2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Vidéken „A nadrág”, Kalocsán új darab a színen

2017. 02. 03., 08:55

Szombat délután Szakmáron játszanak, de mennek Öregcsertőre, Dusnokra és Bátyára is az elkövetkező hetekben a Kalocsai Thália Társulat amatőr színjátszói. Miközben vidéken „A nadrág” című „szocialista komédiájukkal” tornásztatnak rekeszizmokat, keddenként a színházban lázasan folynak a nyári bemutatót megcélzott új darab próbái.

Bneu László társulatvezető, az eddigi produkciók, nevezetesen az „Acélmagnóliák” és „A nadrág” rendezője örömmel újságolta, hogy szombat este hat órakor Szakmáron szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Az előadást egyébként ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők – tudatta az önkormányzat a település közösségi oldalán.

Mészáros Máté (balra) A nadrágban / Forrás: Kalocsai Thália Társulat - Facebook

A „tájolások” sora, ahogy Bneu László fogalmaz, február 11-én Öregcsertőn folytatódik, március 4-én pedig Dusnokon, és több mint valószínű, hogy Bátyán is lesz előadás március 11-én [ez utóbbinak a szervezése még folyamatban volt a cikkünk alapjául szolgáló interjú készítésekor – A szerk.].

A kalocsai színjátszó társulat vezetője azt is elárulta, hogy csapatuk a keddi színházi próbák alkalmával nem csak a már bemutatott darabokat tökéletesíti és próbálja újra és újra.

Elkezdődtek az olvasópróbái a Ron Aldridge írta „Csak kétszer vagy fiatal” című vígjátéknak, amellyel 2017-ben szeretnék meglepni közönségüket a „tháliások”.

Ennek érdekessége, hogy a korábbi két előadás gyakorlatával ellentétben ezúttal Bneu László a produkció technikai munkálataiban való közreműködést helyezi előtérbe, a rendezői teendőket pedig a társulathoz „A nadrág” előadásához csatlakozott színjátszóra, Mészáros Mátéra bízta. Úgy véli, a fiatalember már bizonyította színpadra teremtettségét, és hogy milyen otthonosan mozog a kulisszák mögött.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK