2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Rengeteg területen fognak segítséget nyújtani – Hivatalosan is megnyílik a Család- és KarrierPONT

2018. 07. 26., 18:49

A szóban forgó centrum a volt Tiszti Klubban, vagy ahogy talán még könnyebb beazonosítani, az egykori Klub Étterem éttermi részében nyílik augusztus 1-jén, délelőtt 10 órakor. Akkortól folyamatosan, hétköznapi nyitva tartással várják majd az általuk nyújtott tanácsadások, szolgáltatások, képzések iránt érdeklődő, főképp nőket, - de nem kizárólag őket.

Mint emlékezetes, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár a helyiség kialakítására anno „nőközpontként” nyert pályázatot, amely időközben Kalocsai Család és KarrierPONT néven lett auditálva. [Egyébként a 71 országos központból harmincadikként – olvasható a szolgáltató hivatalos közösségi oldalán. – A szerk.]
Az átnevezés még folyamatban van, így ha valaki követné a centrum friss posztjait, egyelőre a Facebook böngészőjébe azt pötyögje be: „Családbarát Nő-köz-pont Kalocsán”.

Forrás: Családbarát Nő-Köz-Pont Kalocsán / Facebook

- Foglalkoztatással, munkakereséssel, a munkaerő-piacon történő elhelyezkedéssel kapcsolatos problémák megoldására tudunk – nem feltétlenül kézzel fogható, konkrét alternatívákat, de – megoldást kínálni! Azokat is várjuk, akiknek családi problémái adódtak, hiszen adott napokon, adott szakemberek fognak ügyfélfogadást és tanácsadást tartani nálunk – vázolta a karrierpont egyik küldetését az annak megnyitását megpályázó és elnyerő intézmény vezetője, dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Ugyanitt lehet majd angol- és német nyelveket, jógát tanulni, baba-mama tornára járni, valamint, ha lesz iránta kereslet, nem kizárt, hogy intim tornát is indítanak a hölgyeknek.

Az igazgatónő ezen a ponton vélte fontosnak aláhúzni, hogy a listázott képzések közül valamennyi szeptember 1-jétől válik folyamatosan elérhetővé, az augusztusi nyitástól a korábban említett szolgáltatásokat tudják prezentálni.

Ami pedig a leghihetetlenebb, de a mindezek megvalósítására elnyert több százmillió forintos pályázatnak köszönhetően mégis igaz, hogy amiről eddig írtunk, az

a részt vevőknek egyetlen forintjába sem kerül!

Igaz, az egyes lehetőségek iránti, várhatóan intenzív érdeklődés miatt egyeztetni, előzetesen jelentkezni valószínűleg kell majd.

Forrás: Családbarát Nő-Köz-Pont Kalocsán / Facebook

A karrierpont azokra is gondolt, akik egyáltalán nem, vagy csak nehézségek árán tudnák elhelyezni kisgyermekeiket az időre, amíg nyelvet tanulnak, vagy jógáznak, azaz élnek a karrierpont nyújtotta ingyenes lehetőség valamelyikével.

A foglalkozásokkal egy időben ugyanis két képzett óvónő fejlesztő gyermekfoglalkozásokat fog tartani.

Tervben van továbbá egy általános gyermekfelügyeleti nap is, de erről még nem hirdettek ki konkrétumokat.

Az alábbi felhívás viszont már a karrierpont oldaláról származik:

Aztán a nyitónap kapcsán is szolgáltak már aktuális érdekességgel. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK