2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Másfélszeresére bővülhet Kalocsán az Anda Present – Zöldmezős beruházásban ötven új munkahely jöhet létre

Illés György Cinó  |  2019. 08. 28., 14:01

Bő húsz és félmillió forintért négy egymással határos földrészletet vásárolhat meg Kalocsa városától a déli iparterületen az Anda Investment – az Anda ingatlankezelő vállalata – a képviselő-testület tegnapi (keddi) döntése nyomán. A négy telek összterülete 34.606 négyzetméter. Az ajánlatban a vásárlási szándékot András Attila vezérigazgató gyártó- és csomagoló-, valamint a tárolókapacitás bővítésének igényével indokolta, amire a jelenlegi ingatlanuk nem ad lehetőséget. A tervezett fejlesztés nyomán első lépésben 25, majd azt követően újabb 25 munkahely jön létre a következő évek során.

Szándékuk komolyságának alátámasztására az igazgató emlékeztetett, hogy a cég folyamatos fejlesztései mindig munkahelyteremtő célzatúak voltak, amelyek nyomán mostanára nulláról 120-ra emelték a cégüknél Kalocsán foglalkoztatottak létszámát.


Forrás: Illés György Cinó

A mostani bővítés során első lépésben raktárépületet kívánnak emelni, amelynek fizikai megvalósítása két éven belül kezdődhet meg. Ennek befejezését követően legalább 25 fős létszámbővítés válna lehetővé.

A második ütem során gyártó és csomagoló egységek épülnének, amelynek nyomán újabb, legalább 25 fővel nőhet a dolgozói létszám. E beruházás öt éven belül veheti kezdetét, és lezárulásával így

MINDÖSSZESEN LEGALÁBB ÖTVEN ÚJ MUNKAHELY JÖHET LÉTRE VÁROSUNKBAN AZ ANDÁNÁL AZ ELKÖVETKEZENDŐ ÉVEKBEN.

A területekre értékbecslés készült, amely 585 forintos értéket jelölt meg négyzetméterenként, míg a vételi ajánlat 600 forintos négyzetméterárat jelölt meg. Az összérték nem haladja meg a 25 milliós közbeszerzési értékhatárt, így a város vagyonrendelete szerint pályáztatásra sem volt szükség.

Ellenben a vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a Magyar Államot az ötmillió forintot meghaladó értékű önkormányzati ingatlanok eladása esetén minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, így a négy földrészlet közül három esetében az állam még elviheti a telkeket az Anda elől. Erre azonban borítékolhatóan nem kerül sor.


Forrás: Illés György Cinó

Az ingatlan eladását a képviselő-testület 11 jelenlévő tagja a jogi és a pénzügyi bizottságok egyhangú támogatása mellett ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Nemcsak betanított munkás, hanem minőségi munkahelyek is létesülnek

A teremben tartózkodó András Attila az ülés után kérdéseinkre is válaszolt, amiből megtudhattuk, hogy a tervezett beruházást spanyol partnerükkel közösen végeznék el a következő öt évben, egy- és kétmilliárd forint közötti összértékben.


Forrás: Illés György Cinó

A gyártás jelentős hányadát már Kalocsára telepítették, és a további fejlesztéseiket is itt folytatják. A mostani beruházásuk első ütemében létesülő raktárban mintegy kétmilliárd forint értékű árukészlet kerül be, ami által a partnereik felé gyorsabb szolgáltatást tudnak majd biztosítani.

A fejlesztés nyomán legalább ötvenfős létszámnövekedéssel számolnak. A létrejövő munkahelyek között a számos betanított munkás állás mellett „minőségi” munkavállalókra is lesz igény, főképp kereskedelmi jellegű, külföldi kapcsolattartó, illetve logisztikai munkakörökre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK