2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rendőr ruhába bújt házaló bűnöző és társai buktak le Uszódon – Polgárőr értesítette a rendőrséget

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 03., 09:19

Magukat házaló kereskedőnek kiadó, vélhetően nem tisztességes szándékkal becsöngető, utazó bűnöző csoport tagjai buktak le Uszódon február 1-jén, pénteken. A csoport egyik tagja rendőr egyenruhát viselt, társaival valótlan információval akartak bejutni a község egyik legszebben kivitelezett családi házába. Az ingatlan fiatalabb tulajdonosai nem voltak otthon, de a velük élő, otthon egyedül tartózkodó idősebb családtag gyanút fogott, a szomszédok és az egyik helyi polgárőr segítségét kérte telefonon. Információnk szerint a rendőrséget a polgárőr értesítette, a valódi rendőrök a bejelentést követően hamar, szinte azon melegében elfogták a vélhetően rossz szándékkal érkező álrendőrt és a társaság többi tagját.

Az estről Bedi Gyula, Uszód község egyik közösségi felületén tájékoztatta a lakosságot. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy néhány hónappal ezelőtt a rendőrség éppen a környéken számolt fel egy hasonló trükkel házaló, bűnözőkből álló csoportot.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ahogy a polgármester írja:

„Mindig van utánpótlás csalókból és korosztálytól függetlenül áldozatokból egyaránt.
Többször adtunk már hírt a különböző „trükkös” módszerekkel elkövetett csalásokról, lopásokról.
Még mindig aktuális a házalások során elkövetett csalás, lopás. Úgy tűnik, a trükkök, legendák, módszerek időről-időre változnak, megújulnak, kicserélődnek, a velük szemben történő védekezés azonban változatlan.
Legyenek óvatosak és egészségesen bizalmatlanok!
Kérjük, fogadja meg tanácsainkat, hogy sem Önök, sem hozzátartozóik ne váljanak bűncselekmény áldozatává:
- A kaput, a lakás ajtaját, az olyan nyílászárókat, amelyeken keresztül észrevétlenül be lehet jutni a lakásba, akkor is tartsák zárva, ha otthon tartózkodnak!
- Javasoljuk, hogy amíg egyedül vannak otthon, addig ne engedjenek be idegeneket, bármire hivatkozzanak is, bármilyen csábítóan jó üzletet kínálnak is, amíg valakit segítségül nem hívtak azok közül, akiket ismernek és megbízhatóak (felnőtt családtagok, rokonok, szomszéd, polgárőr), a Rendőrség 112 számon ingyenesen hívható!
Idősebb hozzátartozóik részére nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat:
Ne engedjenek be idegeneket az udvarra, lakásba, bármilyen ürüggyel jelentkeznek, bármilyen kedvező lehetőséget kínálnak, és ne adjanak át pénzt idegeneknek, bármire hivatkoznak is!
Hívjanak segítséget, értesítsék a Rendőrséget! (112)

NAGYON FONTOS, HOGY GYANÚS EMBEREK, CSOPORTOK FELBUKKANÁSA ESETÉN ÍRJUK FEL AZ ÉRINTETTEK GÉPKOCSIJÁNAK RENDSZÁMÁT, A JÁRMŰVÜK SZÍNÉT, ESETLEG TÍPUSÁT. NAGY SEGÍTSÉG AZ ÉRINTETT SZEMÉLYRŐL, SZEMÉLYEKRŐL A PONTOS SZEMÉLYLEÍRÁS. EZEK A KÉSŐBBI RENDŐRI INTÉZKEDÉS SORÁN NAGY SEGÍTSÉGET JELENTENEK.

Tartsuk távol az utazó bűnözőket azzal is, hogy megjelenésük esetén értesítsük a rendőrséget, polgárőröket vagy a polgármesteri hivatalt.
Uszód Község Önkormányzata senkinek nem ad ki engedélyt házalással történő árusításra, ügynöki munkára!” – áll Bedi Gyula, Uszód község polgármestere közösségi oldalon tett bejegyzésében.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bűnmegelőzési szempontból is értékes bejegyzés óta, ami az eset napján történt, a rendőrség semmilyen információt nem közölt a vélhetően rossz szándékkal érkező csoport feltartóztatásáról, vagy elfogásával kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés