2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai szavak és képek – Diákalkotásokat (is) várnak az antológia szerkesztői

2017. 09. 24., 09:09

Sorban az ötödik kötet kiadására készül a „Kalocsai szó és kép” antológiás gyűjtemény szerkesztőcsapata. A korábbi négy, vaskos kiadványban már megannyi ismert és feltörekvő kalocsai és környékbeli, illetve ide kötődő tehetséges irodalmár és képzőművész bemutatkozott, most új műveket, és új arcok felbukkanását várják.

Október 28-ig, a jelentkezési feltételek lényegesen nem változtak az elmúlt évek kiírásaihoz képest. A pályaműveket beküldők számára könnyebbség lehet, hogy mind az írások dokumentumait, mind a képzőművészeti alkotásokról készült, nagy felbontású képeket e-mailben lehet beküldeni. Az irodalmi műveket a nemeth21@freemail.hu, míg a fotókat a szokepkalocsa@gmail.com címre várja a szerkesztő-bizottság, amelynek képviseletében Balogh Csaba Zoltánt kérdeztük a fontosabb tudnivalókról.

- Az alkotói vénával rendelkező középiskolásokat is megszólítottuk a kiírás során, tájékoztatókat eljuttatva valamennyi helyi oktatási intézménybe. Nagyon bízunk benne, hogy tőlük is érkeznek majd anyagok – így a szerkesztő, aki elárulta, hogy az október 28-i határidőt azért tűzték ki ilyen szorosra, mert szeretnék mielőbb a nyomdába küldeni a leválogatott anyagokat.


Forrás: KALOhírek

Bár ez nem hangzott el a beszélgetésben, de vélhetően ezúttal is célja a bizottságnak, hogy karácsony környékére időzítse a nagysikerű tetralógia ötödik „fejezetének” fizikai formában történő megjelentetését.

- A beküldendő irodalmi anyagok maximum 15 oldal hosszúságúak lehetnek, amelyből próza esetében 10, versek közül 8 oldalnyi kerülhet majd a végleges kiadványba. A képzőművészeti alkotásokról készült, hozzánk eljuttatott 4 fotó közül 2-t fogunk beválogatni a könyvbe – mutat rá Balogh Csaba Zoltán, hozzátéve, hogy az „újoncoktól”, magyarán azoktól a kötetbe kerülésre először pályázó tehetségektől, akik nem jelentek meg az előző négy kiadványban, várnak egy 6-8 sor terjedelmű bemutatkozást, és egy róluk készült, jó minőségű fotót is a küldött e-mailben.

Kérdésünkre Balogh Csaba Zoltán megerősítette, hogy az antológia következő könyvének megjelenésén dolgozó csapat munkájának továbbra is Németh Sándor irodalmár a fő motorja, mint a szerkesztőbizottság elnöke, de Gróf József költő és Kiss István rajztanár is erősítik a minőségi munkát, a korábbi gyakorlat szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>