2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Ifjúsági Díj - Papp Csenge részére

2022. 08. 20., 14:30

Csenge 2002-ben született Kalocsán. Általános iskolai tanulmányait a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola kertvárosi iskolájában végezte.

Tanítói, tanárai elmondása alapján már itt megmutatkozott a közösségért végzett munka és a diákok érdekeinek védelme iránti lelkesedése. Mindig aktív szervezője, lebonyolítója és résztvevője volt az iskolai programoknak. Csengét osztálytársai 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is megválasztották az iskolai diákönkormányzatba, hogy képviselje őket.

Gimnáziumi tanulmányait a kalocsai Szent István Gimnáziumban kezdte meg, ahol folytatta a közösségi munkát. Itt is azonnal bekapcsolódott a diákönkormányzat munkájába, hamarosan, mint annak elnöke. Kalocsát képviselve részt vett a Diákönkormányzatok megyei szervezetének munkájában is. Aktív szervezője és résztvevője lett többek között a kalocsai ifjúság körében legnépszerűbb 2 nagy rendezvénynek, a Sárkányhajó Kupának és a Vigyázz, kész, sport rendezvényeknek.

2020-ban a város ifjúsága Kalocsa Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának ifjúsági polgármesterévé választotta meg.

Csenge gyermekkorától aktív tagja volt Kalocsa néptáncos közösségének, mint a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület néptáncosa, melynek csoportjaiban képviselte városunk hagyományait és az ifjúságot, sok-sok hazai és nemzetközi fellépésen.

A Covid-járvány miatt bevezetett online oktatás megszűnése után újraélesztette, aktivizálta és újjá szervezte a GYIÖK munkáját. 2021-ben csapatával sikeresen megszervezte és lebonyolította a X. Sárkányhajó Kupát.

Az érettségi után mandátumának lejártáig a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. munkatársaként folytatta Kalocsa ifjúságáért végzett munkáját. Megszervezte és lebonyolította a GYIÖK választásokat, ahol az iskolák képviselőket és új polgármestert választottak. Közben a régi tagokkal elkezdte, majd az újonnan megválasztott GYIÖK képviselőkkel és az új diákpolgármesterrel megszervezte a XI. Sárkányhajó Kupát.

Tanulmányait idén ősztől a budapesti Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki kar Ipari termék és Formatervező mérnöki szakán kezdi meg.

Elmondása szerint továbbra is minden segítséget megad a GYIÖK új tagjainak az elkövetkező időszak rendezvényeinek megszervezéséhez.

Ezzel a díjjal elismerjük a kalocsai ifjúságért végzett munkáját és példának állítjuk a következő generációknak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK