2023. 01. 27. péntek
Angelika
: 389 Ft   : 357 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Indul a 2022. évi Startmunka mintaprogram - Ötször nyolcmillió forint támogatási előleget kap a Vagyonhasznosító

Indul a 2022. évi Startmunka mintaprogram - Ötször nyolcmillió forint támogatási előleget kap a Vagyonhasznosító
Illés György Cinó  |  2022. 02. 10., 07:15

Sürgősségi napirendként került a képviselő-testület asztalára a Kalocsai Vagyonhasznosítási é Könyvvezető Kft. kérelme, amelyet azzal indokoltak, hogy a téli időjárás miatt az épület-fenntartási költségek növekedése nyomán, valamint a minimálbéremelés hatására megnövekedett kiadásokra a tavaly megállapított önkormányzati támogatási előleg arányos része nem nyújt kellő fedezetet. A 2022. évi keret terhére a többletkiadások fedezetéül kért támogatási előlegről a legutóbbi, január 27-ei ülésén döntött a képviselő-testület. Ugyanakkor tárgyalták a Kft. közmunkatervét, amelyet márciustól 33 fővel indít a cég.

A költségvetés elfogadásának határideje február 15., és annak keretében állapítják meg az önkormányzati tulajdonú társaságok ez évi támogatását. Annak elfogadásáig a tavalyi évben érvényes támogatás időarányos részre jogosultak a város cégei. Ám a téli időszakban az épület-fenntartási költségekben az időarányosnál magasabb kiadások jelentkeznek, magas rezsiszámlákat kell fizetnie a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-nek, ugyanis nem általány díjat fizetnek, hanem az adott havi fogyasztás után kapják a számlát, ami január, február és március hónapokban többszöröse a nyári hónapokénak – derült ki dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjéből.

Az időszaki többletköltségek fedezetére kért a Kft. havi nyolcmillió forint többletfinanszírozást, illetve finanszírozási előleget, amely a cég 2022. évi támogatásában elszámolásra kerül.

A javaslattal kapcsolatban kérdés a képviselők részéről nem merült föl, így nem bontakozott ki vita sem.
A jelenlévő tíz képviselő egyhangú szavazatával döntött a testület arról, hogy a 2022. évi feladatellátáshoz

A KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS ÖNYVVEZETŐ KFT. TAVALYI ÉVRE MEGÍTÉLT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁNAK IDŐARÁSNYOS RÉSZE KIEGÉSZÍTÉSEKÉPPEN JANUÁRTÓL MÁJUS HÓNAPIG –TEHÁT ÖT HÓNAPRA – NYOLCMILLIÓ FORINT TÖBBLETFINANSZYROZÁSBAN RÉSZESSÜL.

Startolhat a járási Startmunka közfoglalkoztatási mintaprogram

A Belügyminisztérium által meghirdetett közfoglalkoztatási program keretében mind az önkormányzat, mind a Vagyonhasznosítási Kft. minden évben pályázik.
A Vagyonhasznosítási Kft. 2022. márciusától 2023. február 28-áig 33 fővel kíván részt venni a programban, ehhez kérte most az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását, ami hozzávetőleg négymillió forintos sajáterő-igénnyel is jár, és amelyről szintén a legutóbbi, január 27-ei képviselőtestületi ülésen döntött a városi grémium.


Sajnos még ma is vannak, akik nem találnak megfelelő munkát a versenyszférában – számukra ad lehetőséget a jövedelemszerzéshez ez a program –, így most is van igény erre a fajta foglalkoztatásra. Ám ez az igény jelentősen csökkent: a program indulásakor több százan jelentkeztek közmunkásnak, akik közül jelentős számban el tudtak később helyezkedni a szabad munkaerőpiacon – mondta Filvig Géza polgármester a napirendi pont előterjesztőjeként elhangzott bevezetőjében.

A továbbiakban a képviselő-testület jelenlévő tíz tagja kérdések és érdemi hozzászólások mellőzésével, egyhangúlag elfogadta a javaslatot, amely szerint

az önkormányzat

  • egyetért azzal, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. a 2022.évi járási Startmunka mintaprogramon alapuló közfoglalkoztatási programban részt vegyen,
  • a helyi sajátosság program keretében 33 főt alkalmazzon, és
  • e célra a Kft. kezelésében maradjanak a korábbi, hasonló programok keretében beszerzett eszközök.
  • a pályázat benyújtásához szükséges kötelező önerő 702.494 forint
  • a járulékos költségek finanszírozására saját önerő 3.350.506 forint
  • a költségek a társaság 2022. évi költségvetésében tervezett, arányosított módon kerül biztosításra.


Egyúttal felhatalmazták a polgármestert és az ügyvezetőt a fentiek lebonyolítására.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 22., 17:22
Ingatlanvásárlási és albérleti szerződések megkötése előtt a tulajdonilap-másolat kikérésével több információt is megtudhatunk az adott ingatlanról. Például azt, hogy valóban az eladó/bérlő az ingatlan tulajdonosa, vagy hogy a lakás mérete akkora-e, mint amennyit feltüntettek a hirdetésben. Megtudhatjuk azt is, hogy az adásvételt korlátozza-e valamilyen jog vagy teher.
2023-01-25 14:58:14
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 01. 26., 11:32
A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két kiskörösi férfival szemben. Az elkövetők 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt. Még >>>
2023. 01. 26., 11:05
A vizet ihatjuk hidegen, szobahőmérsékleten, citrommal, piros bogyós gyümölcsökkel, és még sok más módon. De tudtad, hogy az sem mindegy, mikor iszol? Még >>>
2023. 01. 26., 09:00
Országosan utoljára 1915-ben volt annyira csapadékos a január, mint az idei, Budapesten pedig csak 1886-ban esett több csapadék a mostaninál az év első hónapjában – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 01. 25., 15:29
2022 novemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 563 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 387 800 forint volt. Még >>>
2023. 01. 25., 09:08
Baján, a távolsági buszmegállóban verekedtek össze a fiatalok, rendőröket kellett rájuk hívni. Még >>>
2023. 01. 25., 07:14
Az éjszaka folyamán három lépcsőben erősödött a nemzeti valutánk 388,6 forintos eurónkénti árfolyamra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK