2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

Helyszín: Kortárs Művészeti Klub, Kalocsa
Dátum: 2016. március 18., péntek 18:00
A Hungarovox Kiadó a KKMK-ban – Kossuth díjas a közreműködők közt

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (KKMK) soron következő programján, holnap (pénteken) 18 órától a Hungarovox Kiadó számol be tevékenységéről az érdeklődőknek. Közreműködik Baranyi Ferenc Kossuth és József Attila-díjas költő, műfordító, Kaiser László író, költő, kiadóvezető, valamint Dinnyés József előadóművész, „daltulajdonos”. Az alkalom moderátora Cserenkó Gábor író.

A rendezvényt a szokásos helyszínen, a KKMK Tomori utca 31. szám alatti klubhelyiségében tartják meg. Az est folyamán a közreműködő szerzők dedikálják is műveiket.

Baranyi Ferenc, akinek írói álneve: Francesco del Sarto, az ELTE magyar-olasz szakán, majd a Poitiers-i Egyetemen is tanult, és a MÚOSZ Újságíró Iskolájának is tanulója volt. Írói munkássága mellett lapszerkesztőként is tevékenykedett, és rádiós, valamint televíziós tapasztalatokkal is rendelkezik Egyebek mellett irodalmi és zenei ismeretterjesztő műsorokat szerkesztett. Verseit számos európai nyelvre lefordították, Olaszországban, Oroszországban és Romániában önálló verseskötetei is megjelent. A már említett Kssuth-díjon és József Attila-díjon kívül még fölsorolni is sok díjjal és kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Kaiser László miután a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar–történelem diplomát szerzett, az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakon, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig dramaturg szakon végzett.

Dolgozott segédmunkásként, könyvtárosként, színházi dramaturg-ként és lapszerkesztő-, illetve rovatvezetőként, majd a Pannónia Filmstúdióban, a későbbi Videovox Stúdióban szinkronlektorként. Több mint száz kötet szerkesztője volt.
1995-től a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió, tanára és vezetője.

Dinnyés József daltulajdonost aligha kell bemutatni, hiszen 1963. óta dalok sokaságával jelentkezett.
Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy számos díja és kitüntetése mellett és 2001 óta a Magyar Kultúra Lovagja, Erdélyben magkapta a „Nemzeti önazonosságunk védelmezője” díszoklevelet.

Szóval, igazi sztárparádéval vár a KKMK és a Hungarovox Kiadó minden érdeklődőt péntek este a Tomori utcába!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés