2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa díszpolgára lett Semjén Zsolt – Korszakalkotó fejlesztések indultak képviselősége idején

2014. 03. 14., 19:49

„Mindig teljes vállszélességgel kiállt a térségéért, és igazi lokálpatrióta érzülettel képviselte Kalocsa érdekeit” – többek közt ezért kapta meg pénteken délelőtt dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a térség országgyűlési képviselője a kalocsai képviselő-testülettől a díszpolgári címet.

A város díszpolgári címével kitüntetett Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, a térség országgyűlési képviselője az elismerést a kalocsai városháza dísztermében kapta meg pénteken délelőtt egy ünnepi testületi ülés keretében, melyen a város elöljárói is részt vettek.

Török Ferenc polgármester nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel újdonsült díszpolgárunk méltatásában

Semjén Zsolt az elmúlt nyolc esztendőben országgyűlési képviselőként Kalocsa érdekében végzett felelősségteljes, hathatós munkájával olyan kimagasló eredményeket ért el, melyek hosszú távon meghatározzák városunk mindennapi életét, jövőjét – mondta méltatásában Török Ferenc polgármester, aki hangsúlyozta: Kalocsa új díszpolgára az 51-es út rekonstrukciója, a kalocsai Szent Kereszt Kórház megmentése, a gyermekosztály újranyitása, az egyházi ingatlanok felújítása és a Kalocsa Szíve program életre hívásában is óriási segítséget nyújtott.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek

Török Ferenc kiemelte a miniszterelnök kereszténydemokrata helyettesének felelősségteljes munkáját az ország felemelkedése érdekében, és elmondta, hogy Semjén Zsolt kivívta a kalocsaiak elismerését, szeretetét.

– Mindig teljes vállszélességgel kiállt a térségéért, igazi lokálpatrióta érzülettel képviselte érdekeinket, ám a város új díszpolgára nemcsak a választókörzetéért vállalt felelősséget, hanem minden határon túli magyarért is, sokat tett azért, hogy most a „közjog által is egyesülhet a magyar nemzet” – hangzott el a polgármesteri laudációban.

Ezt követően Török Ferenc polgármester átadta a díszpolgári címmel járó díszoklevelet, a kitűző jelvényt, az emlékgyűrűt és a vállszalagot. Majd Semjén Zsolt szólt a megjelentekhez.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek

A meghatódottság szavaival mondott köszönetet Kalocsa országgyűlési képviselője

– Nem szoktam meghatódni, de az az igazság, hogy most nagyon meg vagyok. És amit most mondhatok, az voltaképpen egyetlen szó, a köszönet szava – mondta a díszpolgárrá avatott Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes a köszönetet követően visszaemlékezett arra, amikor 2006-ban váratlanul képviselőjelöltként elindult, szeretettel fogadták a választókerület minden településén. Felidézte a kórház megmentését, ahol sikerült megtartani a szülészetet. Örömtelinek nevezte, hogy a Kalocsa Szíve Programban induló felújítások után az érseki székhely ismét régi fényében ragyoghat majd.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek

A miniszterelnök-helyettes elismerően nyilatkozott a Kalocsa Szíve projekt ötletgazdáiról

Az ünnepi közgyűlés utáni sajtótájékoztatón dr. Semjén Zsolt elismerően szólt a város fejlesztésén dolgozó helyi csapat lelkes, kreatív, odaadó munkájáról, ami nélkül nem lehetne sikerre vinni egy olyan átfogó, korszakalkotó projektet, mint a kiemelt kormánytámogatást élvező Kalocsa Szíve program. Név szerint is megemlítette Borbély Gábort, akit mint fogalmazott, a kitűzött célok mentén lehetetlent nem ismerő elköteleződés fűt, valamint méltatta a mellette dolgozó projektcsapat fáradhatatlan tevékenységét is, amit a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Marton Balázs irányít.

Előzmények 

Kalocsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2012 elején fogadta el a Haynald Városfejlesztési Stratégiát, mely hat fő terület megjelölésével – gazdaságfejlesztés és innováció, infrastruktúrafejlesztés, intézmények fejlesztése, humánerőforrás-fejlesztés, zöldgazdaság-fejlesztés, turizmusfejlesztés – szabott új fejlesztéspolitikai irányt a városnak.
Ezen irányok mentén született meg a politikai ciklusokon átívelő, középtávú Kalocsa Szíve Program. Ennek első üteméhez Kalocsa Város Önkormányzata (konzorciumban az Incrementum Érseki Vagyonkezelő Központtal és Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. közreműködésével) 2012 májusában turisztikai kiemelt projektötletet nyújtott be a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez „Kalocsa Szíve Program” címmel. 
A Kormány 1312/2013. (VI. 7.) Korm. határozatában döntött a „Kalocsa Szíve Program” kiemelt projektként történő nevesítéséről, 100 százalékos támogatási intenzitással, és hozzájárult ahhoz, hogy a részletes projektjavaslat benyújtását követően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a támogatási szerződést a konzorciumi tagokkal megkösse. 
Török Ferenc polgármester 2013. június 13-án jelentette be, hogy a kitartó lobbinak és a szakmai előkészítő munkának köszönhetően nyert a Kalocsa Szíve Program. Néhány héttel később, június 27-én szavazta meg a képviselő-testület, hogy a város benyújtsa részletes projektjavaslatát „Kalocsa Szíve Program – integrált turisztikai vonzerőfejlesztés Kalocsa érseki város barokk történeti városmagjában” címmel. A testület döntése értelmében aláírható a konzorciumi megállapodás, és megtörténhet a kiemelt projektötlet projektjavaslatként történő benyújtása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, majd az értékelést követően a Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága nevében eljáró Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel megköthető lesz a támogatási szerződést, amit követően indulhat a megvalósítás.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK