2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

Helyszín: Kortárs Művészeti Klub, Kalocsa
Dátum: 2016. március 18., péntek 18:00
A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (KKMK) soron következő programján, holnap (pénteken) 18 órától a Hungarovox Kiadó számol be tevékenységéről az érdeklődőknek. Közreműködik Baranyi Ferenc Kossuth és József Attila-díjas költő, műfordító, Kaiser László író, költő, kiadóvezető, valamint Dinnyés József előadóművész, „daltulajdonos”. Az alkalom moderátora Cserenkó Gábor író.

A rendezvényt a szokásos helyszínen, a KKMK Tomori utca 31. szám alatti klubhelyiségében tartják meg. Az est folyamán a közreműködő szerzők dedikálják is műveiket.

Baranyi Ferenc, akinek írói álneve: Francesco del Sarto, az ELTE magyar-olasz szakán, majd a Poitiers-i Egyetemen is tanult, és a MÚOSZ Újságíró Iskolájának is tanulója volt. Írói munkássága mellett lapszerkesztőként is tevékenykedett, és rádiós, valamint televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik Egyebek mellett irodalmi és zenei ismeretterjesztő műsorokat szerkesztett. Verseit számos európai nyelvre lefordították, Olaszországban, Oroszországban és Romániában önálló verseskötetei is megjelent. A már említett Kssuth-díjon és József Attila-díjon kívül még fölsorolni is sok díjjal és kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Kaiser László miután a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar–történelem diplomát szerzett, az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig dramaturg szakon végzett.

Dolgozott segédmunkásként, könyvtárosként, színházi dramaturg-ként és lapszerkesztő-, illetve rovatvezetőként, majd a Pannónia Filmstúdióban, a későbbi Videovox Stúdióban szinkronlektorként. Több mint száz kötet szerkesztője volt.
1995-től a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió, tanára és vezetője.

Dinnyés József daltulajdonost aligha kell bemutatni, hiszen 1963. óta dalok sokaságával jelentkezett.
Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy számos díja és kitüntetése mellett és 2001 óta a Magyar Kultúra Lovagja, Erdélyben magkapta a „Nemzeti önazonosságunk védelmezője” díszoklevelet.

Szóval, igazi sztárparádéval vár a KKMK és a Hungarovox Kiadó minden érdeklődőt péntek este a Tomori utcába!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK