2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

Helyszín: Kortárs Művészeti Klub, Kalocsa
Dátum: 2016. március 18., péntek 18:00
A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (KKMK) soron következő programján, holnap (pénteken) 18 órától a Hungarovox Kiadó számol be tevékenységéről az érdeklődőknek. Közreműködik Baranyi Ferenc Kossuth és József Attila-díjas költő, műfordító, Kaiser László író, költő, kiadóvezető, valamint Dinnyés József előadóművész, „daltulajdonos”. Az alkalom moderátora Cserenkó Gábor író.

A rendezvényt a szokásos helyszínen, a KKMK Tomori utca 31. szám alatti klubhelyiségében tartják meg. Az est folyamán a közreműködő szerzők dedikálják is műveiket.

Baranyi Ferenc, akinek írói álneve: Francesco del Sarto, az ELTE magyar-olasz szakán, majd a Poitiers-i Egyetemen is tanult, és a MÚOSZ Újságíró Iskolájának is tanulója volt. Írói munkássága mellett lapszerkesztőként is tevékenykedett, és rádiós, valamint televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik Egyebek mellett irodalmi és zenei ismeretterjesztő műsorokat szerkesztett. Verseit számos európai nyelvre lefordították, Olaszországban, Oroszországban és Romániában önálló verseskötetei is megjelent. A már említett Kssuth-díjon és József Attila-díjon kívül még fölsorolni is sok díjjal és kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Kaiser László miután a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar–történelem diplomát szerzett, az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig dramaturg szakon végzett.

Dolgozott segédmunkásként, könyvtárosként, színházi dramaturg-ként és lapszerkesztő-, illetve rovatvezetőként, majd a Pannónia Filmstúdióban, a későbbi Videovox Stúdióban szinkronlektorként. Több mint száz kötet szerkesztője volt.
1995-től a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió, tanára és vezetője.

Dinnyés József daltulajdonost aligha kell bemutatni, hiszen 1963. óta dalok sokaságával jelentkezett.
Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy számos díja és kitüntetése mellett és 2001 óta a Magyar Kultúra Lovagja, Erdélyben magkapta a „Nemzeti önazonosságunk védelmezője” díszoklevelet.

Szóval, igazi sztárparádéval vár a KKMK és a Hungarovox Kiadó minden érdeklődőt péntek este a Tomori utcába!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK