2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gubbantós Népművészeti Fesztivál Uszódon – Már pénteken Kolompossal, Vásáry Andréval, Bódi Csabival, és Honey Beasttel hangolnak

Helyszín: Uszód, több helyszínen
Dátum: 2019. augusztus 09., péntek 14:30
Gubbantós Népművészeti Fesztivál Uszódon – Már pénteken Kolompossal, Vásáry Andréval, Bódi Csabival, és Honey Beasttel hangolnak

Uszód nagy hagyományokra visszatekintő népművészeti seregszemléjén szombat este tíz felé ezúttal is szakmai zsűri értékeli majd a néptánccsoportok produkcióit, amelyeket este hattól láthat a közönség. A műsorszámok közti szünetben, körülbelül hét órakor adják majd át a település kitüntetéseit. Előző délután változatos programokkal lehet ráhangolódni a szombati főnapra. Vasárnap délelőtt tíz órakor a Boldizsár Emlékház fedett színjében tartandó szentmise zárja a háromnapos rendezvény programját.

A gyerekek már pénteken délután fél háromtól remekül szórakozhatnak a kapcsolódó programként megtartott játszóházban, négytől pedig a felnőttek ügyességi versenyével az idősebb korosztálynak is megkezdődik az uszódi fesztivál.

Délután ötkor a Kolompos Együttes gyermekműsora nyitja meg a koncertek sorát, amelyet a televíziós tehetségkutatón országos ismertséget szerzett férfi szoprán, Vásáry André folytat világhírű slágerekkel. A Nemzetiségi Roma Önkormányzat finanszírozásában Bódi Csabi fellépése folytatja a sort, majd fő műsoridőben a Honey Beast zenekar koncertjén szórakozhat a fesztiválozó közönség, hogy végül az utcabálban mulasson késő éjszakáig, ahol a Zsombori Band húzza majd a talpalávalót.

Forrás: Honeybeast / Gubbantós népművészeti fesztivál - Facebook

Szombaton már kora reggel, hat órakor, mégpedig horgászversennyel indul a program a Duna-parton.
A szakmai programok sorát a népművészeti kirakodóvásár nyitja meg délelőtt tízkor, majd délután egykor közös ebéd várja a résztvevőket a Hősök terén. A menü: babgulyás.
Fél kettőtől népművészeti bemutatók és foglalkozások színesítik a programot, kettőtől négyig pedig egészségügyi szűrővizsgálatokra lehet jelentkezni a Hősök terén.

Az Alkotótábor képeiből fél háromkor nyílik kiállítás a Kapu Galériában, négytől hatig pedig a Benedek Péter Emlékház valamint a Boldizsár Emlékház állandó kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Hat órakor kezdődnek a néptáncegyüttesek bemutatói, amelyekhez központi zenekarként a Kóborzengő közreműködik.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei