2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Középpontban: a nő – Velük folytatódott a Vállalkozók akadémiája

2018. 02. 28., 09:27

Február 22-én folytatódott a képzés az első alkalommal főképp fiatal vállalkozókat és az online felületek fejlesztése, online marketing iránt érdeklődőket célzó tematikus nap után a kalocsai „Vállalkozók akadémiáján”. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselete által tartott program helyszíne ezúttal a Városháza volt, vendégelőadói pedig ezúttal is tartalmas órákról gondoskodtak a megjelentek számára.

Szeretne többet megtudni a vállalkozó nők helyzetéről? Szeretne hasznos életviteli tanácsokat kapni? Szeretné megismerni egy milliárdos autóipari cég női vezetőjét? Ezen kérdésfelvetés-sorral hívogatott a házigazda az előadássorozatra, amelyet ezúttal is kötetlen beszélgetés és állófogadás zárt.

Az egész eseményt keretbe foglaló „Nőközpont Program bemutatása - A magyar vállalkozónők helyzete” címmel Utasi Melinda, a megyei kamara gazdasági igazgatója tartott előadást.

– A nőkre szükség van akár gazdasági, akár politikai szinten, hiszen az általuk adott válaszok egy-egy problémára jellemzően mások, mint a férfiak által adottak. A nőjogi mozgalmak azért fontosak, mert elérhetik, hogy figyelem irányuljon a nők igényei szerinti szükségletekre. A nők a család középpontjai, és mindennek az építőköve a család – vallja Utasi Melinda, hozzátéve, hogy alapelve, hogy nem megváltoztatni kell a nőtársakat, hanem abban kell támogatni, hogy jól érezzék magukat az általuk választott élethelyzetben.

– Sok olyan hölgy van jelenleg otthon, aki azért nem tud elhelyezkedni azon a területen, ahol szeretne, mert a számukra rendelkezésre álló keretek nem összeegyeztethetőek az igényeikkel. Ezért van nagy szükség a rugalmas foglalkoztatásra, és hogy megismerjük a motivált hölgyek igényeit. Közelebb kell hozni a keresletet és a kínálatot, ezzel mindenki nyer – mondta a kamara gazdasági vezetője.

Ugyancsak a meghívott előadók között volt Kalocsa első számú „fitt lady-je”, a fitneszbajnok és -oktató Glaszta Andrea, aki „Életviteli tanácsok; sport + helyes táplálkozás = munkabírás” cím alá rendezte mondanivalóját, motiválva nőtársait önmaguk felrázására. Konstatálta, hogy rengeteg nő kevesebbre tartja magát, annál, amit megérdemelne – ezen is változtathat, ha rendszeresen mozog, sportol, sikerélménnyel és az egészséges életre törekvés jóleső érzésével ajándékozza meg magát. Ebben egyetlen leküzdhetetlennek tűnő tényező a legjellemzőbb hátráltató, nevezetesen az időhiány, de félóra, negyven perc kell, hogy jusson mindenkinek saját magára a napból – hangzik Andi hitvallása. Az életmódváltás persze nem megy egyik napról a másikra, ez általában évek munkája, teszi hozzá, ösztönözve arra, hogy sosem késő elkezdeni!

Azt pedig, hogyan egyeztethetőek össze a családanyai feladatok egy milliárdos autóalkatrész-gyártó vállalat irányításával, Dr. Pata Ildikó, a frissen kitüntetett [erről külön cikkben számoltunk be – A szerk.] fajszi Pata József Gépipari Kft. tulajdonosa és kereskedelmi igazgatója tartott előadást.

Mint mondja, számára mindig is testközelben volt a vállalatvezetés cégalapító, néhai édesapja által, hiszen a vasárnapi ebédektől a családi telefonokig mindig körüllengték a céggel kapcsolatos hírek, történések. – Akarva, akaratlanul is magamba szívtam ezeket a tapasztalatokat, illetve édesapámtól tanultam. Másképp nem tudom csinálni, mint ahogy tőle tanultam. Abban is őt követem, hogy mindig előre kell gondolkodni és lépni, ami talán az adott pillanatban kockázatosnak is tűnhet. Komoly beruházást, géppark-bővítést tervezünk és olyan területekre is kitekintünk, amiben korábbról nem volt tapasztalatunk – foglalta össze röviden az általa vezetett kft. céljait dr. Pata Ildikó.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK