2022. 05. 16. hétfő
Botond, Mózes
: 384 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Író-olvasó találkozó a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke részvételével Kalocsán – Bemutatkozott Lénárt Anna vers és prózaíró

Író-olvasó találkozó a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke részvételével Kalocsán – Bemutatkozott Lénárt Anna vers és prózaíró
2022. 03. 09., 07:45

Március 3-án író-olvasó találkozót rendeztek a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban, amire vendégül hívták a költőkén és prózaíróként is ismert Lénárt Annát. A Cseh Tamás - Berményi Géza szerzőpáros által írt Csönded vagyok című dal elhangzása után Csikós Marianna könyvtárvezető üdvözölte a meghívott vendéget, valamint az irodalomra fogékony érdeklődőket. A kis híján teltházas előadóteremben Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere, és Madár János, a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke is köszöntötte az érdeklődőket.

Lénárt Anna Gyulán született 1966-ban. Gyermek- és kamaszkorát Lőkösházán töltötte, majd az élet úgy hozta, hogy Battonyára költözött, ahol most is él. Felnőtt fejjel végezte el a főiskolát, a Corvinus egyetem államigazgatási karán. Jelenleg anyakönyvvezetőként dolgozik a battonyai Polgármesteri Hivatalban. Vallja, hogy a legrosszabb dolgokból is ki lehet hozni legjobbat, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy megkeseredve éljük le. Verseket gyermekkora óta ír. Felnőtt fejjel kezdte prózában leírni gondolataimat. Az általa írt versek, prózák tükrözik a lelkét, a vágyait, átölelik az életét.  

Az élet felkínálja a témát, a képzeletem kiszínezi azt."- mondja.

Az elmúlt évek során több Internetes irodalmi csoportnak tagja lett, ahová örömmel ír.

Versei és novellái először különböző antológiákban jelentek meg. Ez idáig két könyve jelent meg nyomtatásban, A Lelkek tánca című verseskötet és a Fagyos ölelés című novelláskötet.

Szereti az irodalmat, a festészetet, a zenét - egyszóval mindent, ami kultúra, ami művészet, ami megőriz, ami átad valami értékeset az utókornak.

Nagyon büszke arra, hogy ez évben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Battonyai író, – költő, – művésztábor, ahol neves, tehetséges személyek gyűlnek össze egymás örömére, ahol megismerhetik egymást, a másik művészetét.

A versekből és prózákából Kállai Sándor, Erdődy Maja, Lovas Zsuzsanna Lux és a szerző olvastak fel.

Az est végén a közönség felvételről hallgatta meg Lérant Anna A dal című versének zenés változatát, aminek a zenéjét Lovag Anatole Hongrois komponálta.

Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>
2022. 05. 15., 09:04
A rejtett városban talán a rómaiak elől bujkáló korai keresztények húzták meg magukat. Még >>>
2022. 05. 14., 09:05
A Kalocsai Fúvószenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából nagyszabású jubileumi koncerttel készül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés