2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hódító útra indult a kalocsai kocsmakvíz

Hódító útra indult a kalocsai kocsmakvíz
Kiss Dániel  |  2023. 03. 10., 09:00

Játékosként csöppent bele a budapesti kvízestek világába Bagó Tibor, akiben több mint két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a kérdés, hogy mi lenne, ha Kalocsán tartana egy ilyen rendezvényt? Az ötletgazda kvízmestertől nem áll távol a szervezés, hiszen testnevelő és közösségművelődés tanárnak tanul az egyetemen, birkózó edzéseket és gyermektáborokat is tart.

A Quiz Cup alapítója elsőként baráti körben hirdette meg a vetélkedőt az unokatestvérével, majd egyre többen és többen csatlakoztak, ezt követően pedig egyedül látott neki a rendezvények lebonyolításának. Bár kezdetben a koronavírus-járvány is nehézségeket okozott, nem kellett sok idő, hogy a város határát is átlépjék: hamarosan Baja is csatlakozott, így pedig bajnoksággá bővült, amelynek fináléján, a döntőn, a két város legjobbjai mérhették össze tudásukat.

Mindenkinek nagyon tetszett a városok közti verseny, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit terjeszkedek: Dusnokot is beépítettem a következő körben” – idézte fel Bagó Tibor. A tavaly ősszel még csak három települést magába foglaló rendezvénysorozathoz idén januárban Szekszárd és Kiskőrös is csatlakozott, márciustól pedig Mórahalmon, Pakson, Kecskeméten és Hartán is tollat ragadhatnak a vállalkozó kedvű játékosok.

Nemcsak a résztvevők és a települések, hanem a kvízmesterek köre is bővül: a szervezőtől megtudtuk, vannak lelkes játékosok, akik kipróbálnák magukat ebben az új szerepben is. Hamarosan Fekete Bencével, Busa Kristóffal és Major Patrikkal is találkozhatnak a csapatok, akik részére egész estés programmal készülnek.

Ugyanis nemcsak fejtörők és elgondolkodtató kérdések várják a csapatokat minden hónapban, Bagó Tibor szerette volna a Budapesten látottakat átformálni, „rendezvénycentrikussabbá” tenni, így

a kvízkérdések mellett a szórakoztatás is fontos szerepet kapott.


Egy est nyolc blokkból áll, mindegyikben tíz kérdést kell megválaszolni, illetve egy-egy bónuszkérdéssel is készülnek. Mindegyik blokk más-más tematikára épül: feleletválasztós, szabadszavas, és egy kapcsolati körös forduló is várja a csapatokat, utóbbiban az első kilenc válasz közti összefüggés adja meg az utolsó megfejtést. Ezek mellett villámkérdések, párosítások, zenefelismerés, dalszövegfolytatás, valamint rizikós körök és képrejtvények is színesítik a versenyt.

A rendezvénysorozat állomásain gimnazisták, baráti társaságok, munkatársak és intézményvezetők is nagy lelkesedéssel küzdenek meg az első helyért és a helyezésért járó pontokért, ugyanis a legjobban teljesítő csapatok júniusban Kalocsán mérhetik össze tudásukat a döntőben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK