2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Író-olvasó találkozó a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke részvételével Kalocsán – Bemutatkozott Lénárt Anna vers és prózaíró

Író-olvasó találkozó a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke részvételével Kalocsán – Bemutatkozott Lénárt Anna vers és prózaíró
2022. 03. 09., 07:45

Március 3-án író-olvasó találkozót rendeztek a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárban, amire vendégül hívták a költőkén és prózaíróként is ismert Lénárt Annát. A Cseh Tamás - Berményi Géza szerzőpáros által írt Csönded vagyok című dal elhangzása után Csikós Marianna könyvtárvezető üdvözölte a meghívott vendéget, valamint az irodalomra fogékony érdeklődőket. A kis híján teltházas előadóteremben Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere, és Madár János, a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke is köszöntötte az érdeklődőket.

Lénárt Anna Gyulán született 1966-ban. Gyermek- és kamaszkorát Lőkösházán töltötte, majd az élet úgy hozta, hogy Battonyára költözött, ahol most is él. Felnőtt fejjel végezte el a főiskolát, a Corvinus egyetem államigazgatási karán. Jelenleg anyakönyvvezetőként dolgozik a battonyai Polgármesteri Hivatalban. Vallja, hogy a legrosszabb dolgokból is ki lehet hozni legjobbat, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy megkeseredve éljük le. Verseket gyermekkora óta ír. Felnőtt fejjel kezdte prózában leírni gondolataimat. Az általa írt versek, prózák tükrözik a lelkét, a vágyait, átölelik az életét.  

Az élet felkínálja a témát, a képzeletem kiszínezi azt."- mondja.

Az elmúlt évek során több Internetes irodalmi csoportnak tagja lett, ahová örömmel ír.

Versei és novellái először különböző antológiákban jelentek meg. Ez idáig két könyve jelent meg nyomtatásban, A Lelkek tánca című verseskötet és a Fagyos ölelés című novelláskötet.

Szereti az irodalmat, a festészetet, a zenét - egyszóval mindent, ami kultúra, ami művészet, ami megőriz, ami átad valami értékeset az utókornak.

Nagyon büszke arra, hogy ez évben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Battonyai író, – költő, – művésztábor, ahol neves, tehetséges személyek gyűlnek össze egymás örömére, ahol megismerhetik egymást, a másik művészetét.

A versekből és prózákából Kállai Sándor, Erdődy Maja, Lovas Zsuzsanna Lux és a szerző olvastak fel.

Az est végén a közönség felvételről hallgatta meg Lérant Anna A dal című versének zenés változatát, aminek a zenéjét Lovag Anatole Hongrois komponálta.

Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK