvezetőjében, garantálva a körülbelül 110 perc izgalmat, amit egy Agatha Christie-történettől joggal várunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK