2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét egy görbe tükör - Megjelent Cserenkó Gábor negyedik kötete

Ismét egy görbe tükör - Megjelent Cserenkó Gábor negyedik kötete
2021. 01. 15., 15:58

A karácsony előtt megjelenő Tisztára jupijjé című könyv a szerző eddigi leghosszabb lélegzetű írása, melyet a Hungarovox kiadó adott ki. A könyvet Farkas Tibor szobrászművész illusztrálta, valamint a borítón is az ő Tárogatós c. munkájának részlete látható.


A kötet hátoldalán ez a két ajánló olvasható:

„Van valami modern Örkény Cserenkó Gábor stílusában, könyveiben: csendes megfigyelőként ezúttal egy kisfiú bőrébe bújva dokumentálja kifordult mindennapjaink fonákságait Legújabb könyvében úgy örvendeztet, hogy néhol hangosan üvölteni, máskor pedig csendben zokogni volna kedvünk. Pont ezért tisztára juppijé!„
                                                              Vörös István, KoronaFM100

„Az író láttató… és amikor az utolsó félrevert, poros, fakó, szűzmáriás, aranykeretes mázolmányt is látom a falusi ház szobájának a falán ferdén lógni, akkor én is alkotok. Filmet nézek. Az író és az én – a mi közös – filmünket… Ez a film nem engedett szabadulni, pedig leginkább elfordítottam volna a tekintetem… Aztán a filmet magamba tettem, bennem neveltem… a láttatás más személlyé tesz. Értővé, és megértővé. Látóvá.
Nem tudom, van –e fontosabb a világon, mint más szemével is látni az életet. Köszönöm!„
                                                                      Fejes Rita, színésznő

A Tisztára jupijjéé című könyv Kalocsán a Balaton könyvesboltban, az ismertebb könyváruházaknál (libri.hu, bookline.hu, lira.hu), valamint a Hungarovox könyvkiadónál kapható.


Cserenkó Gábor 1978-ban született Kalocsán. Könyvtárosként végzett a bajai Eötvös József Főiskolán. Dolgozott iskolákban, könyvtárakban, kulturális újságíróként. Tevékenykedett rendezvényszervezőként, újságszerkesztőként, vezetett filmklubokat. Novellái, kisprózái online felületeken, és nyomtatott lapokban is egyaránt olvashatók. Első novelláskötete 2012-ben jelent meg, mely a Talán a dalok címet kapta. Ezt követte 2015-ben, Nem veled nevetek, majd 2018-ban az Egy megfigyelő feljegyzései. Írásai helyet kaptak a Kalocsai szó és kép antológiasorozatban is. Több novelláját fordították le olasz és angol nyelvre.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés