2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Levették napirendről a Tenisz Egyesület 30 évre szóló használatbavételi kérelmét – A sportbizottság további egyeztetést kezdeményez

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 25., 08:07

A városi képviselő-testület június 20-i ülésén több, az önkormányzat vagyonát érintő kérdésről, elsősorban telekeladásokról döntöttek, de a Tenisz Egyesület Kalocsa azon kérelme, hogy 30 évre kapja ingyenes használatba a sportpályán lévő klubházat és a négy teniszpályát, továbbá három teniszpályát kivéve a város fizesse a víz- és az áramszámlát, lekerült napirendről.

A napirendről való törlést Bolvári Ferdinánd, a távol lévő Szabó Balázs, a sportbizottság elnöke helyett jelentette be. A képviselő a napirendről való törlést azzal indokolta, hogy a végleges határozati javaslat kidolgozása előtt további egyeztető tárgyalásokat kívánnak folytatni az egyesülettel.

Az előterjesztő dr. Bálint József és a képviselő-testület tagjai is tudomásul vették a javaslatot, ám a polgármester azt kérte a bizottságtól, hogy a döntésre előkészített anyag még a nyári tanácskozási szünet előtti utolsó, július 11-i képviselő-testületi ülésre kerüljön be. Ezt utólag a polgármester portálunknak azzal magyarázta: az önkormányzatnak bármilyen kérelemről lehetőleg ésszerű határidőn belül kell döntenie.


Forrás: KALOhírek

Ugyan nem tárgyaltak róla, egyelőre a végleges döntés sem jósolható meg, de

a nyilvánosság számára érdekes lehet, hogy a három évtizedre szóló használatba adási szerződés megkötésére irányuló kérelmet mivel indokolta

Pásti Mihály, az egyesület elnöke és dr. Bóta Zoltán elnökhelyettes.

Az a legtöbb kívülálló számára nem ismert, hogy az egyesületi tagok milyen sokat tettek, tesznek a környezetük építéséért, szépítéséért, a kulturált környezet fenntartásáért.

Amint az a polgármesternek címzett, április 17-én kelt levelükből kiderül, az 1993 óta működő egyesület ugyan a sportpálya területét veszi igénybe, de

a mai napig nincs „hivatalos”, az önkormányzattal aláírt szerződése.

A Tenisz Egyesület az általa használt 3518 négyzetméter területen

saját költségén klubházat, négy darab teniszpályát épített, továbbá ezek környezetét is rendben tartja.

Az egyesület a klubház ingatlan-nyilvántartásban történő feltüntetését is saját költségén rendezte. Önerőből oldották meg a klubház előtti három teniszpálya öntözését, ennek költségét szintén az egyesület viseli.


Forrás: KALOhírek

A levél azzal folytatódik: „Szeretnénk, ha egyesületünk hosszú távra írásos dokumentummal is rendelkezne a korábban és jelenleg is használt terület vonatkozásában.… A használatba adási szerződésben kérnénk, hogy az önkormányzat egyesületi támogatásként – a többi helyi sportegyesülethez hasonlóan – továbbra is térítés nélkül biztosítsa számunkra az elektromos áramot. Miután a klubház előtti 3 darab teniszpálya vízellátását önerőből megoldottuk, kérjük, hogy a 4-es pálya, valamint a klubház működéséhez szükséges közüzemi vizet – a többi sportegyesülethez hasonlóan – szintén az önkormányzat támogatásként biztosítsa számunkra, térítésmentesen. Ezen közüzemi víz használat költsége éves szinten összesen körülbelül 50 ezer forint évente.” – írják a polgármesternek címzett levélben.

A kérelmet jegyző Pásti Mihály és dr. Bóta Zoltán mintegy nyomatékul felidézi, hogy az egyesület tevékenysége egybeesik azzal, hogy az Önkormányzati törvény vonatkozó rendelkezése szerint a „sport támogatása és az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése az önkormányzat közszolgáltatási feladatát képezi.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy annak mértékéről viszont a törvény nem rendelkezik. Azért nem, mert egy-egy egyesületnek vannak saját bevételei, és tagdíjat is megállapíthatnak.

A témára a július 11-i ülést követően visszatérünk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK