2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Színes programok a kalocsai Országos Könyvtári Napokon

Színes programok a kalocsai Országos Könyvtári Napokon
2021. 10. 17., 13:55

Országszerte már tizenhatodik alkalommal került megrendezésre - idén október 4. és 10. között-, a könyvtáros szakma legátfogóbb, legtöbb intézményt és résztvevőt megmozgató programsorozata az Országos Könyvtári Napok. Idén is, mint minden évben számos eseménnyel és programmal csatlakozott a megmozduláshoz a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár.

A könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozatok a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte.

Az Országos Könyvtári Napok alatt mindig azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban.

Október 4-től mindennap online kvízt tettünk közzé a Facebook oldalunkon. Érdemes volt figyelni és játszani, hiszen a játék végén értékes nyeremények kerültek kisorsolásra.

Hagyomány már, hogy a hétfői napon úgynevezett Villámcsődületet tartunk valamelyik oktatási intézményben. Ilyenkor a Gyermekkönyvtár kivonul az általános iskolákba könyvekkel, fejtörőkkel ezzel is felhívva a figyelmet a hét programjaira. Így volt ez most is: idén a Belvárosi Iskolába látogattunk el.

Október 4-én, délután Karanténszerelem címmel jelentkezett a könyvtár Olvasóklubja. Ennek a rendezvénynek a Kölcsönzőterem adott otthont, oda vártuk az érdeklődőket. Az elmúlt időszak nagyon sok tekintetben negatív hatással volt életünkre, azonban ez az időszak kedvezett a különböző kiadványok, könyvek megjelenésének. Nagyon sok írót, költőt ihletett meg ez az időszak és igyekeztünk ezekből az írásokból szemezgetni erre az alkalomra.

Következő rendezvényünk, október 6-án, szerdán került megrendezésre. Az orosz nyelvi társalgónk filmvetítése, melyben Nyikita Mihalkov 12 című, Oscar díjra jelölt filmjét láthattuk az intézmény Kamaratermében. A belépés természetesen ingyenes volt, mint minden programunkra.

Október 7-e és 8-a és 9-e délelőttjén is a Gyermekkönyvtáré volt a főszerep. Csütörtök és péntek 10 órától gyermekkönyvtári foglalkozás, közös játék várta a gyerekeket.

Október 9-én, szombaton Mesedélelőttöt tartottunk a Gyerekkönyvtárban. A királyfi és a sárkány című mese kapcsán játszhattak, kézműveskedhettek a gyerekek.


Délután pedig egy könyvbemutatót tartottunk. Kalocsa város életében, 2002-es megszűnéséig meghatározó szerepet töltött be az Építőgépgyártó Vállalat (ÉPGÉP), másnéven a Vibro.

A Volt Egyszer Kalocsán Egy Vibro című könyvet Dr. Czibulka Zoltán írta meg. A gyár történetét felidéző, gazdagon illusztrált kötetnek tartottunk ünnepélyes bemutatót a Kamarateremben.


Az utolsó napot pedig, – mint mindig - idén is a könyves vasárnappal zártuk. Október 10-én, 15 órától a Kamarateremben mutattuk be Papp Róbert régen várt könyvét, ami a Kalocsa Könnyűzenei Élete címet kapta. A hatvan kalocsai együttest felvonultató kötet igazi hiánypótló munka, melyre régóta vártunk. De azt hiszem megérte!

 

                                                               Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés