2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Húsz évre ingyenes használat a Tenisz Egyesületnek – Nyári szünet előtti utolsó ülését tartja a képviselő-testület

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 09., 15:58

A napirend szerint nem tartogat sok meglepetést a városi képviselő-testület július 11-i, csütörtöki, nyári tanácskozási szünet előtti utolsó ülése. Kivéve, ha városatyák nem dobnak be valami olyan témát, ami vitát vált ki, ebből adódóan máris a közérdeklődés homlokterébe kerülhet. Ettől eltekintve ismét a város jövő évi költségvetését terhelő kötelezettséget vállal a már csak október közepéig működő képviselő-testület.

Amint az várható volt, csütörtökön döntés születik a Kunszt József utcai Óvoda foglalkoztató épületrésze beázásának megszüntetéséről. Szinte biztos, hogy az őszi zökkenőmentes tanévkezdés érdekében a lapostető szigeteléséhez fedezetet biztosítanak.

A Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 800 millió forint értékű, Iparterület fejlesztés az Ipari Parkban című projekt indítása, a közbeszerzési eljárás megkezdése az elhúzódó adminisztratív kötelezettségek miatt okoz problémát.  Előre látható volt, mint más beruházások esetében, az építőipari árakban és bérekben bekövetkezett emelkedés miatt ez esetben is lehetetlen tartani az eredeti beruházási összeget.  Így azt kérik a képviselőktől, hogy a polgármestert 120 millió forint többlet pályázati forrás igénylésére hatalmazza fel, illetve a város a mondott okok miatt 31 millió forintot biztosítson a beruházás megvalósításához, a jövő évi költségvetés terhére.

Ez már nem az első eset, hogy az őszi önkormányzati választásokig, várhatóan október közepéig működő képviselő-testület olyan kötelezettséget vállal, amely már a következő grémium ciklusába esik, annak ez esetben a 2020. évi pénzügyi mozgásterét érinti, illetve korlátozza.


Forrás: KALOhírek

Természetesen mindez nem lehet akadálya a fejlesztéseknek, de annyi bizonyos, amikor a következő, nagy valószínűséggel a jelenlegi képviselőknek csak egy részéből álló testület majd számba veszi a pénzügyi lehetőségeit, szűkülő mozgástérrel kell, hogy szembenézzen.

Az önkormányzat az extrém sportok kedvelőinek próbál jobb feltételeket biztosítani azzal, hogy indul a Megyei Önkormányzat TOP, úgynevezett  „Skatepark” fejlesztési pályázatán. A gördeszkások, az agresszív görkorcsolyások, a bmx biciklisek, rolleresek és a triálosok (Hivatalos nevén egy Spanyolországból és Franciaországból eredő kerékpáros sport) juthatnak majd így jobb edzési és versenyfeltételekhez. Mint emlékezetes, a gördeszkások rendszeresen erre használták a Járási Hivatal főbejáratának lépcsőjét és a Tűzoltósággal szembeni nagy parkolót.

Amennyiben az önkormányzat pályázatot nyújt be, és a TOP-os pályázatok esetében szinte száz százalékos biztonsággal nyer, a fejlesztés a városi sporttelepen valósulhat meg közel 11,5 millió forint beruházási értékben.

Az önkormányzatnak a korábbi vállalásához képest nem kerül több pénzébe, így - a támogatási szerződés változatlanul hagyása mellett - minden bizonnyal hozzá járul majd, hogy a Méhecskék Sport Egyesület palánkot építsen, élőfüves pályát alakítson ki, valamint a pályával szomszédos házak miatt is labdafogó hálót szereltessen fel az általa használt volt Hunyadi pályán

A legutóbbi testületi ülésen levették napirendről a Kalocsa tenisz Egyesület kérését, amely szerint egyebek mellett 30 évre kérte ingyenes használatra az általa használt területet. A jelenlegi előterjesztés a 30 évet 20 évre csökkentené, ám a közműszolgáltatások nagyobb részét, más egyesületekhez hasonlóan, ingyenesen biztosítanák az egyesületnek.

A képviselő-testüket kérelemre tárgyal még arról, hogy a Vízimadár Park épülete emeleti szintjének megközelítésére külső vaslépcső építését engedélyezi-e.

Arról is döntenek, hogy a Kalocsai Értéktár Bizottsági tagságáról lemondott Hajdú István helyére az előterjesztő polgármester javaslatára Török Ferenc képviselő kerüljön.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK