2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Széles zenei ízlésvilágot szolgál ki Uszód nyári nagyrendezvénye – Alternatív rockos, mulatós és hagyományőrző Gubbantós Fesztivál elé nézünk

Helyszín:
Dátum: 2018. augusztus 10., péntek 16:00
Széles zenei ízlésvilágot szolgál ki Uszód nyári nagyrendezvénye – Alternatív rockos, mulatós és hagyományőrző Gubbantós Fesztivál elé nézünk

A „Gubbantós Népművészeti Fesztivál és Kísérő Rendezvényei” talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Uszód leginkább várt nyári nagyrendezvénye, amikor egy egész hétvégén át szól a zene és generációk mulatnak együtt. Az idei kínálatot látva ez minden bizonnyal most is így lesz, hiszen az augusztus 10-től 12-ig tartó fesztiválon szinte minden zenei- és kulturális ízlésű vendéget kiszolgálnak.

Ahogyan azt a rendezvény rendszeres látogatói az évek során megszokhattál, a falu szoknyareppentős táncáról elnevezett esemény nyitónapját mindig az eklektika hatja át, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki találjon magának valót a felhozatalban.

Ennek szellemében a pénteki napot nyitó aszfaltrajzversenyt és a felnőtt vetélkedőket már öt órakor a Palinta Társulat interaktív gyermekkoncertje követi, majd Szeredy Krisztina és Benkóczy Zoltán művészek operettműsora kezdődik hat órakor, akik hétkor Kis Grófonak adják a színpadot, a „bulizási” pedig az Anna and The Barbies együttes koncertjével folytatódik este kilenctől, élén az extrém külsejéről, őrült színpadi showjáról, és hatalmas hangjáról híres Pásztor Annával.

Forrás: Kopasz Sándor - Gubbantós Népművészeti Találkozó, 2016

A szombat – ahogyan mindig – ismét a színtiszta hagyományőrzés jegyében fog eltelni, amelyből talán a hajnali dunai horgászverseny az egyetlen kakukktojás. Tíztől a Hősök terén nyílik a népművészeti kirakodóvásár, ugyanitt ebéd után foglalkozások és kézműves tevékenységek várják az érdeklődőket, fél háromkor pedig nyílik az idei alkotótábor terméséből összeállított kiállítás a falu Kapu Galériájában.

A Gubbantós Páros Néptáncverseny, illetve a vendégcsoportok fellépése este hatkor kezdődik, amelynek központi zenekara a Kóborzengő lesz, a napot pedig az Uszódért sokat tett lokálpatrióták kitüntetése fogja zárni hét órától.

A délután folyamán egyébként kettőtől négyig ingyenes egészségügyi szűréseket, vizsgálatokat és tanácsadást tartanak a Hősök terén, négytől hatig pedig a Benedek Péter és a Boldizsár Emlékházak állandó tárlatait ajánlják a fesztiválra látogatók figyelmébe.

Az események másnap délelőtt tíz órakor – szintén a hagyományok jegyében – ökumenikus istentisztelettel zárulnak a Boldizsár Emlékháznál.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei