2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Másfélszeresére bővülhet Kalocsán az Anda Present – Zöldmezős beruházásban ötven új munkahely jöhet létre

Illés György Cinó  |  2019. 08. 28., 14:01

Bő húsz és félmillió forintért négy egymással határos földrészletet vásárolhat meg Kalocsa városától a déli iparterületen az Anda Investment – az Anda ingatlankezelő vállalata – a képviselő-testület tegnapi (keddi) döntése nyomán. A négy telek összterülete 34.606 négyzetméter. Az ajánlatban a vásárlási szándékot András Attila vezérigazgató gyártó- és csomagoló-, valamint a tárolókapacitás bővítésének igényével indokolta, amire a jelenlegi ingatlanuk nem ad lehetőséget. A tervezett fejlesztés nyomán első lépésben 25, majd azt követően újabb 25 munkahely jön létre a következő évek során.

Szándékuk komolyságának alátámasztására az igazgató emlékeztetett, hogy a cég folyamatos fejlesztései mindig munkahelyteremtő célzatúak voltak, amelyek nyomán mostanára nulláról 120-ra emelték a cégüknél Kalocsán foglalkoztatottak létszámát.


Forrás: Illés György Cinó

A mostani bővítés során első lépésben raktárépületet kívánnak emelni, amelynek fizikai megvalósítása két éven belül kezdődhet meg. Ennek befejezését követően legalább 25 fős létszámbővítés válna lehetővé.

A második ütem során gyártó és csomagoló egységek épülnének, amelynek nyomán újabb, legalább 25 fővel nőhet a dolgozói létszám. E beruházás öt éven belül veheti kezdetét, és lezárulásával így

MINDÖSSZESEN LEGALÁBB ÖTVEN ÚJ MUNKAHELY JÖHET LÉTRE VÁROSUNKBAN AZ ANDÁNÁL AZ ELKÖVETKEZENDŐ ÉVEKBEN.

A területekre értékbecslés készült, amely 585 forintos értéket jelölt meg négyzetméterenként, míg a vételi ajánlat 600 forintos négyzetméterárat jelölt meg. Az összérték nem haladja meg a 25 milliós közbeszerzési értékhatárt, így a város vagyonrendelete szerint pályáztatásra sem volt szükség.

Ellenben a vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a Magyar Államot az ötmillió forintot meghaladó értékű önkormányzati ingatlanok eladása esetén minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, így a négy földrészlet közül három esetében az állam még elviheti a telkeket az Anda elől. Erre azonban borítékolhatóan nem kerül sor.


Forrás: Illés György Cinó

Az ingatlan eladását a képviselő-testület 11 jelenlévő tagja a jogi és a pénzügyi bizottságok egyhangú támogatása mellett ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Nemcsak betanított munkás, hanem minőségi munkahelyek is létesülnek

A teremben tartózkodó András Attila az ülés után kérdéseinkre is válaszolt, amiből megtudhattuk, hogy a tervezett beruházást spanyol partnerükkel közösen végeznék el a következő öt évben, egy- és kétmilliárd forint közötti összértékben.


Forrás: Illés György Cinó

A gyártás jelentős hányadát már Kalocsára telepítették, és a további fejlesztéseiket is itt folytatják. A mostani beruházásuk első ütemében létesülő raktárban mintegy kétmilliárd forint értékű árukészlet kerül be, ami által a partnereik felé gyorsabb szolgáltatást tudnak majd biztosítani.

A fejlesztés nyomán legalább ötvenfős létszámnövekedéssel számolnak. A létrejövő munkahelyek között a számos betanított munkás állás mellett „minőségi” munkavállalókra is lesz igény, főképp kereskedelmi jellegű, külföldi kapcsolattartó, illetve logisztikai munkakörökre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>