2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hódító útra indult a kalocsai kocsmakvíz

Hódító útra indult a kalocsai kocsmakvíz
Kiss Dániel  |  2023. 03. 10., 09:00

Játékosként csöppent bele a budapesti kvízestek világába Bagó Tibor, akiben több mint két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a kérdés, hogy mi lenne, ha Kalocsán tartana egy ilyen rendezvényt? Az ötletgazda kvízmestertől nem áll távol a szervezés, hiszen testnevelő és közösségművelődés tanárnak tanul az egyetemen, birkózó edzéseket és gyermektáborokat is tart.

A Quiz Cup alapítója elsőként baráti körben hirdette meg a vetélkedőt az unokatestvérével, majd egyre többen és többen csatlakoztak, ezt követően pedig egyedül látott neki a rendezvények lebonyolításának. Bár kezdetben a koronavírus-járvány is nehézségeket okozott, nem kellett sok idő, hogy a város határát is átlépjék: hamarosan Baja is csatlakozott, így pedig bajnoksággá bővült, amelynek fináléján, a döntőn, a két város legjobbjai mérhették össze tudásukat.

Mindenkinek nagyon tetszett a városok közti verseny, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit terjeszkedek: Dusnokot is beépítettem a következő körben” – idézte fel Bagó Tibor. A tavaly ősszel még csak három települést magába foglaló rendezvénysorozathoz idén januárban Szekszárd és Kiskőrös is csatlakozott, márciustól pedig Mórahalmon, Pakson, Kecskeméten és Hartán is tollat ragadhatnak a vállalkozó kedvű játékosok.

Nemcsak a résztvevők és a települések, hanem a kvízmesterek köre is bővül: a szervezőtől megtudtuk, vannak lelkes játékosok, akik kipróbálnák magukat ebben az új szerepben is. Hamarosan Fekete Bencével, Busa Kristóffal és Major Patrikkal is találkozhatnak a csapatok, akik részére egész estés programmal készülnek.

Ugyanis nemcsak fejtörők és elgondolkodtató kérdések várják a csapatokat minden hónapban, Bagó Tibor szerette volna a Budapesten látottakat átformálni, „rendezvénycentrikussabbá” tenni, így

a kvízkérdések mellett a szórakoztatás is fontos szerepet kapott.


Egy est nyolc blokkból áll, mindegyikben tíz kérdést kell megválaszolni, illetve egy-egy bónuszkérdéssel is készülnek. Mindegyik blokk más-más tematikára épül: feleletválasztós, szabadszavas, és egy kapcsolati körös forduló is várja a csapatokat, utóbbiban az első kilenc válasz közti összefüggés adja meg az utolsó megfejtést. Ezek mellett villámkérdések, párosítások, zenefelismerés, dalszövegfolytatás, valamint rizikós körök és képrejtvények is színesítik a versenyt.

A rendezvénysorozat állomásain gimnazisták, baráti társaságok, munkatársak és intézményvezetők is nagy lelkesedéssel küzdenek meg az első helyért és a helyezésért járó pontokért, ugyanis a legjobban teljesítő csapatok júniusban Kalocsán mérhetik össze tudásukat a döntőben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK