2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét egy görbe tükör - Megjelent Cserenkó Gábor negyedik kötete

Ismét egy görbe tükör - Megjelent Cserenkó Gábor negyedik kötete
2021. 01. 15., 15:58

A karácsony előtt megjelenő Tisztára jupijjé című könyv a szerző eddigi leghosszabb lélegzetű írása, melyet a Hungarovox kiadó adott ki. A könyvet Farkas Tibor szobrászművész illusztrálta, valamint a borítón is az ő Tárogatós c. munkájának részlete látható.


A kötet hátoldalán ez a két ajánló olvasható:

„Van valami modern Örkény Cserenkó Gábor stílusában, könyveiben: csendes megfigyelőként ezúttal egy kisfiú bőrébe bújva dokumentálja kifordult mindennapjaink fonákságait Legújabb könyvében úgy örvendeztet, hogy néhol hangosan üvölteni, máskor pedig csendben zokogni volna kedvünk. Pont ezért tisztára juppijé!„
                                                              Vörös István, KoronaFM100

„Az író láttató… és amikor az utolsó félrevert, poros, fakó, szűzmáriás, aranykeretes mázolmányt is látom a falusi ház szobájának a falán ferdén lógni, akkor én is alkotok. Filmet nézek. Az író és az én – a mi közös – filmünket… Ez a film nem engedett szabadulni, pedig leginkább elfordítottam volna a tekintetem… Aztán a filmet magamba tettem, bennem neveltem… a láttatás más személlyé tesz. Értővé, és megértővé. Látóvá.
Nem tudom, van –e fontosabb a világon, mint más szemével is látni az életet. Köszönöm!„
                                                                      Fejes Rita, színésznő

A Tisztára jupijjéé című könyv Kalocsán a Balaton könyvesboltban, az ismertebb könyváruházaknál (libri.hu, bookline.hu, lira.hu), valamint a Hungarovox könyvkiadónál kapható.


Cserenkó Gábor 1978-ban született Kalocsán. Könyvtárosként végzett a bajai Eötvös József Főiskolán. Dolgozott iskolákban, könyvtárakban, kulturális újságíróként. Tevékenykedett rendezvényszervezőként, újságszerkesztőként, vezetett filmklubokat. Novellái, kisprózái online felületeken, és nyomtatott lapokban is egyaránt olvashatók. Első novelláskötete 2012-ben jelent meg, mely a Talán a dalok címet kapta. Ezt követte 2015-ben, Nem veled nevetek, majd 2018-ban az Egy megfigyelő feljegyzései. Írásai helyet kaptak a Kalocsai szó és kép antológiasorozatban is. Több novelláját fordították le olasz és angol nyelvre.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK