2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Másfélszeresére bővülhet Kalocsán az Anda Present – Zöldmezős beruházásban ötven új munkahely jöhet létre

Illés György Cinó  |  2019. 08. 28., 14:01

Bő húsz és félmillió forintért négy egymással határos földrészletet vásárolhat meg Kalocsa városától a déli iparterületen az Anda Investment – az Anda ingatlankezelő vállalata – a képviselő-testület tegnapi (keddi) döntése nyomán. A négy telek összterülete 34.606 négyzetméter. Az ajánlatban a vásárlási szándékot András Attila vezérigazgató gyártó- és csomagoló-, valamint a tárolókapacitás bővítésének igényével indokolta, amire a jelenlegi ingatlanuk nem ad lehetőséget. A tervezett fejlesztés nyomán első lépésben 25, majd azt követően újabb 25 munkahely jön létre a következő évek során.

Szándékuk komolyságának alátámasztására az igazgató emlékeztetett, hogy a cég folyamatos fejlesztései mindig munkahelyteremtő célzatúak voltak, amelyek nyomán mostanára nulláról 120-ra emelték a cégüknél Kalocsán foglalkoztatottak létszámát.


Forrás: Illés György Cinó

A mostani bővítés során első lépésben raktárépületet kívánnak emelni, amelynek fizikai megvalósítása két éven belül kezdődhet meg. Ennek befejezését követően legalább 25 fős létszámbővítés válna lehetővé.

A második ütem során gyártó és csomagoló egységek épülnének, amelynek nyomán újabb, legalább 25 fővel nőhet a dolgozói létszám. E beruházás öt éven belül veheti kezdetét, és lezárulásával így

MINDÖSSZESEN LEGALÁBB ÖTVEN ÚJ MUNKAHELY JÖHET LÉTRE VÁROSUNKBAN AZ ANDÁNÁL AZ ELKÖVETKEZENDŐ ÉVEKBEN.

A területekre értékbecslés készült, amely 585 forintos értéket jelölt meg négyzetméterenként, míg a vételi ajánlat 600 forintos négyzetméterárat jelölt meg. Az összérték nem haladja meg a 25 milliós közbeszerzési értékhatárt, így a város vagyonrendelete szerint pályáztatásra sem volt szükség.

Ellenben a vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a Magyar Államot az ötmillió forintot meghaladó értékű önkormányzati ingatlanok eladása esetén minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg, így a négy földrészlet közül három esetében az állam még elviheti a telkeket az Anda elől. Erre azonban borítékolhatóan nem kerül sor.


Forrás: Illés György Cinó

Az ingatlan eladását a képviselő-testület 11 jelenlévő tagja a jogi és a pénzügyi bizottságok egyhangú támogatása mellett ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Nemcsak betanított munkás, hanem minőségi munkahelyek is létesülnek

A teremben tartózkodó András Attila az ülés után kérdéseinkre is válaszolt, amiből megtudhattuk, hogy a tervezett beruházást spanyol partnerükkel közösen végeznék el a következő öt évben, egy- és kétmilliárd forint közötti összértékben.


Forrás: Illés György Cinó

A gyártás jelentős hányadát már Kalocsára telepítették, és a további fejlesztéseiket is itt folytatják. A mostani beruházásuk első ütemében létesülő raktárban mintegy kétmilliárd forint értékű árukészlet kerül be, ami által a partnereik felé gyorsabb szolgáltatást tudnak majd biztosítani.

A fejlesztés nyomán legalább ötvenfős létszámnövekedéssel számolnak. A létrejövő munkahelyek között a számos betanított munkás állás mellett „minőségi” munkavállalókra is lesz igény, főképp kereskedelmi jellegű, külföldi kapcsolattartó, illetve logisztikai munkakörökre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés