2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Uszódi Gubbantós – A Honeybeasttel már pénteken csúcsra pörgött...

Illés György Cinó  |  2019. 08. 12., 20:34

A szombati, színvonalas szakmai programok előtt pénteken a könnyűzene országos sztárjai alapozták meg a rendezvény hangulatát. A televíziós tehetségkutatón ismertséget szerzett férfi szoprán, Vásáry André, a roma lakodalmas műfaj éllovasa, Bódi Csabi, valamint az utóbbi évek feltörekvő, tehetséges csapata, a Honeybeast állt színpadra a Gubbantós első napján, nagy tömeget vonzva, és este kilenc felé be is állítva a rendezvény minden idők eddigi nézőcsúcsát.

A programok már kora délután elkezdődtek, amikor a gyermekeket kézműves- illetve játszósarok várta, a felnőttek pedig sorversenyen mérhették össze erőiket. A közönség nagyobb számban mégis a zenei produkciókra kezdett összegyülekezni.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: KALOhírek

Délután hat órakor kezdődött Vásáry André koncertje. A különleges hangi adottságokkal rendelkező énekes musical-betétekkel, filmzenékkel szórakoztatta a nagyérdemű közönséget, amely ütemes tapssal jutalmazta a közismert dallamok előadását. Közben folyamatosan érkeztek a nézők, apránként megtöltve a nézőtér ülőhelyeit, majd egyre inkább betöltve a közönségnek árnyékot adó nagy rendezvénysátor és a fedett színpad közti állóhelyeket is.

Vásáry André egy dalát videóra is vettük:

A következő fellépő a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és finanszírozásában színpadra lépett Bódi Csabi koncertje volt, aki a jól ismert slágerein kívül a közönség megénekeltetésével és egy rögtönzött táncversennyel is fokozta a hangulatot. A közönségből jelentkező három táncosnő szállt versenybe a közönségtaps által kiválasztandó győztesnek fölajánlott, újgenerációs mobiltelefonért, amelyet végül a készülékről készült fénykép formájában mindhárman átvehettek.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: KALOhírek

Azt, hogy az önkéntes táncosok a puszta dicsőségért „tekertek” – Bódi Csabi szóhasználatát átvéve –, vagy komolyan gondolták, hogy egy okostelefont kapnak majd, ha nyernek, azt nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy egyikük úgy beleadott apait-anyait a nagy „tekerésbe”, hogy egy kisebb balesetet is szenvedett – konkrétan hanyatt esett égnek álló lábakkal, de azzal mit sem törődve folytatta táncát, miközben a közönség soraiban többen a versenyen kívül is táncra perdültek.
Nézzék meg saját szemükkel ezen a videón:

Az este fő fellépője a platina- és háromszoros aranylemezes Honeybeast együttes volt. A HoneyBeast magyar együttes, mely elektronikus fűszerezésű, rock-központú muzsikát játszik, s amely e néven 2011-től működik, bár történetüket 2005-ig vezeti vissza, igaz a zenekar tagsága és neve is változott időközben. A zenekar első komoly sikereit 2010-ben érte el, 2014-ben pedig az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként országos ismertséget szereztek.

Ennek megfelelően hatalmas érdeklődés kísérte föllépésüket, a közönség soraiban a környező településekről és Kalocsáról is sokan érkeztek, hogy meghallgassák az egyéni hangzású, progresszív zenei csemegét.

A Honeybeast a kiírt programnak megfelelően percre pontosan kilenc órakor kezdte koncertjét.
Ekkorra

A NÉZŐTÉR DUGIG MEGTELT EMBEREKKEL, EZZEL BEÁLLÍTVA MINDEN IDŐK EDDIGI LEGNAGYOBB NÉZŐSZÁMÁT A GUBBANTÓS FOLKLÓR FESZTIVÁLON.

Kukkantsanak bele ezzel a videóval, milyen volt a hangulat:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei