2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Wass Albert vers és prózamondó verseny hetedszer

Illés György Cinó  |  2019. 04. 16., 10:46

A Kalocsai Wass Albert Baráti Kör szervezésében, április 12-én, pénteken délután ötórai kezdettel, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár színháztermében immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Wass Albert városi és térségi vers- és prózamondó verseny, amelyen – idősb és ifjabb Papp Róbert gitárjátékkal kísért énekének meghallgatása után – három korcsoportban mérték össze tudásukat a versenyzők, kalocsai pedagógusok és művészek alkotta zsűri előtt.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, teltházas rendezvényen a nevezőket három korcsoportba sorolta a szervező bizottság, az előadási sorrendet pedig sorszám húzásával állapították meg.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Fotó: Illés György Cinó

A rendezvény kezdetén a versenyzők a hallgatósággal közösen, Vesztergám Miklós tárogatóművész zenei kíséretével énekelték el a Himnuszt. Kalocsa Város Önkormányzata Kulturális és Oktatási Bizottságának elnöke, Bolvári Ferdinánd megnyitó beszédének elhangzása után a Tábortűz Gitár Kommandó zenei formáció két tagja – Papp Róbert és ifj. Papp Róbert – Wass Albert megzenésített verseiből összeállított, zenei blokkjukat adták elő, majd elkezdődött a verseny.

Az író-költő életművéből válogatott versek és prózarészletek kitűnő interpretálását a nagyszámú közönség kitörő tapssal fogadta.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Fotó: Illés György Cinó

A Ruppáner János magyar-történelem szakos tanár vezette, Mácsai Annamária drámapedagógus, Papp Róbert tanár és költő, valamint Kovács Norbert szobrász-művész alkotta, négytagú zsűri alapos értékelés után kihirdette az eredményeket, és a helyezetteknek az elismerést jelentő oklevelek mellé értékes jutalmakat adott át.

Wesztergám Miklós a kategóriák első helyezettjeit legújabb könyvének névre szóló, dedikált példányával ajándékozta meg. A többi résztvevő és felkészítő tanáraik sem távoztak üres kézzel, hiszen a részvételért és a felkészítő munkáért is járt elismerő oklevél, a Wass Albert totó legeredményesebb kitöltői pedig a zsűri elnökének külön könyvjutalmában részesültek.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Fotó: Illés György Cinó

A versenyszámok közti szünetben a szervezők, támogatók jóvoltából, üdítőitallal, sós és édes süteményekkel vendégelték meg a jelenlévőket.
A sikeres, jó hangulatú rendezvény záró akkordjaként a résztvevők Vesztergám Miklós tárogatókíséretével énekelték el a Székely Himnuszt.

EREDMÉNYEK

Általános iskola alsó tagozat

I.       Romsics Roberta
         Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
II.      Kovács Lujza
         Fényi Gyula Általános Iskola-Belvárosi Általános Iskolája
III.     Hangyási Hunor
         Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Fotó: Wass Albert Baráti Kör

Általános Iskola felső tagozat
I.       Szabó Áron Timóteus
         KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium
II.      Szakállas Hanna
         Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
III.     Horvai Sarolt
         Fényi Gyula Általános Iskola-Belvárosi Általános Iskola

Közép Iskola:

I.       Szabó Tirza Rebeka
         KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium
II.      Horváth Rebeka
         KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium
III.     Morvai Luca
         Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022-11-23 07:49:00
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK