2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Három sportparkra pályázik Kalocsa – Nagy a verseny az önkormányzatok közt

Illés György Cinó  |  2016. 09. 02., 18:13

Augusztus 15-én járt le a pályázat, amelyen a szabadidős sport előmozdítására sportparkokra, futópályákra lehetett pályázni augusztus 15-éig. Kalocsa három parkra pályázott, a futópálya létesítésére vonatkozó korábbi elképzelésekről a magas bekerülési költségek és önrészarány miatt letettünk.

A kalocsai önkormányzat még a nyári szünet előtti utolsó ülésén hozott elvi döntést arról, hogy részt vesz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban, amelyre augusztus idusáig lehetett jelentkezni. Akkor még nem volt kiforrott pályázati anyag, mivel a kiírás egyes részletei – például a több tízmilliós bekerülési költségű futópályák önrészigénye – még nem voltak ismertek.

A kalocsai önkormányzat néhány nappal a határidő előtt postára adta pályázati anyagait, amely három sportpark létesítését célozza. Információink szerint az egyik a Vidats utca mentén található játszótéren, egy másik a Bem Apó utca végén található téren kerülne kialakításra kedvező elbírálás esetén, a harmadik pedig a Széchenyi lakótelepen, a mára eléggé leromlott állagú, és kihasználatlan KRESZ-parkban kapna helyet.

Úgy tudjuk, az utóbbi helyszíne terveztek volna egy szintetikus sportaljzat borítású futópályát is, azonban amikor ismertté vált az egyébként is nagyon költséges részberuházásra vonatkozó, magas önrészigény, akkor erről az elképzelésről letett a város. A sportparkokban biztonságos sportaljzat kerül kialakításra a pályázati kiírásban rögzített módon és paraméterekkel, amelyen a Kubikus-parkban találhatóakhoz hasonló sporteszközöket helyeznek majd el. A pályázat feltétele az is, hogy a létesülő parkokat rendeltetésszerűen bárki ellenszolgáltatás nélkül használhassa.

A pályázat iránt az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási volt az érdeklődés. A pályázat kiírójának augusztus 24-ei tájékoztatása szerint A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program első ütemére vonatkozó kérelmek benyújtási határidejéig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet. A beérkezett kérelmek feldolgozása folyamatban van, az előkészítő bizottság ezt követően ülhet össze. A kérelmek elbírálásának menetrendjéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés