2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ez történt csütörtökön a Városházán!

Illés György Cinó  |  2015. 11. 13., 17:11

A tegnapi testületi ülés három tervezett, egy sürgősségi napirendje mellett több napirend előtti és több egyebek tárgykörben előadott fölszólalást is ügyrendbe vettek a kalocsai önkormányzat képviselői.

Az egyebek közt szólalt föl dr. Filvig Géza, és a Vagyonhasznosítási Kft. kommunikációs szerződéséről, valamint egy képviselőtársának a szerződött vállalkozás általi visszafoglalkoztatásáról kérdezett. Válaszul a Filvig által nem nevesített dr. Angeli Gabriella a Filvig nevéhez fűződő, pontosabban az ügyvédi irodájával az előző ciklusban kötött szerzősédeket firtatta. Ez a napirend érdekes, kissé személyeskedő vitához vezetett, amely újból fölvetette a képviselők SZMSZ-szel kapcsolatos, napirend előtt épp Filvig által is javasolt továbbképzésének szükségességét.
Erről egyébként már írtunk, amikor közöltük a képviselő hozzánk eljuttatott sajtóközleményét.

Szó volt a város 200 milliós hitelkerete kezelésére kiírt pályázatok elbírálásáról – nyert az OTP.
Véleményezték a Liszt Ferenc AMI igazgatóhelyettesi pozíciójának betöltésére irányuló pályázatok közül az egy szem beérkezettet.
Újra szó volt a sportbizottság költségvetésének kérdéseiről, és sürgősségi napirend keretében költségvetési forrásokat csoportosítottak át a Kalocsa Kulturális Központhoz.
A történteket földolgozó tudósításokkal hamarosan jelentkezünk!

Az egyebek között Török Ferenc a testületi ülések televíziós közvetítésinek érdekében szólalt föl, napirend előtt az előző önkormányzat érdekes szerződései után érdeklődött.
Bolvári Ferdinánd egy, az általa elnökölt bizottság közelgő jótékonysági rendezvényét népszerűsítette.
Nem maradhatott el a polgármesteri bejelentések sora sem az ülés végén, benne például atomerőművi pénzekről is szó volt, amelyekkel kalocsai médiumok jutnak pénzügyi támogatáshoz.

Keressék részletes tudósításainkat!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK