2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Ifjúsági Díj - Papp Csenge részére

2022. 08. 20., 14:30

Csenge 2002-ben született Kalocsán. Általános iskolai tanulmányait a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola kertvárosi iskolájában végezte.

Tanítói, tanárai elmondása alapján már itt megmutatkozott a közösségért végzett munka és a diákok érdekeinek védelme iránti lelkesedése. Mindig aktív szervezője, lebonyolítója és résztvevője volt az iskolai programoknak. Csengét osztálytársai 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is megválasztották az iskolai diákönkormányzatba, hogy képviselje őket.

Gimnáziumi tanulmányait a kalocsai Szent István Gimnáziumban kezdte meg, ahol folytatta a közösségi munkát. Itt is azonnal bekapcsolódott a diákönkormányzat munkájába, hamarosan, mint annak elnöke. Kalocsát képviselve részt vett a Diákönkormányzatok megyei szervezetének munkájában is. Aktív szervezője és résztvevője lett többek között a kalocsai ifjúság körében legnépszerűbb 2 nagy rendezvénynek, a Sárkányhajó Kupának és a Vigyázz, kész, sport rendezvényeknek.

2020-ban a város ifjúsága Kalocsa Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának ifjúsági polgármesterévé választotta meg.

Csenge gyermekkorától aktív tagja volt Kalocsa néptáncos közösségének, mint a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület néptáncosa, melynek csoportjaiban képviselte városunk hagyományait és az ifjúságot, sok-sok hazai és nemzetközi fellépésen.

A Covid-járvány miatt bevezetett online oktatás megszűnése után újraélesztette, aktivizálta és újjá szervezte a GYIÖK munkáját. 2021-ben csapatával sikeresen megszervezte és lebonyolította a X. Sárkányhajó Kupát.

Az érettségi után mandátumának lejártáig a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. munkatársaként folytatta Kalocsa ifjúságáért végzett munkáját. Megszervezte és lebonyolította a GYIÖK választásokat, ahol az iskolák képviselőket és új polgármestert választottak. Közben a régi tagokkal elkezdte, majd az újonnan megválasztott GYIÖK képviselőkkel és az új diákpolgármesterrel megszervezte a XI. Sárkányhajó Kupát.

Tanulmányait idén ősztől a budapesti Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki kar Ipari termék és Formatervező mérnöki szakán kezdi meg.

Elmondása szerint továbbra is minden segítséget megad a GYIÖK új tagjainak az elkövetkező időszak rendezvényeinek megszervezéséhez.

Ezzel a díjjal elismerjük a kalocsai ifjúságért végzett munkáját és példának állítjuk a következő generációknak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK