2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Középpontban: a nő – Velük folytatódott a Vállalkozók akadémiája

2018. 02. 28., 09:27

Február 22-én folytatódott a képzés az első alkalommal főképp fiatal vállalkozókat és az online felületek fejlesztése, online marketing iránt érdeklődőket célzó tematikus nap után a kalocsai „Vállalkozók akadémiáján”. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselete által tartott program helyszíne ezúttal a Városháza volt, vendégelőadói pedig ezúttal is tartalmas órákról gondoskodtak a megjelentek számára.

Szeretne többet megtudni a vállalkozó nők helyzetéről? Szeretne hasznos életviteli tanácsokat kapni? Szeretné megismerni egy milliárdos autóipari cég női vezetőjét? Ezen kérdésfelvetés-sorral hívogatott a házigazda az előadássorozatra, amelyet ezúttal is kötetlen beszélgetés és állófogadás zárt.

Az egész eseményt keretbe foglaló „Nőközpont Program bemutatása - A magyar vállalkozónők helyzete” címmel Utasi Melinda, a megyei kamara gazdasági igazgatója tartott előadást.

– A nőkre szükség van akár gazdasági, akár politikai szinten, hiszen az általuk adott válaszok egy-egy problémára jellemzően mások, mint a férfiak által adottak. A nőjogi mozgalmak azért fontosak, mert elérhetik, hogy figyelem irányuljon a nők igényei szerinti szükségletekre. A nők a család középpontjai, és mindennek az építőköve a család – vallja Utasi Melinda, hozzátéve, hogy alapelve, hogy nem megváltoztatni kell a nőtársakat, hanem abban kell támogatni, hogy jól érezzék magukat az általuk választott élethelyzetben.

– Sok olyan hölgy van jelenleg otthon, aki azért nem tud elhelyezkedni azon a területen, ahol szeretne, mert a számukra rendelkezésre álló keretek nem összeegyeztethetőek az igényeikkel. Ezért van nagy szükség a rugalmas foglalkoztatásra, és hogy megismerjük a motivált hölgyek igényeit. Közelebb kell hozni a keresletet és a kínálatot, ezzel mindenki nyer – mondta a kamara gazdasági vezetője.

Ugyancsak a meghívott előadók között volt Kalocsa első számú „fitt lady-je”, a fitneszbajnok és -oktató Glaszta Andrea, aki „Életviteli tanácsok; sport + helyes táplálkozás = munkabírás” cím alá rendezte mondanivalóját, motiválva nőtársait önmaguk felrázására. Konstatálta, hogy rengeteg nő kevesebbre tartja magát, annál, amit megérdemelne – ezen is változtathat, ha rendszeresen mozog, sportol, sikerélménnyel és az egészséges életre törekvés jóleső érzésével ajándékozza meg magát. Ebben egyetlen leküzdhetetlennek tűnő tényező a legjellemzőbb hátráltató, nevezetesen az időhiány, de félóra, negyven perc kell, hogy jusson mindenkinek saját magára a napból – hangzik Andi hitvallása. Az életmódváltás persze nem megy egyik napról a másikra, ez általában évek munkája, teszi hozzá, ösztönözve arra, hogy sosem késő elkezdeni!

Azt pedig, hogyan egyeztethetőek össze a családanyai feladatok egy milliárdos autóalkatrész-gyártó vállalat irányításával, Dr. Pata Ildikó, a frissen kitüntetett [erről külön cikkben számoltunk be – A szerk.] fajszi Pata József Gépipari Kft. tulajdonosa és kereskedelmi igazgatója tartott előadást.

Mint mondja, számára mindig is testközelben volt a vállalatvezetés cégalapító, néhai édesapja által, hiszen a vasárnapi ebédektől a családi telefonokig mindig körüllengték a céggel kapcsolatos hírek, történések. – Akarva, akaratlanul is magamba szívtam ezeket a tapasztalatokat, illetve édesapámtól tanultam. Másképp nem tudom csinálni, mint ahogy tőle tanultam. Abban is őt követem, hogy mindig előre kell gondolkodni és lépni, ami talán az adott pillanatban kockázatosnak is tűnhet. Komoly beruházást, géppark-bővítést tervezünk és olyan területekre is kitekintünk, amiben korábbról nem volt tapasztalatunk – foglalta össze röviden az általa vezetett kft. céljait dr. Pata Ildikó.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>